KONAČNI OBRAČUN

[FOTO/VIDEO] Škorina sestra došla na sastanak Domovinskog pokreta, naprasno otišla nakon 25 minuta i na Facebooku otkrila što se dogodilo

28.07.2021 u 13:08

Bionic
Reading

Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Domovinskog pokreta, naprasno je napustila sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj se raspravlja o ostavci njezina brata, donedavnog predsjednika Miroslava Škore. Vučemilović je otišla 25 minuta nakon početka, kratko rekavši: 'Za mene je sjednica završila.' Potom se oglasila na Facebooku

Kratku izjavu Vučemilović je dala i uoči početka sjednice, poručivši da očekuje konstruktivnu raspravu koja će razjasniti sve što se dogodilo u proteklih tjedan dana. Na dodatna pitanja novinara o unutarstranačkim sukobima u proteklih nekoliko dana nije odgovorila.

Nakon odlaska sa sjednice Predsjedništva na Facebooku je otkrila da joj je oduzeta riječ i da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak. 'Problem je to što kolovođe ove sramote očito ne razumiju da me ni na taj način neće ušutkati!' navela je.

  • +3
Sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Mutni likovi koji pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori zamjeraju mi, navodno, to što nastupam u medijima, a onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva, koja se nikad ne bi ni održala da ja nisam ustrajala. Sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija... Recite vi meni, ponašaju li se tako dobronamjerni ljudi koji rade na dobrobit naroda, države i stranke', upitala je Vučemilović.

Izjave uoči sjednice Predsjedništva Domovinskog pokreta Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Prilikom dolaska na sjednicu izjavu je dala i Ružica Vukovac.

'Smatram da danas moramo najviše razgovarati o ostavci Miroslava Škore. Najradije bih da gospodin predsjednik povuče svoju ostavku. Imamo pravo nadati se takvim stvarima', rekla je Vukovac, dodajući da joj je Vesna Vučemilović 'iznimno draga kolegica i ne mogu protiv nje', prenosi N1.

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta sazvana je sjednica Predsjedništva kako bi raspravljalo o budućnosti stranke, ali i postupcima Vesne Vučemilović u proteklih nekoliko dana.

Tijela stranke odlučuju o tome je li se Vučemilović ponijela u skladu sa Statutom stranke i je li naštetila njenom ugledu svojim javnim istupima.

Nakon što je Škoro podnio ostavku, koja je iznenadila mnoge u stranci, Vučemilović je ocijenila da se sjednica Predsjedništva trebala održati isti dan kada je objavljena ostavka te je zatražila ostavku zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića, suosnivača stranke.

Dodatnu buru podigla je poruka koju je Vučemilović uputila PR savjetnici DP-a Mateji Jozeljić, u kojoj joj prijeti da će joj 'osobno zakrenuti vratom'.

Na sjednicu Predsjedništva nisu pozvani Škoro ni Darijo Žepina, koji je nakon predsjednika podnio ostavku na mjesto glavnog tajnika DP-a, a čiju je dužnost preuzeo Danijel Spajić kao vršitelj dužnosti.

Tko će biti novi predsjednik DP-a, odlučivat će se na unutarstranačkim izborima najesen.