SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

Škoro nije pozvan: Nakon prijetnji 'zakretanjem vratom' i promjene brave Domovinski pokret odlučuje o svojoj budućnosti

27.07.2021 u 13:35

Bionic
Reading

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka će u srijedu održati sjednicu Predsjedništva na kojoj će raspravljati o daljnjim koracima

Na dnevnom redu sjednice biti će Statut i pravilnici stranke, te priprema unutarstranačkih izbora, kao i rasprava o ostavci Miroslava Škore ali i o postupcima njegove sestre Vesne Vučemilović.

Tijela stranke odlučivat će o tome je li se Vučemilović ponijela u skladu sa Statutom stranke i je li naštetila ugledu stanke svojim javnim istupima.

Nakon što je Škoro podnio ostavku koja je iznenadila mnoge u DP-u, Vučemilović je ocijenila da se sjednica Predsjedništva stranke trebala održati isti dan kada je objavljena ostavka, te je zatražila ostavku zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića, suosnivača stranke.

Dodatnu buru podigla je poruka koju je Vučemilović uputila PR savjetnici DP-a Mateji Jozeljić u kojoj joj prijeti da će joj „osobno zakrenuti vratom".

  • +25
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Na sjednicu Predsjedništva neće biti pozvan Škoro, ali ni Darijo Žepina koji je nakon Škore podnio ostavku na mjesto glavnog tajnika DP-a, a čiju dužnost je preuzeo Danijel Spajić kao vršitelj dužnosti.

Turbulencijama u DP svjedoči i to što je promijenjena brava na stranačkim prostorijama u Zagrebu pod obrazloženjem da „ne znaju tko sve ima ključ”.

Tko će biti novi predsjednik DP-a će odlučivati na jesen na unutarstranačkim izborima.

Kao razloge ostavke Škoro je naveo pritiske kojima je bio izvrgnut nakon lokalnih izbora i obiteljske razloge.