SVE OSTAJE U OBITELJI

Iva Balent otvorila Srculence u stanu koji je prenijela na maloljetnu kćer

18.05.2017 u 13:02

Bionic
Reading

Kako bi se osigurala od vjerovnika posrnulog koncerna Agrokor koji stoje u redu čekajući mogućnost naplate dugova, obitelj Todorić na sve načine pokušava zaštititi svoju imovinu. Tako je, prema podacima iz zemljišnih knjiga, kći Ivice Todorića Iva Balent stan u Voćarskoj u Zagrebu, u kojem je registrirala svoju tek osnovanu tvrtku Srculence, prebacila na svoju maloljetnu kćer

Iva Balent, koja je u Agrokoru nekoć bila na funkciji direktorice marketinga, 8. svibnja osnovala je tvrtku Srculence. Adresa tvrtke je Voćarska 53, a riječ je o stanu koji je naslijedila njezina majka Vesna Todorić, rođena Bašić.

U izvatku iz zemljišne knjige vidljivo je da je Iva Balent, koja je stan očito naslijedila od majke, nekretninu 26. travnja ove godine darovnim ugovorom prepisala na maloljetnu kćer. Promjena vlasništva zabilježena je 5. svibnja, a tri dana kasnije na toj je adresi registrirana tvrtka Srculence.

Vjerojatno je riječ o potezu kojim bi se zaštitila imovina od tražbina vjerovnika, s obzirom na to da je, kako što je tportal otkrio sredinom travnja, pola Kulmerovih dvora, rezidencije obitelji Todorić u Ulici Himper u zagrebačkim Šestinama, založeno za jedan od kredita koji je koncernu dala Sberbanka. Za taj kredit Ivica i najstariji sin Ante jamčili su osobnom imovinom. A u toj masi je i pola Kulmerovih dvora.

Naime Ivica Todorić podijelio je 2015. vlasništvo nad obiteljskom rezidencijom Kulmerovim dvorima između sebe i djece, kćeri Ive Balent te sinova Ante i Ivana Todorića. S obzirom na to da je uz njega osobnom imovinom za spomenuti kredit jamčio i najstariji sin Ante, polovica Kulmerovih dvora u slučaju nenaplate kredita može završiti na bubnju.