ONLINE SAJMIŠTE

Želite nešto prodati na eBayu? Evo kako to možete napraviti bez stresa

17.11.2019 u 19:24

Bionic
Reading

Prodavanje artikala na eBayju je jednostavno, a moguće ga birati vrstu prodaje - dražba ili fiksna cijena

Ako imate neki predmet kojeg se želite riješiti a mislite da bi za njega mogli dobiti pokoju kunu, bacite pogled na najpoznatiju online tržnicu na svijetu - eBay.

Početak dražbe ili prodaje relativno je lako ostvariv pothvat, a sastoji se od biranja vrste prodaje, objave nekoliko fotografija i čim boljeg opisa artikla kojeg nastojite prodati. Prvo što trebate napraviti, doduše, je prijaviti se na eBay profil odlaskom na https://www.ebay.com.

Put do uspjeha

Ako nemate svoj račun, napravite ga. Nakon toga kliknite na Sell u gornjem desnom dijelu ekrana i na sljedećoj stranici unesite informaciju o predmetu kojeg prodajete. Ebay će uz pomoć njega moći odrediti u koju će ga kategoriju strpati. Kliknite na predloženu kategoriju koja je najbliža predmetu kojeg prodajete i nakon toga ćete otići na stranicu za izlistavanje. Tamo ćete pod 'Listing Details' upisati čim više informacija o predmetu, od veličine do boje i stanja. Također pošaljite čim više fotografijai vodite računa da su važne rubrike koje morate ispuniti označene zvjezdicom.

Nakon što ste upisali apsolutno sve što mislite da kupci trebaju znati o predmetu, birajte značajku 'List item' kako biste pokrenuli prodaju.

Za kraj spomenimo i dva ponuđena oblika prodaje (koji mogu funkcionirati zajedno ili zasebno): Buy it Now i Auction. Auction je dražba u kojoj se kupci nadmeću tko će vam ponuditi najveći iznos, dok je Buy it Now fiksna cijena za koju želite prodati predmet.

Ako mislite da bi ono što prodajete moglo doseći visoku cijenu, birajte Auction, no vodite računa da biste u slučaju malog interesa za predmet mogli dobiti manje nego što ste očekivali, odnosno iznos puno bliži inače niskoj startnoj cijeni.