NIJE DUGO TREBALO

Nije odolio: Šef Twittera ruga se Facebooku zbog novog logotipa

06.11.2019 u 10:32

Bionic
Reading

Jack Dorsey nastavio je nemilosrdno javno udarati po najvećoj društvenoj mreži svijeta i njenom prvom čovjeku

Kao što smo već pisali, Facebook je predstavio novi logotip za istoimenu krovnu tvrtku koja će uz društvenu mrežu obuhvaćati Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus i druge dijelove carstva Marka Zuckerberga.

Novi vizualni identitet brzo je postao predmetom sprdnje na webu, čemu se priključio i glavni izvršni direktor Twittera Jack Dorsey. Oglasio se kratkim i jednostavnim tvitom:

To što se Dorsey ruga Facebooku nije ništa novo. Zadnjih nekoliko tjedana glasno je i javno kritizirao ne samo Facebook, već i Zuckerberga osobno, ponajprije zbog govora tijekom obraćanja studentima Sveučilišta Georgetown. Optužio ga je za pokušaj mijenjanja povijesti u dijelovima u kojima je opisivao kako je Facebook nastao.

Okršaj oko političkih oglasa

Dorsey je također prošlog tjedna objavio kako će zabraniti svo političko oglašavanje na toj platformi jer smatra kako 'doseg političkih poruka treba zaraditi, ne kupovati'. Objava je stigla u trenutku kad su iz Facebooka objavljivali tromjesečne poslovne rezultate i istaknuli kako neće provjeravati točnost političkih oglasa, niti uklanjati one koji se pokažu lažnima.

PRVI KORACI

Novi ste na Twitteru? Olakšajte si život uz pet korisnih savjeta

Pogledaj galeriju

Facebook se zbog toga našao na meti kritika kako vlastitih zaposlenika, tako i zastupnika iz redova američke Demokratske stranke. Zuckerberg je tu odluku branio pozivajući se na slobodu govora, zbog čega ga je Dorsey izravno prozvao u svojim tvitovima.

'Nije stvar u slobodi govora već u plaćanju za doseg. Plaćanje za povećavanje dosega političkih poruka ima značajne posljedice s kojima se današnja demokratska infrastruktura možda ne može nositi. Vrijedi napraviti korak nazad kako bi se time pozabavili', napisao je Dorsey, a prenosi Business Insider.