108 mp

Xiaomi ima smartfon s pet kamera, od kojih je jedna prilično nabrijana

06.11.2019 u 10:03

Bionic
Reading

Nakon što su ga nekoliko mjeseci najavljivali, iz kineske tvrtke Xiaomi napokon su isporučili svoj prvi smartfon s kamerom opremljenom senzorom od 108 megapiksela

Model Xiaomi CC9 Pro nije futurističkog dizajna poput modela Mi Mix Alpha, prikazanog ranije ove godine, koji bi trebao debitirati u ograničenim izdanju tijekom prosinca i također imati senzor od 108 MP. Riječ je uređaju koji izgledom više podsjeća na druge pametne telefone, ali ipak ima pet kamera straga.

Uz već spomenutu sa 108 MP (koja je ujedno i širokokutna), tu su još telefoto kamera s pet MP i peterostrukim optičkim zoomom (i desetorostrukim hibridnim), još jedna telefoto kamera s 12 MP namijenjena izradi portreta, ultraširokokutna (117 stupnjeva) s 20 MP i makro kamera s dva MP za snimke izbliza. Sprijeda je šesta kamera, s 32 MP, smještena ispod zubića u obliku kapljice.

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Smartfoni za zimu: Pogledajte koji će pametni telefoni plijeniti pažnju do kraja 2019.

Pogledaj galeriju

Senzor od 108 MP je Samsungov Isocell Bright HMX veličine 1/1.33 inča, nastao u suradnji s Xiaomijem i najavljen ranije ove godine.

Po početnim postavkama snimat će fotografije od 27 MP koje kombiniraju po četiri piksela odjednom, što je već standard na smartfonima opremljenima senzorima s velikim brojem megapiksela. No, na raspolaganju će biti i svih 108 MP.

Što se ostalih specifikacija tiče, možete računati na poveću bateriju kapaciteta 5.260 mAh, zakrivljeni AMOLED zaslon dijagonale 6,47 inča (16,4 centimetra) s ugrađenim čitačem otiska prsta i Qualcommov procesor Snapdragon 730G, kao i 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice. Operativni sustav je Android 9 Pie sa Xiaomijevim sučeljem MIUI 11.

U prodaju u Kini kreće od 7. studenog. Nije poznato hoće li biti dostupan i u ostatku svijeta. Osnovni model Mi CC9 Pro sa šest GB RAM-a i 128 GB memorije koštat će oko 400 američkih dolara, dok će za najskuplji model CC9 Pro Premium trebati izdvojiti oko 500 američkih dolara za osam GB RAM-a i 256 GB memorije te nadograđeni sustav za glavnu kameru sa 108 megapiksela, piše Verge.