MLADEN MARAS, COMBIS

Želimo dva nova tima koja ćemo podržati u Neostartupu

23.03.2016 u 15:45

Bionic
Reading

Cilj je dovesti nove ideje u Combis, podržati strast za eksperimentiranjem i novim znanjem, privući mlade ljude koji razmišljaju inovativno te razvijati tehničke vještine, vještine upravljanja projektima...

Kao što je tportal već pisao, Combis će u Hubu 385 9. i 10. travnja održati try{code}catch, svoj prvi hackaton ikad i jedan od razmjerno rijetkih u organizaciji većih domaćih IT tvrtki.

'Odaziv je već sada velik, a u natjecanje ulazi 12 najboljih timova koji se bore za nagrade ukupne vrijednosti 32 tisuće kuna i za odličnu poslovnu priliku. Rok za prijave je 31. ožujka, pa ako imate ozbiljnu namjeru sudjelovati – krajnji je čas za prijavu!', kaže Mladen Maras, direktor hackatona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu

Zašto Combis organizira hackaton?

Formu hackathona smo odabrali jer je to jedan od najboljih načina da kroz zajednički provedenih 24 sata, kroz inspiraciju, stres i finalne rezultate prepoznamo studente koji su nam potencijalni kandidati za zaposlenje ili suradnju.

Combisova namjera već neko vrijeme je da na više različitih načina podržimo mlade IT stručnjake, njihov razvoj, ali i zapošljavanje.


Kakve pojedince i timove tražite? Što bi im trebale biti jake strane?

Vrijedne i pametne studente, koji vole izazove i timski rad. Po meni, svaki tim koji je sposoban producirati rješenje u 24 sata bez odmora, pod pritiskom konkurencije je vrijedan pažnje, vremena i prilike da napravi nešto više u našem programu Neostartup.

Ipak, samo odabrani će imati priliku biti honorirani da u roku od mjesec ili dva dana naprave komercijalnu aplikaciju i plasiraju je na tržište. Mislimo da je to pravi način da studente uputimo u profesionalni razvoj softvera.

Sve je veći naglasak na stjecanju određenih poslovnih iskustava za vrijeme studiranja i to nije bez razloga. Potražnja za kvalitetnim programerima s iskustvom je vrlo velika, iskustvo se može steći na više načina, a hackathon ove vrste je definitivno jedan od njih.

Zašto je fokus na web aplikacijama?

Ove godine odlučili smo se fokusirati na teme zadataka za koje je dovoljna responzivna web aplikacija. Zadaci su formirani upravo u tom smjeru, ali i s mogućnošću da se u programu Neostartup ta rješenja prošire prema multitenant (koja opslužuju više korisnika odjednom - op.a.) SaaS rješenjima, ali i mobilnim aplikacijama.

Vjerujem i da većinu zanima kakvi će biti zadaci, no tu informaciju će saznati tek 9. travnja, na početku natjecanja.


Koliko će projekata maksimalno biti primljeno u Neostartup?

Nismo definirali maksimalan broj, no volio bih da se dogodi scenarij po kojem bi se iz ove hackathon priče izrodila dva tima za naš Neostartup. Ipak, otvoreni smo i za druge ishode. Puno toga ovisi o studentima i njihovoj inspiraciji i izdržljivosti.

Cilj je dovesti nove ideje u Combis, podržati strast za eksperimentiranjem i novim znanjem, privući mlade ljude koji razmišljaju inovativno te razvijati njihove, ne samo tehničke vještine, već i vještine upravljanja projektima, poslovnim i prodajnim planovima i slično.

Kakav program i tretman mogu očekivati u Neostartupu?

Punu podršku Combisovih zaposlenika. Mentora koji će ih usmjeravati i pomagati im. Tu je i podrška Combisovih iskusnih razvojnih programera, voditelja projekata, tim lidera s dugogodišnjim iskustvom u razvoju i vođenju projekata te ponajprije zdravo radno okruženje i dobra atmosfera. Cijeli program će biti prilagođen upravo timu i očekujemo odličnu suradnju.

Tko će biti u žiriju?

Stručnjaci s velikom iskustvom u aplikativnom razvoju koji su objektivni, iskreni i dobronamjerni. U organizaciji prvog Combisovog hackathona uključeno je više entuzijastičnih kolega koji puno raspravljaju, diskutiraju, osmišljavaju detalje i ulažu mnogo energije u želji da zajedno stvore jedno od najboljih studentskih IT natjecanja.