TEHNO PREPORUKA

[VIDEO] Ovo su apsolutno savršene videoigre za svakog tko se posvetio goblinskom načinu života

17.12.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Od simulacije rančera sluzi pa sve do igre u kojoj kao goblin doslovno osvajate svijet, ove su igre savršene za svakog tko je prigrlio goblina u sebi

Termin 'goblin mode' početkom je tjedna prozvan Oxfordovom riječju godine, donijevši dodatnu pažnju, a možda i prihvaćanje, načinu života u kojem se 'osoba ponaša neoprostivo samoživo, lijeno, aljkavo ili pohlepno, odbijajući društvene norme i očekivanja'. Premda točna definicija goblinskog načina života nastavlja biti temom rasprava, jedna stvar je sigurna, a to je da su videoigre savršena zabava za 'goblin mod'. U njima se može uživati iz kreveta, za njih treba mala količina energije te što je najbolje, simuliraju aktivnosti iz pravog života.

Nažalost, nisu sve videoigre napravljene za goblinski način života. Pokemon Go od vas traži da izađete iz kuće, dok Just Dance ili Beat Saber traže dodatnu fizičku aktivnost. Poanta igara za ljenčarenje i, na koncu, gobline među nama - je da bar do neke mjere izigravaju provođenje života u vlažnim i mračnim tamnicama...

...kao što to inače rade goblini.

Total War: Warhammer 3

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sega

Total War: Warhammer 3 duboka je strateška igra smještena u svijet fantastike gdje možete provesti sate planirajući opširne vojne kampanje i iskusiti užitak 'dostignuća' ili štogod to značilo, piše Guardian. Također valja naglasiti da u igri možete igrati gobline, što je čini automatskim kandidatom za ovu listu.

Animal Crossing: New Horizons

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Ako je vaša interpretacija goblin modea nevjerojatna udobnost, ova bi vam se igra mogla svidjeti. Doselit ćete na piktoreskni otočić, upoznati nove antropomofrne prijatelje, urediti kuću i raditi hrpu zabavnih stvari. Nevjerojatno opušteno, lijeno i - savršeno.

Unpacking

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Ako ponekad maštate o tome da ste osoba koja je sposobna pospremiti sobu, ovo bi trebala biti poslastica za vas. Sve se u ovoj igri svodi na raspakiranje vaših stvari dok se selite u niz stanova, a svaki predmet priča dio životne priče vašeg lika. Unpacking je, bez dvojbe, topao i sveobuhvatan poput velike deke.

Slime Rancher

Izvor: Društvene mreže / Autor: Monomi Park

Farmerska igra u kojoj sakupljate slatka slinava čudovišta ima specifičan ton 'goblin moda'. Sluzava bića proizvode dijamantske komadiće koje možete prodavati, a ako čeznete za malo složenijim ali i dalje opuštajućim iskustvom, isprobajte Stardew Valley.

Untitled Goose Game

Izvor: Društvene mreže / Autor: House House

Ako se želite osvetiti svijetu dok ležite u hrpi omota tortica i praznih boca kraft pive, ne postoji bolja igra od ove. U njoj preuzimate ulagu zbilja grozne guske čiji je jedini cilj učiniti stanovnike neobičnog sela što jadnijima. Grickajte ih za noge dok vrtlare, skrivajte im alate, plašite im djecu - budite apsolutna goblinska prijetnja društvu bez potrebe da s tim istim društvom zapravo komunicirate.