zavrti priču

SPOCK je spreman za treću generaciju startupova, prijavite se

12.06.2018 u 17:26

Bionic
Reading

Natječaj za nove startup projekte otvoren je do listopada ove godine. Prostor namijenjen startupovima u sklopu FER-a trebao bi biti preuređen

Drugu generaciju startup inkubatora zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva SPOCK čine četiri tima: Melanoma Check, Morpheus Zone, Picapp i Summira.

Kao što smo već pisali, SPOCK je program osmišljen kako bi se mladim poduzetnicima pomoglo da od svojih projekata stvore i razviju startup tvrtke. Aktivan je dvije godine.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su završili studij unazad dvije godine imaju priliku sudjelovati u programu koji omogućava podršku, vodstvo, stjecanje znanja i razvoj vještina potrebnih da ideje pretvore u profitabilna rješenja i uspješne tvrtke.

  • +3
Predstavljena druga generacija startup inkubatora SPOCK Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Za razliku od prošle godine, projekti druge generacije više su bili usmjereni na softver nego na hardver.

Sumirra je aplikacija koja ima ambiciju služiti kao osobna financijska savjetnica za studente. Melanoma Check bi trebala omogućiti prepoznavanje zloćudnih madeža korištenjem kombinacije obične kamere u pametnom telefonu i umjetne inteligencije koja pri prepoznavanju koristi 2.048 parametara.

Morpheus Zone nudi platformu s drukčijim pristupom organizaciji natjecanja u računalnom kodiranju, dok PicApp smjera povezivati korisnike s fotografskim studijima.

Prostor za SPOCK u sklopu FER-a, velik oko sto kvadratnih metara, trebao bi biti preuređen u okviru budžeta od 150 tisuća kuna prema idejnom rješenju Luke Palestrine Mazića s Arhitektonskog fakulteta, koje je osvojilo prvo mjesto na natjecanju Vizionar.

Prijave za treću generaciju SPOCK-a već su otvorene. Uvjete i prijavnicu naći ćete na web odredištu spock.fer.hr.

Maja Škodo, voditeljica programa Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora HAMAG BICRO-a, istaknula je kako taj program ima dva pilot projekta.

Zavrti priču, vrijedan 80 tisuća kuna, osmišljen je kako bi pomogao pri pretakanju ideje u konkretan startup projekt, dok je Riješi problem - vrijedan 120 tisuća kuna - namijenjen onima koji nemaju vlastitu ideju ili projekt, ali su spremni pomoći drugima u rješavanju pojedinačnih problema.

Prijaviti se mogu studenti završne godine fakulteta, kao i oni koji su diplomirali unazad zadnje dvije godine.