NAGRADA ZA PRVO MJESTO

Osječki Gideon Brothers s robotima putuje u Njemačku

12.06.2018 u 13:50

Bionic
Reading

Hrvatski startup iz područja robotike Gideon Brothers na čelu s osnivačem Matijom Kopićem pobjednik je natječaja 'Hrvatski start-upovi na Start.Up! Germany 2018 Road Showu'

Hrvatski startup iz područja robotike Gideon Brothers na čelu s osnivačem Matijom Kopićem pobjednik je natječaja Hrvatski start-upovi na Start.Up! Germany 2018 Road Showu. Druga i treća nagrada otišle su timovima Sail Router te Orqa FPV.One. Osim prvog mjesta Kopićev projekt osvojio je i nagradu publike.

Glavna nagrada ovog natječaja bila je sudjelovanje na događanju Start.up! Germany 2018 Road Show kojeg organizira Krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK), a koje će biti održano od 7. do 12. listopada u Kölnu, Düsseldorfu i drugim gradovima u pokrajini Ruhr (Njemačka). Sudjelovanje su izborili timovi koji su osvojili prva tri mjesta.

  • +4
Start.Up! Germany 2018 Road Show Izvor: Njemačko-hrvatska komora / Autor: Njemačko-hrvatska komora

Cilj Road Showa je povezivanje njemačkih i međunarodnih startupova, venture capital fondova, gospodarstvenika i predstavnika politike, pred kojima su pet finalista natječaja prezentirali svoje projekte.

Na hrvatsko izdanje natječaja javili su se timovi koji su se već etablirali na hrvatskom i međunarodnim tržištima te koji su prošli već barem jednu rundu financiranja.

Projekte su prezentirali timovi:

  • Include (pametne klupe, osnivač Ivan Mrvoš iz Solina),
  • Sail Router (kalkulira optimalnu rutu trgovačkih brodova kroz mjerenja uvjeta na moru – valova i struja, optimalne potrošnje goriva i hidrodinamike broda; osnivač Dino Mandić iz Zagreba),
  • Orqa FPV.One (video naočale za upravljanje bespilotnim letjelicama i daljinski upravljanim vozilima; osnivači Srđan Kovačević, Vlatko Matijević, Ivan Jelušić iz Osijeka),
  • Parklio (parking barijera uz upravljanje putem mobilnog telefona, osnivač Dario Boras iz Splita)
  • Gideon Brothers (robotika; osnivač Matija Kopić, Zagreb/Osijek).

Hrvatski start-upovi na Start.Up! Germany 2018 Road Show organizirali su Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora te Odjel gospodarstva Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu.