KONAČNO

Phone Link za Windows 11 napokon podržava iMessage, no postoji kvaka

02.03.2023 u 11:47

Bionic
Reading

Phone Link je konačno uveo podršku za iOS uređaje te korisnicima dozvoljava slanje i primanje poruka putem uređaja na kojeg su instalirani Windowsi

Microsoft dovodi iMessage u Windowse putem aplikacije Phone Link. Najnovija verzija aplikacije prvo će doći do Windows Insidera te će omogućiti spajanje iPhonea na laptope s Windowsima, donijevši podršku za iMessage, pozive i notifikacije unutar Windowsa 11.

Microsoft za ovaj trik koristi Bluetooth vezu kojom komunicira s telefonom, što znači da ćete kontakte koje imate u iPhoneu moći kontaktirati direktno pomoću PC-ja. Valja naglasiti, doduše, da postoji nekoliko ograničenja. Za početak, grupne poruke niti slanje slika ne radi, dok će razgovori iMessageom biti pojednostavljeni.

'Mi šaljemo poruke putem Bluetootha, a Apple, vjerujem, to radi kad iMessage uđe u njihove sustave' objašnjava Yusuf Mehdi, Microsoftov voditelj marketinga za potrošače.

Još jedna stvar koju nećete vidjeti su dosadašnji razgovori, s obzirom da će program registrirati samo razgovore koje ste vršili putem njega. Microsoft također izbjegava korištenje plavih i zelenih balončića, s obzirom da kompanija ne može razlikovati standardne poruke od onih poslanih iMessageom, piše Verge.

Tim rečeno, integracija Phone Linka za iOS je sjena one za Android, no i to je bolje od ništa - s obzirom da Microsoft nikad nije podržavao slanje poruka i pozive za iPhone. Phone Link dolazi s WIndowsima 11.

  • +6
iPhone 14 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Premda Phone Link neće imati integraciju aplikacije Photos, Windows 11 ga može ostvariti unutar aplikacije Windows 11 Photos.

Ako vas zanima kako nova značajka radi, morat ćete se predbilježti za Windows Insiderove kanale Dev, Beta i Relase Preview. Čak i ako to napravite, postoji šansa da značajku nećete dobiti odmah. Microsoft naglašava da će novi Phone Link prvo biti dostupan manjem broju korisnika te da će se kasnije 'proširiti' do ostalih.