kakva cifra!

Pogledajte za koliko je prodan ovaj iPhone iz 2007. godine

24.02.2023 u 09:49

Bionic
Reading

Ikonički Appleov smartfon završio je u zbirci kolekcionara koji je za uređaj platio preko sto puta više od cijene po kojoj je telefon prodavan u 2007.

Originalni neraspakirani iPhone prve generacije na dražbi je prodan za 63.356 dolara, što je preko sto puta više od originalne cijene. Tvornički zapečaćen uređaj iz 2007. u ruke kolekcionara je došao posredstvom prodaje LCG Auctions Winter Premiere održane 19. veljače.

'Posve je jasno da je kategorija pop-kulture i starih sakupljivih predmeta i dalje jaka, s obzirom da su naše prodajne cijene konzistentne sa prijašnjim događajima gdje su brojni popularni artikli dosegli višestruku izvornu cijenu' rekao je Mark Montero, osnivač LCG Auctionsa. 'Zahvaljujemo svim sudjelovateljima te čestitamo rekordnom broju onih koji su nakon ove dražbe nadopunili svoje kolekcije'.

Aukcijska kuća u Covingtonu u Louisiani prodala je još jedan zapečaćeni iPhone u listopadu prošle godine, s time da je taj 'otišao' po puno nižoj (i dalje rekordnoj) cijeni od 39.340 dolara.

Zapečaćeni Appleov telefon neslužbenog imena iPhone 2G, iPhone 1 ili 'originalni iPhone' izašao je 2007. U prodanoj plastičnim omotom omotanoj kutiji nalazi se uređaj sa 8 GB zapremnine, kamerom od 2 MP i ulazom za slušalice. iPhone je u SAD-u izašao 29. lipnja 2008. po cijeni od 599 dolara za startni model. Ikonička kutija na sebi ima sliku iPhonea s 12 ikona.

Uređaj je vrlo brzo postao najpopularnijim Appleovim proizvodom koji je zauvijek promijenio industriju smartfona te je 2007. prozvan Time Magazineovim izumom godine.

Današnji uređaji dolaze sa kudikamo jačim specifikacijama te se prodaju po značajno višoj cijeni, što dokazuje koliko su tehnologija, a i samo tržište napredovali u posljednjih šesnaest godina.