GENERACIJA 2018.

Ovo su novi Panasonicovi 4K LED televizori, evo što donose

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 14.02.2018 10:45
  • Objavljeno 14.02.2018 u 10:45
Panasonic FX780E

Panasonic FX780E

Izvor: Panasonic / Autor: Panasonic

Svi novi Panasonicovi televizori imaju zaslone razlučivosti 4K HDR te poboljšanu obradu slike i pozadinsko zatamnjenje, kao i podršku za HDR

Panasonic je predstavio liniju modela 4K LED televizora za 2018. godinu.

Svi novi Panasonicovi televizori imaju zaslone razlučivosti 4K HDR te poboljšanu obradu slike i pozadinsko zatamnjenje, kao i podršku za HDR/multi-HDR (uključivo HDR10, HLG i HDR10+). HDR10 zastupljen je na UHD Blu-ray formatu i u 4K HDR sadržaju streaming servisa, dok je HLG HDR format koji je kompatibilan sa standardnim TV emitiranjem.

Ovo su novi Panasonicovi LED televizori

Izvor: Panasonic / Autor: Panasonic

Modeli OLED i LCD 4K razlučivosti iz generacije za ovu godinu dobit će ažurirani softver koji će omogućiti upravljanje glasom putem popularnih glasovnih asistenata, pa ćete moći kontrolirati uređaje preko kompatibilnih pametnih zvučnika.

Ponuda 4K LED TV-a sastoji se od četiri razreda, među kojima je najveći 75-inčni (190,5 centimetara) model FX780. Ostali modeli, čija veličina zaslona ne prelazi 65 inča (165,1 cm), su skuplji FX740, srenjostrujaški FX700 i jeftiniji FX600.

U Panasonicu tvrde kako njihovi uređaji nude najširu skalu boja koju je moguće pronaći na LED zaslonima. Na svim modelima poboljšana je i kvaliteta 4K HDR-a putem unaprjeđenja naprednih načina obrade slike.

Na konkretnim modelima to se odnosi na tehnologiju LED pozadinskog osvjetljenja Digitally Enhanced Local Dimming koja kombinacijom kontroliranog pozadinskog osvjetljenja i kontroliranom obradom signala detaljno podešava svjetlinu stotinu različitih dijelova zaslona.

Novi Panasonicovi televizori obloženi su staklom i imaju maleni ograđeni prostor koji zaklanja sve veze i kablove. Modeli FX700 i FX600 se oslanjaju na koncept Switch Design koji nudi mogućnost širenja i skraćivanja postolja u skladu s površinom na koju postavljaju svoj televizor.

Nova serija TV-a dolazi s režimom rada 4K Game Mode s, kako tvrde u Panasonicu, najbržim vremenom odziva u njihovim uređajima do sada.

Panasonic FX780E

Panasonic FX780E

Izvor: Panasonic / Autor: Panasonic

U FX780 je ugrađen isti procesor HCX koji se nalazi i na Panasonicovim OLED modelima za 2018., zaslon 4K HDR Pro Cinema, skala Wide Colour Spectrum, tehnologija Local Dimming Pro te dvostruko veća frekvencija osvježavanja nego na modelu FX740. Ima tanki stakleni okvir i metalno postolje.

Model srednjeg ranga FX740 ima isti stakleni dizajn kao FX780, skalu Wide Colour Spectrum te tehnologije Local Dimming i HDR10+. Njegov 4K HDR Cinema Display zaslon trebao bi biti 20 posto svjetliji od prethodnika. Nudi značajku HDR Brightnes Enhancer, nove tablice Virtual Look Up te tehnologiju Digitally Enhanced Locall Dimming za kontrolu pozadinskog osvjetljenja.

Panasonic FX700

Panasonic FX700

Izvor: Panasonic / Autor: Panasonic

Model FX700 također nudi Local Dimming, HDR Brightness Enhancer i skalu Wide Colour Spectrum, tablice Virtual Look Up te poboljšanje razine osvjetljenja od 20 posto u odnosu na prethodnike.

Panasonic FX600

Panasonic FX600

Izvor: Panasonic / Autor: Panasonic

Model FX600 posjeduje karakteristike koje prije nisu bile prisutne na uređajima tog cjenovnog razreda, kao što su Adaptive Backlight Dimming Plus i tablice Virtual Look Up.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!