LCD KAO OLED

Kakav nam to ogroman televizor sprema Samsung?

09.01.2018 u 09:49

Bionic
Reading

Wall je televizor dijagonale zaslona 146 inča koji ćete, tvrde u južnokorejskoj korporaciji, čiju ćete veličinu moći prilagođavati za različite svrhe i namjene

Na ovogodišnje izdanje sajma Consumer Electronics Show u Las Vegasu (Sjedinjene Države) Samsung je došao, između ostalog, s ogromnim 4K televizorom Wall.

Taj je uređaj zaslona dijagonale 146 inča (370,8 centimetara), tvrde u Samsungu, prvi je svjetski modularni televizor koji za prikaz slike koristi tehnologiju MicroLED. 

Tehnologija MicroLED slična je OLED-u po tome što svaki mikroskopski LED može emitirati vlastito svjetlo bez pozadinskog osvjetljenja, zahvaljujući čemu može prikazivati duboke crne i bogate boje obično rezervirane za OLED televizore. Pritom je također prilično svijetao. 

Wall ima zaslon bez obruba kojeg u Samsungu opisuju kao 'modularan', a koji bi nam trebao omogućiti stvaranje televizora koji veličinom odgovara našim potrebama. 

Nisu pojasnili kako bi to točno trebalo funkcionirati. Tek su naveli kako ćemo moći povećati tradicionalnu veličinu zaslona kako bi ju prilagodili novoj prostoriji.  

Wall je zasad još uvijek u domeni konceptualnih uređaja, no čini se kako u Samsungu ozbiljno planiraju ponuditi takav uređaj na tržištu. Globalno predstavljanje očekuje se na proljeće ove godine, piše Verge.

Kupujete TV ove godine? Obratite pozornost na ovih pet uređaja Izvor: Promo fotografije / Autor: LG