NOVITET IZ LG-A

Ova mrcina od televizora ima dijagonalu 88 inča i 8K OLED prikaz

02.01.2018 u 10:56

Bionic
Reading

Nedavno predstavljeno čudo iz LG-ja među ostalim, drži rekord za najveću rezoluciju ekrana ove vrste

LG prilično je ozbiljan oko nadolazećeg CES-a, čemu svjedoči i neimenovani televizor koji će sretni posjetitelji moći isprobati tijekom sajma. Prošle godine smo, naime, mogli posvjedočiti sličnom ekranu koji je radio u rezoluciji 4K te je privukao pažnju brojnih obožavatelja ogromnih prikaza visoke rezolucije. Zahvaljujući kompanijama poput Sonyja, Samsunga i u krajnjoj liniji - LG-ja, 4K se iz egzotične tehnologije pretvorio u svakodnevnu i vrlo pristupačnu opciju, piše Engadget.

Korejski proizvođač ove će godine posjetiteljima predstaviti masivni 88-inčni 8K OLED televizor. Ovaj nevjerojatni uređaj ima OLED panel najveće rezolucije i dijagonale do danas.

Novi standardi

Pristupačnost i isplatljivost 4K tehnologije LG je potaknulo da granice pomakne malo prema naprijed. Njihov najnoviji televizor o kojem, nažalost, ne znamo previše, nastoji utvrditi LG-jevo mjesto najvećeg proizvođača velikih OLED panela na svijetu. Nakon što je Samsung, LG-jev glavni konkurent u sektoru s OLED-a prešao na QLED, nije trebalo puno vremena da LG pokuša u potpunosti preuzeti ovaj segment OLED tržišta.

Najbolji 55-inčni televizori iz 2017. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Novo tržište

LG Display napravio je masivnu investiciju koja bi mu omogućila da osigura poziciju dominantnog proizvođača OLED prikaza povećanim kapacitetom proizvodnje, kao i jačim ulaskom u tržište mobilnih OLED prikaza - tržište kojim trenutno dominira Samsung. Ovo planiraju postići seljenjem proizvodnje iz Koreje u Kinu, točnije Guangzhou.