MUNJEVITI PATULJAK

Nova aplikacija Gmail Go oduševit će vlasnike starijih Androida

19.02.2018 u 07:51

Bionic
Reading

Najnovija iteracija popularnih email klijenata iz Googlea dolazi u smanjenom obliku te je skrojena za sve korisnike željne uštede

Gmailov 'Mini Me' pod imenom Gmail Go od danas je dostupan na Play Storeu za Androide. On donosi skoro sve značajke originalne aplikacije, samo u puno manjem paketu. Riječ je o dijelu nadolazećeg Go asortimana aplikacija koje su napravljene za rad na starijim uređajima, a njihovo glavno odličje su memorija i pohrana podataka. Ovo je samo dio programa Android Go koji na te uređaje donosi 'optimiziranu' verziju operativnog sustava.

  • +3
Ne sviđa vam se novi iPhone? Ovo su najbolje alternative! Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei

Prema izvješću stranice Android Police, perolaki Gmail Go je praktički isti kao i originalni Gmail. Njegova glavna razlika je dostupnost na Androidu putem Google Playja. Ako vaš uređaj pokreće Android Oreo 8.1, aplikaciju je moguće skinuti pomoću APKMirrora. Instalacijski paket je 10 MB manji od standardnog Gmaila te trenutno zauzima 9.5 MB. Nakon instalacije potrebno mu je 24.8 MB prostora - što je otprilike polovica Gmailovih 47.28 MB.

Zašto samo za sporije telefone?

Ovo zapravo postavlja pitanje zbog čega uopće originalni Gmail zauzima dva puta više prostora? Kada uspoređujemo ove dvije aplikacije, dvostruko više megabytea na uređaju ne opravdava nekoliko značajki koje možemo pronaći u originalnom Gmailu. Ovo bi uvelike pomoglo i korisnicima jačih uređaja kod kojih bi se Gmail mogao pokretati još brže.

Gmail Go je najnovija aplikacija iz Googlea koja je dostupna na Google Playju. Kompanija je nedavno izdala i Assistant Go, bržio menadžer podataka, aplikaciju za pretragu i Mape - makar su sve spomenute zapravo progresivne web aplikacije.