KRATKO I BRZO

Vlasnici Androida uskoro se više neće morati zamarati dosadnim porukama

16.02.2018 u 08:26

Bionic
Reading

Vlasnici Androida uskoro će dobiti jedinstveno riješenje iz Googlea. Kompanija razvija app koji će pomoći korisnicima aplikacija za čavrljanje poput Messegnera, Slacka, pa čak i WhatsAppa

Odgovori za korisničke kontakte značajka je koja se seli u nešto popularnije aplikacije iz Googlea poput Gmaila, Alloa i Android Messagesa.

Ona nudi tri odgovora temeljenih na kontekstu poruke koju ste zaprimili. Sljedeći korak je, nakon integracije u vlastiti paket programa, uslugu proširiti i na programe za čavrljanje koje on nije razvio - Messenger, Slack, WhatsApp i mnoge druge, piše The Verge.

  • +5
Deset godina Androida - deset stvari s kojima nas je zadivio Izvor: Ostale fotografije / Autor: Pixabay

Odgovori za sve

Sudeći po stranici za predbilježbu na aplikaciju Reply, Google ovu značajku navodno planira dovesti u gore spomenute appove, kao i Line, WeChat te konaćno - izravne poruke na Twitteru.

Smart Reply već može shjvatiti osnovni kontekst razgovora na engleskom jeziku - ako vas netko traži da se nađete, može se odgovoriti sa 'da', 'ne' ili 'pričekaj da ti se javim'. Također valja uzeti u obzir i dostupnost na kalendaru kao i trenutnu radnu lokaciju kako bi se odgovor mogao uopće formirati, što znači da ako nekoga pitate je li stigao, prijedlozi će automatski generirati najprikladniji odgovor kojeg ćetevi moći poslati direktno iz podsjetnika.

Pored brzih odgovora, aplikacija također korisnicima daje mogućnost uključivanja moda 'Do Not Disturb' kada voze ili su na sastanku. Čak može otkriti je li korisnik na odmoru i prilagoditi odgovore baš toj prilici.

Mogu li to isprobati?

Naravno da možete. Reply razvija Googlev odjel Area 120, inkubator koji stvara nove aplikacije i iskustva nevezana uz 'standardne' usluge koje pretraživački div nudi. Oni koje zanima kako Reply radi, mogu ga isprobati predbilježbom za testnu verziju.