PREGLED 2009.

Najbolji gadgeti koje smo imali prilike isprobati

22.12.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Godina se bliži kraju i moramo priznati da smo pomalo nestrpljivi jer su nam proizvođači uključeni u ICT industrije za nadolazeću godinu najavili nemalu količinu zanimljivih naprava. Ipak, i protekle godine imali smo se priliku poigrati uređajima svih vrsta koji su nas oduševili svojim karakteristikama i sposobnostima

Gotovo da nema segmenta ICT industrije u kojem protekle godine nismo

imali prilike isprobati neku zanimljivu napravu koju nam je na adresu redakcije isporučio neki od lokalnih ogranaka svjetskih kompanija. Donosimo vam maleni pregled najboljih gadgeta koji su tijekom protekle godine prošli kroz našu redakciju.

Olympusov DSLR najviše klase



Aludirajući u naslovu na poznati sajam igara, i Olympus je često podcjenjivački vezan za 'igračke' u digitalnom foto-svijetu. Ipak, s nestrpljenjem smo dočekali da isprobamo Olympusov E-3 koji koristi Panasonicov senzor Four Thirds 10 MP NMOS, dok nam je prije testirani e-420 dobro došao da vidimo razlike koje nudi najniži i najviši nivo Olympusove digitalne tvornice.

Čitaj dalje...

Windows 7 – pravo osvježenje nakon bugovite Viste

www.geekpedia.com

Nije tajna da Vista baš i nije ispunila očekivanja, kako Microsofta, tako ni korisnika, koji su od Windowsa XP na novi operativni sustav čekali šest godina. Windowsi 7 nam stoga dolaze brže no što smo očekivali, a mi smo isprobali prvu beta verziju.

Čitaj dalje...

Dell Studio 17 - luksuz po primjerenoj cijeni



Dellova serija prijenosnika Studio trudi se unijeti stil i dašak luksuza u prilično moćan uređaj koji zapravo i nije toliko skup. U kojoj im je mjeri to uspjelo, isprobali smo na najvećem modelu, Dell Studio 17.

Čitaj dalje...

Končar Nina je snažni multimedijalac bez puno mana



Nina, najnoviji i najsnažniji Končarov prijenosnik, za pristojnu cijenu nudi mnogo, uz nekoliko manjih mana.

Čitaj dalje...

LG Renoir nudi osam megapiksela i multimedijske mogućnosti

LG Mobile

LG Renoir dostojan je pripadnik globalne kategorije touchscreen uređaja bogatih multimedijskih mogućnosti, no za razliku od nekih modela ostalih proizvođača, LG je u ovaj uređaj upakirao i kameru od osam megapiksela.

Čitaj dalje...

Touchscreen dostupan širokim narodnim masama



Na tržištu ima podosta mobitela s ekranom osjetljivim na dodir, no zbog visoke cijene ne može ih si priuštiti baš velik broj korisnika. S mobitelom LG Cookie to nije slučaj, a popularna cijena nije jedino oružje ovog ljepotana.

Čitaj dalje...

Blu-ray player prihvatljive cijene, no doista moćnih karakteristika

LG

Domaće tržište Blu-ray playera iz dana u dan sve je bogatije ponudom uređaja različitih proizvođača, a dobili smo priliku iz prve ruke poigrati se najnovijim pripadnikom ove kategorije iz tabora LG-ja.

Čitaj dalje...

Mobitel koji će podnijeti sve vaše grubosti



Ako ste u potrazi za mobitelom koji će vam služiti kao modni dodatak, onda zanemarite ovaj članak. Ako ste pak u potrazi za uređajem koji će podnijeti svu vašu nemarnost i grubost, onda je uređaj Sonim XP3 namijenjen upravo vama.

Čitaj dalje...

LG Arena došla je na korak do iPhonea

LG

Sasvim je izvjesno da je LG svojim mobitelom Arena, oznake KM900, odlučio ciljati na dio tržišta koji drži Appleov iPhone. Nakon što smo je isprobali iz prve ruke, jasno nam je da će LG Arena uspjeti ugrabiti svoj dio tržišnog kolača.

Čitaj dalje...

iPhone 3GS nudi sve što ikada možete zatrebati



Dočekali smo, Appleov iPhone u najnovijoj varijanti pojavio se i na našem tržištu. Kakve nam novitete donosi, što nas je oduševilo, a što razočaralo, možete pročitati u pregledu svih njegovih mogućnosti.

Čitaj dalje...

Kućno kino s dodatkom Blu-ray playera

LG

LG se odavna etablirao kao jedan od ključnih igrača na tržištu potrošačke elektronike, a njegov najnoviji proizvod kojim smo se imali prilike poigrati nimalo ne zaostaje za ostalim uspješnicama iz ove kompanije.

Čitaj dalje...

Heroj u pohodu na tržište pametnih telefona



Najnoviji pripadnik telekomunikacijske obitelji tajvanskog HTC-a svojim mogućnostima i karakteristikama definitivno cilja na dio tržišta koje drže ostali proizvođači pametnih telefona. Je li u tome uspješan, pročitajte u tekstu koji slijedi.

Čitaj dalje...

Izuzetno primamljiv minijaturni prijenosnik

Toshiba

Tržište malenih prijenosnih računala sve je napučenije i proizvođačima više nije dovoljno jednostavno samo imati svog pripadnika u određenoj kategoriji. Sve zahtjevniji kupci očekuju kvalitetne uređaje, a upravo jednog takvog mališana ima i Toshiba.

Čitaj dalje...

Čitač digitalnih knjiga sa zaslonom osjetljivim na dodir



Sonyjevi čitači elektroničkih knjiga prisutni su na tržištu još od 2006. godine, no tek s pojavljivanjem formata epub ti čitači postaju zanimljivi publici izvan SAD-a, Kanade i Velike Britanije.

Čitaj dalje...

Izuzetno simpatičan multimedijski mališan

Wikipedia

U rukama autora ovih redaka našao se primjerak iz najnovije generacije multimedijskog playera Appleove obitelji Nano. Iako je malen, Nano ima karakteristike i mogućnosti nekih puno većih uređaja.

Čitaj dalje...