SONIM XP3

Mobitel koji će podnijeti sve vaše grubosti

27.05.2009 u 07:19

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za mobitelom koji će vam služiti kao modni dodatak, onda zanemarite ovaj članak. Ako ste pak u potrazi za uređajem koji će podnijeti svu vašu nemarnost i grubosti, onda je Sonim XP3 uređaj namijenjen upravo vama

Tvrtka Sonim Technologies dosad je predstavila samo dva uređaja – XP1 i XP3. Krajem travnja njen zastupnik na našim prostorima postala je tvrtka Moves, koja nam je u redakciju isporučila model oznake XP3.

Kratica XP3 stoji umjesto 'xtreme performance three', a mobitel definitivno spada u kategoriju uređaja sposobnih za rad u ekstremnim uvjetima. Sonim XP3 bez problema će podnijeti temperaturnu razliku u rangu -20 do +60 Celzijevih stupnjeva, padove na čisti beton s visine do 1,65 metara, izuzetno vlažne uvjete te boravak pod vodom do dubine od jednog metra, prašinu, ogrebotine i sve slične nepogode koje bi ga mogle zadesiti.

Kao garanciju svemu navedenom Sonim je na službenim stranicama priložio svu silu pripadajućih certifikata, poput IP-57 i MIL-810F, a ne vjerujete li spomenutim certifikatima, tvrtka za XP3 garantira trogodišnjom bezuvjetnom garancijom.

Sve navedeno najveća je snaga uređaja i zbog svih navedenih podataka postaje jasno kome je namijenjen ovaj uređaj. Njegove karakteristike znat će cijeniti građevinski radnici, vodoinstalateri, ribari, razne službe spašavanja, jedriličari, ronioci, skijaši i slični 'aktivni' korisnici.

Što se pak tehničkih karakteristika tiče, Sonim XP3 opremljen je najosnovnijima – obavljanje telefonskih razgovora, SMS poruke i slično, no kao što smo i ranije naveli, osnovna snaga uređaja sadržana je u njegovoj otpornosti.

Kućište mobitela pojačano je dodatnim gumiranim dijelovima, svi poklopci, odnosno mjesta gdje bi vlaga, voda ili prašina mogli pronaći put do elektronike uređaja dodatno su zaštićeni gumenim brtvama, a svaka od tipaka uređaja testirana je na oko 500.000 pritisaka.

Sonim XP3 moguće je nabaviti po cijeni od 2.749 kuna.

SPECIFIKACIJE:

Sonim XP3
Radne frekvencije: GSM / GPRS tri-band
900, 1800, 1900 Mhz
Tip ekrana: 65 k boja
Veličina ekrana: 128 x 160
Dimenzije: 118.8 x 56.3 x 24.6 mm
Masa: 160 g
Vrijeme razgovora: 5,5 h
Vrijeme na čekanju: devet dana
Ugrađena kamera: 3,2 megapiksela
Komunikacija: Bluetooth
Prijenos podataka: GPRS

Cijena: 2.749 kn
Ustupio: Movens