GEJMING INDUSTRIJA NE ODUSTAJE

Ljeto u znaku gejminga: ove će virtualne prezentacije zamijeniti otkazani E3

29.05.2020 u 15:37

Bionic
Reading

Nakon što je sajam E3 bio otkazan zbog globalne pandemije, stigla je zamjena: virtualni sajam Summer Game Fest - koordinirani skup prijenosa uživo kojeg organiziraju najveća imena gejming industrije

Premda su veliki ljetni sajmovi i konferencije poput E3-ja i Gamescoma naišle na nepremostivu prepreku globalne pandemije, čini se da ćemo ipak ovog ljeta dobiti pozamašnu dozu gejminga. Izdavači i mediji već su pripremili velik broj digitalnih događaja, obećavši vijesti i najave koje će pomoći ispuniti prazninu koju su ostavila otkazana događanja. Također se čini da ćemo na nekima od njih saznati više o novom Xboxu i PlayStationu, odnosno o igrama koje ćemo na njima moći zaigrati.

Kako bismo vam olakšali praćenje svih događanja, na jedno smo mjesto sakupili sve što znamo o virtualnim eventovima najavljenima za lipanj.

Summer Game Fest

Geoff Keighley, kreator Game Awardsa će tijekom ljeta voditi niz digitalnih događanja. Summer Game Fest će pohađati velika imena poput Bethesde, Blizzarda, CD Projekta, Electronic Artsa, Microsofta, Riota, Sonyja i Squarea.

IGN-ov Summer of Gaming

IGN će održati 'globalni digitalni događaj' kojim će 'okupiti najnovije vijesti i utiske najnovijih igara i sljedeće generacije konzolaškog hardvera'. Događaj će se, prema izvoru, dijeliti na prijenose uživo koji će biti dostupni svima, kao i posebnim plaćenim prijenosima koje, eto, moramo platiti. Događaj će pohađati Blizzard, CD Projekt Red, EA, Facebook, Google Stadia, Humble, Microsoft, PC Gaming Show, Sega, Square Enix, Twitter i Ubisoft.

Kao dio Summer of Gaminga, IGN će biti domaćin IGN Expoa, 'sajma u sklopu kojeg će se predstaviti ekskluzivne objave i prezentacije razvojnih timova diljem industrije'.

Događaji u sklopu Summer of Gaminga održavat će se tijekom lipnja, a raspored istih možete pronaći ovdje. IGN Expo će se tako održati 5., 8. i 9. lipnja, a prenosit će se putem Facebooka, Mixera, Twitcha i Twittera.

GameSpotov Play for All

Play for All Gamespot naziva 'višetjednim događajem ispunjenim vijestima, najavama i intervjuima'. Događaj će imati humanitarnu notu - pomoć u borbi protiv Covida-19 u surandnji sa Direct Reliefom.

Izdavači koji će sudjelovati su EA, Bethesda, CD Projekt Red, Deep Silver, Devolver Digital, Larian Studios, Google Stadia, Bandai Namco, Private Division, Square Enix, Sega, i 2K Games. Sam događaj započinje u ranom lipnju, a prenosit će se putem Facebooka, Twittera i YouTubea.

Guerrilla Collective, PC Gaming Show i Future Games Show

Guerrilla Collective je novonastali 'festival digitalnih igara' koji se održava od 6. do 8. lipnja, a produciraju ga Media Indie Exchange i Kinda Funny Games Showcase. Razvojni studiji koji će sudjelovati uključuju Humble Publishing, Larian Studios, Paradox Interactive, i mnoge druge.

Prvog ćemo dana tako imati tri različite prezentacije: Guerrilla Collective Live kojem će domaćin biti Greg Miller iz Kinda Funny Gamesa, PC Gaming Show koji će se koncentrirati na igre za PC računala te konačno - Future Games Show za koji su najavljene prezentacije novih naslova, intervjui, razgovori s razvojnim timovima i tako dalje.

U pripremi je i poseban online događaj za tisak koji se odvija 7. lipnja te još jedan odvojeni događaj u kojem će se predstaviti demonstracije novih igara te koji je zakazan za dan kasnije - 8. lipnja. Guerrilla Collective je zakazan za 6. lipnja od 19:00 sati po našem vremenu. PC Gaming Show dolazi 6. lipnja i počinje u 21:00. Future Games Show počinje u 23:30.

Tiskovna konferencija 7. lipnja i događaj zakazan za 8. lipnja još nemaju točno vrijeme prijenosa, no znamo da će se prenositi preko Twitcha.

Limited Run Games’ #LRG3

Limited Run Games kaže da će #LGR3 biti 'treći totalno uživo totalno mrak događaj za novinare u kojem će se predstaviti najveće najave vezane uz fizičke videoigre'. Događaj je zakazan za 8. lipnja u 21:00. Događaj će se prenositi na Twitchu.

EA Play Live 2020

EA svoj događaj planira prenositi uživo, premda više od toga trenutno ne znamo. EA Play je zakazan za 12. lipnja u 1:00.

Cyberpunk 2077’s Nightly Wire

Razvojni tim iza nadolazećeg Cyberpunka 2077 najavio je prijenos uživo vezan uz igru. Vrijeme prijenosa nije poznato, no znamo datum: 11. lipnja.

Summer Game Fest Developer Showcase

Dva velika predstavljanja igara pod imeon Summer Game Fest Developr Showcase raspoređeni su na lipanj i srpanj te će uključiti 'odabranu skupinu nadolazećih nezavisnih i visokobudžetnih igara'. Izbor igara radit će Geoff Keighley i tim Day of The Devsa koji uključuje legendu gejminga Tima Schafera. Događaji će, prema organizatorima, sadržavati snimke iz igara, vijesti iz industrije i glazbene nastupe, a na događaju će među ostalima sudjelovati studiji Annapurna Interactive, The Behemoth, Panic, thatgamecompany i Ustwo Games. Događaj je najavljen za 22. lipnja i prenosit će se putem YouTubea i Twitcha.

New Game Plus Expo

Na događaju New Game Plus Expo sudjelovat će 14 izdavača iz SAD-a i Japana, uključujući Koei Tecmo America, Natsume, Sega of America, SNK i WayForward. Prijenos će ići preko Twitcha, a održat će se 23. lipnja u 18 sati.