APPLE

Zar će novi iPhone zbilja doći bez slušalica? Insajderi najavljuju potpun prijelaz na bežične tehnologije

29.05.2020 u 11:48

Bionic
Reading

Ako je vjerojvati insajderima poput Ming Chi Kuoa, Appleovi smartfon bi u budućnosti mogao zaobići ulaze i oslanjati se na bluetooth i Qi tehnologiju

Appleov iPhone 13, a možda i iPhone 12 mogli bi biti potpuno bežični, što znači da bi korisnici morali pribjeći bežičnim rješenjima, piše 9to5Mac. Prema najnovijem izvješću pouzdanog tehno insajdera Ming-Chi Kuoa, kompanija će ove godine sniziti cijene AirPodsa kako bi išla rukom pod ruku s navodnim gašenjem 'žičane' podrške koja bi mogla stići i s ovogodišnjim modelom.

Podsjetimo, američki proizvođač smartfona svake godine oko listopada predstavlja nove modele iPhonea, no mnogi tvrde da bi ove godine premijera mogla biti odgođena za studeni, dijelom zbog stanke u proizvodnji uzrokovane globalnom pandemijom novog koronavirusa.

Novi uređaj će navodno stići u tri različite veličine: 5.4 inča, 6.1 inča i 6.7 inča.

Briga zbog pada prodaje

Apple je također navodno izrazio zabrinutost za platežnu moć potencijalnih kupaca koji su sve manje spremni kupiti novi iPhone te se radije drže starijih modela. Kako bi ugodio korisnicima koji ne raspolažu prevelikim svotama novca, proizvođač je prije mjesec dana izdao iPhone SE, najnoviju inačicu budžetne verzije iPhonea.