popularna aplikacija

Kako se sakriti i još osam trikova za Messenger koje vrijedi znati

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 24.09.2020 11:36
  • Objavljeno 24.09.2020 u 11:36
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Jon D / Alamy / Alamy / Profimedia

Doznajte jeste li savladali sve trikove za popularnu aplikaciju za brbljanje koje smo izdvojili za vas

Donosimo pregled trikova i savjeta koje možete upotrijebiti kako biste izvukli više iz Facebookove aplikacije za brbljanje Messenger.

1. Napravite anketu

Trebate na brzinu s ekipom odlučiti kamo ćete putovati ili krenuti u subotnji izlazak? U Messengeru za Android možete napraviti anketu kako bi se svi uključeni mogli izjasniti, a većina odnijeti prevagu. U izdanju za iOS ta je značajka, čini se, isključena trenutno.

  • Otvorite ili pokrenite razgovor sa skupinom prijatelja.
  • Kucnite sličicu sa četiri točkice na lijevoj strani i odaberite Polls.
  • Unesite anketno pitanje i opcije pa kucnite Create Poll.

2. Napravite Story

Slično kao na Snapchatu i Instagramu, na Facebooku možete napraviti Story i u njemu podijeliti kratku kolekciju fotografija ili video zapisa sa svim svojim prijateljima, kojoj također možete dodati filtere i pisane poruke.

  • U Messengeru kucnite sličicu Your Story/Add to Your Story (nalazi se ili iznad stranice Chats ili na stranici People pod karticom Stories.
  • Dodajte sadržaj.

Story će po objavljivanju ostati vidljiv 24 sata. Možete u postavkama odrediti tko može vidjeti vaš sadržaj, a tko ne.

3. Upravljajte grupama

Grupu u Messengeru ćete kreirati ako kucnete sličicu za otvaranje nove poruke pri vrhu zaslona i u nju dodate više sugovornika.

Kucnete li na sličicu sa slovom 'i' moći ćete vidjeti dostupne postavke. Ovdje možete promijeniti naziv ili boju razgovora, uključiti zahtjeve za članstvo, napraviti poveznicu na razgovor koju je moguće podijeliti, pretraživati razgovor, napustiti ga...

Popis članova naći ćete kucnete li Members na zaslonu Settings. Njima možete upravljati kucnete li sličicu s tri točkice.

4. Povećajte emoji

Na webu ili u aplikaciji za Android kliknite ili kucnite sličicu sa smješkom. Odaberite i zadržite pritisak na odabranom emojiju.

Emoji će rasti što dulje držite pritisak. Kad ste spremni za slanje, pustite ga. Zadržite li pritisak predugo, sličica će se početi tresti prije no što se vrati na normalnu veličinu.

Šaljete li uvećane emojije nekome na iPhone, vidjet će ih u normalnoj veličini.

5. Zaštitite razgovor enkripcijom

Namjeravate li razgovarati o nečemu što nije za svačije oči, aktivirajte značajku Secret Conversation. Ta značajka koristi protokol Signal kako bi enkripcijom zaštitila razgovor od pošiljatelja do primatelja.

Kako bi to bilo moguće morat ćete uključiti Secret Conversations. Može biti aktivna samo na jednom uređaju odjednom.

Za Android ili iOS kucnite na svoju profilnu fotografiju kako bi otvorili postavke. Skrolajte do Secret Conversations i uključite sklopku.

Za slanje 'tajne' poruke kucnite sličicu za novu poruku u gornjem desnom kutu početnog zaslona i potom Secret (iOS) ili uključite sličicu Secret (Android).

U postojećem razgovoru kucnite na ime osobe s kojom razgovarate (pri vrhu zaslona) i odaberite Go to Secret Conversation.

6. Kako se prikriti u Messengeru?

Poželite li ugasiti Active Status, po kojem vaši kontakti znaju kad ste online, kucnite na svoju profilnu fotografiju u gornjem lijevom kutu, odaberite Active Status i isključite sklopku.

Na webu kliknite na balončić Messengera u gornjem desnom kutu i iz padajućeg izbornika odaberite Turn Off Active Status.

Kako bi blokirali nekoga, kucnite na svoju profilnu fotografiju i odaberite People pa Blocked Contacts za iOS (odnosno Blocked people za Android). Dobit ćete popis ljudi koje ste blokirali, kao i opciju dodavanja novih.

7. Kako podijeliti lokaciju?

Kucnite sličicu sa četiri točkice (Android) ili plus (iOS) pa odaberite Location (Android) ili sličicu za lokaciju (iOS). Facebook će pokazati mapu s vašom trenutnom lokacijom. Možete ju dijeliti tijekom idućih 60 minuta ili označiti drugu lokaciju na mapi. Morat ćete Messengeru dozvoliti pristup vašoj lokaciji kako bi ovo bilo moguće.

8. Uključite tamni način rada

Kucnite svoju profilnu fotografiju u gornjem lijevom kutu i uključite sklopku uz Dark Mode.

9. Aktivirajte Messenger za djecu

Messenger Kids (Android, iOS) inačica je Messengera koja nudi veće mogućnosti roditeljskog nadzora i kontrole nad interakcijama djece putem Messengera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!