Discord omogućuje i korisnicima i vlasnicima poslužitelja isključivanje indeksiranja. Pokazat ćemo vam kako prilagoditi te postavke
Krajem listopada Discord je objavio kako će omogućiti tražilicama indeksiranje poslužitelja koji su označeni kao oni koje je moguće otkriti.
Razgovori na tim javnim poslužiteljima postat će, dakle, dostupni putem Googlea i drugih tražilica.
Ova je objava potaknula strahove vezane uz privatnost na Discordu. Ako ste zabrinuti, postoji način kako možete onemogućiti indeksiranje.
Poslužitelji koji su označeni kao oni koje je moguće otkriti zamišljeni su kao javno dostupni.
No, Discord omogućuje i korisnicima i vlasnicima poslužitelja isključivanje indeksiranja. Evo kako prilagoditi te postavke.
Otvorite Server Settings.
Pri dnu navigacijskog izbornika s lijeve strane pronađite odjeljak s postavkama zajednice (Community).
Odaberite Web Presence.
Ako ne vidite tu opciju, vaš je poslužitelj vjerojatno postavljen kao privatni ili poslužitelj zajednice. Status možete provjeriti pod Community Overview.
Pod Web Presence su dvije mogućnosti vezane uz indeksiranje tražilicama. Možete odabrati da poslužitelj bude dostupan putem sažetaka kanala ili putem poruka u kanalima (ili oboje).
Sažeci daju općeniti uvid u teme o kojima razgovarate, dok poruke prikazuju točan sadržaj razgovora.
Ove se postavke odnose isključivo na javne kanale unutar poslužitelja, odnosno na kanale koje mogu vidjeti svi članovi poslužitelja.
Discord će dopustiti indeksiranje sažetaka kanala od 16. studenog 2026. godine. Poruke kanala počet će se indeksirati sredinom prosinca.
Kako se isključiti iz indeksiranja pretraživanja kao korisnik?
Članovi vidljivih poslužitelja mogu zabraniti indeksiranje svojih poruka. Dakle, možete uskratiti dopuštenje za indeksiranje vaših poruka i ako je poslužitelj uključen u indeksiranje.
Kako biste to učinili, otvorite postavke korisnika.
Pri vrhu lijeve navigacijske trake odaberite Data & Privacy, pa zatim How Discord Uses My Data.
Prema zadanim postavkama uključena je opcija Show my message content from Discoverable chanels on web pages. Isključite ju kako biste spriječili prikazivanje svojih poruka.
Također možete počistiti dozvole za profil i dijeljenje aktivnosti.
Dijeljenje profila možete promijeniti pod Data & Privacy, dok je dijeljenje aktivnosti smješteno u Activity Privacy, pod Games & Apps, piše PC World.