RAČUNALA

Huawei bi mogao odgoditi izlazak svoje najnovije linije laptopa

13.06.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Premijera najnovijih laptopa s Windows operativnim sustavom navodna se trebala održati u sklopu ovotjednog sajma, no došlo je do odgode

Huawei bi do daljnjega mogao odgoditi izbacivanje svojeg novog laptopa s Windows operativnim sustavom. Prema izvješću The Informationa, laptop je trebao biti prestavljen još ovog tjedna, no čini se da je došlo do odgode do daljnjega.

Huawei je, podsjetimo, drugi najveći proizvođač računala na svijetu po broju isporučenih uređaja, no već dulje vrijeme ne uspijeva ući na američko tržište prije svega zbog optužbi i blokade američke vlade, FBI-ja, CIA-e, NSA, Federalne komunikacijske komisije i HIC-a (House Intelligence committee).

Glavni razlog? Bojazan da bi se elektronička oprema iz Kine mogla koristiti za špijuniranje konkurencije. Podsjetimo, američki predsjednik je izdao blokadu na državnoj razini kojom zabranjuje korištenje Huaweijeve tehnologije. Ubrzo nakon toga Google, Facebook i druge kompanije prekinuli su vezu sa kineskim proizvođačem.

Kineski telekomunikacijski div svoj je novi laptop trebao predstaviti na sajmu CES Asia 2019. u Šangaju, no čini se da nakon odgode novi datum predstavljanja još nije objavljen, navodi The Information.

bolje spriječiti nego liječiti

Mobiteli ne vole kad im je vruće: Evo kako ćete ih zaštititi od pregrijavanja

Pogledaj galeriju