PREDIZBORNI ADUT

Gdje će Zagrepčani imati besplatni Wi-Fi?

07.01.2013 u 11:07

Bionic
Reading

Osim fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, stanovnici metropole dobit će, čini se, još jedan predizborni poklon - besplatni bežični internet u užem središtu grada

To je otkrio sajt Rep.hr, uhvativši odgovor pročelnika Ureda gradonačelnika Mire Lace na pitanje anonimnog poduzetnika, kojeg je zanimalo područje pokrivenosti mreže Wi-Fi, potrebna oprema, kao i koliko je regularno tražiti Ciscov certifikat.

Besplatno bežično surfanje bit će moguće u području između Trga bana Jelačića i Mesničke, sjevernom dijelu Gundulićeve do Varšavske, Cvjetnom trgu, Bogovićevoj, Gajevoj ulici između Trga i Tesline, južnom dijelu Strossmayerovog šetališta, tržnici Dolac, Bakačevoj, Kaptolu od Bakačeve do broja 14, Trgu Nikole Zrinskog, Trgu Josipa Jurja Strossmayera, Trgu kralja Tomislava s prostorom ispred željezničkog kolodvora i na autobusnom kolodvoru.

Pojedinosti o kapacitetima i propusnosti mreže zasad još nisu otkrivene.

Krajem studenoga prošle godine predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić pozvao je gradske vlasti da što prije omoguće korištenje besplatnog interneta, posebno studentima.

'Zagrebački studenti, turisti, ali i svi ostali građani trebali bi u širem centru grada moći pristupiti internetu besplatno.

To je projekt koji se može realizirati vrlo brzo, u roku od nekoliko mjeseci, a sve kako bismo Zagreb razvili u smjeru istinske turističke metropole, u kojemu mladi ljudi i ostali građani imaju na raspolaganju sve što im je potrebno za ugodniji život i rad', poručio je tada Bernardić.