jednostavno

Dosta vam ih je? Prisjetite se kako blokirati kontakte na Facebooku

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 28.02.2021 08:59
  • Objavljeno 28.02.2021 u 08:59
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Michaela Dusíková / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Ako više ne želite čitati poruke i objave nepoželjnih kontakata, a niste spremni izbrisati kontakt, postoji opcija blokiranja. Evo kako je možete aktivirati

Pronašli ste se u situaciji gdje ne želite čitati i gledati nečije objave na Facebooku? Ne brinite - možete ih blokirati bez da ste ih izbrisali iz kontakata.

Za blokiranje osobe prvo ćete se morati prijaviti na vaš Facebook profil. Nakon toga pronađite osobu koju želite blokirati i u gornjem desnom kutu pronađite sličicu sa tri točkice. Kliknite na nju i u izborniku birajte Block. U novom ćete prozorčići vidjeti potvrdu kojom ćete aktivirati blokadu.

Nakon ovoga će osoba do daljneg biti blokirana. Kad nekog blokirate nećete vidjeti njegove objave, neće vam moći slati poruke niti vidjeti što vi objavljujete.

Kako nekog odblokirati?

Ako ste se predomislili oko blokiranja - ne brinite. Bilo gdje na Facebooku pronađiti i kliknite plavu strelicu u gornjem desnom kutu stranice i u izborniku birajte Settings. Na lijevom stupcu birajte Blocking i na sljedećoj stranici pogledajte koje ste korisnike blokirali - pronađite osobu koju želite odblokirati, birajte Unblock i potvrdite sa Confirm.

Jednostavno, zar ne?

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!