NAJPOŽELJNIJA DESTINACIJA

Britanci uvode nove letove za Hrvatsku

23.02.2012 u 13:17

Bionic
Reading

Britanci uvode čak osam novih letova za Hrvatsku pa tijekom ljetnih mjeseci na našoj jadranskoj obali možemo očekivati pravu turističku navalu

Jay-Z, Beyonce, Tom Cruise, Ashley Judd te mnoge druge slavne osobe već su otkrile Hrvatsku i uživanje u netaknutim mediteranskim destinacijama. No sada će to moći i mnogi drugi s obzirom na to da su uvedeni novi letovi iz Velike Britanije za Hrvatsku, objavljeno je na gotimeshare.org.

Tako se uvodi čak osam novih letova za Hrvatsku: Monarch iz London Gatwicka, Birminghama i Manchestera za Dubrovnik; Jet2.com iz Manchestera za Pulu te iz Newcastla za Dubrovnik; Ryanair iz East Midlandsa do Zadra u srpnju i ožujku; Thomsonfly iz Gatwicka za Pulu; EasyJet iz London Gatwicka i Stansteda za Split i Dubrovnik; British Airways’ Gatwick za Dubrovnik koja kreće već u ožujku te Croatia Airlines iz Gatwicka Heathrowa za Zagreb dva do tri puta tjedno.

Hrvatska je, kako opisuju na stranici gotimeshare.org, sve poželjnija svjetska destinacija za ljetovanje. Osim prirodnih ljepota, pišu Britanci, može se pohvaliti i uređenom infrastrukturom, dobrom povezanošću te sjajnim turističkim uslugama.

'Iako su dominantni turistički proizvodi u Hrvatskoj more i sunce, javljaju se i novi proizvodi poput nautičkog, gastronomskog, ronilačkog i seoskog turizma', pišu na spomenutoj stranici te dodaju kako jadranska mjesta nude i dobre marine. Ističu i kako je Hrvatska zbog svojih prirodnih ljepota te mnogobrojnih otočića postala magnet za vlasnike luksuznih jahti.

Hrvatska je zadivljujuća. Ima gotovo 6.000 kilometara obale od čega se 4.000 odnosi na otoke, hridi i grebene. Ima 1.185 otoka u Jadranskom moru, ali je svega njih pedesetak baš naseljeno. Najveći otok Krk nalazi se u blizini Rijeke i prostire se na 462 četvorna kilometra. Većina turista veće je čula za otoke Hvar, Brač, Korčulu i Prag', hvale Britanci hrvatske ljepote.