OD 24. 5. DO 4.6.

Tjedan suvremenog plesa u tri grada

06.05.2010 u 15:04

Bionic
Reading

Ovogodišnji, 27. Tjedan suvremenog plesa održat će se od 24. svibnja do 4. lipnja u Zagrebu, Rijeci, te prvi put i u Splitu, izvijestio je Hrvatski institut za pokret i ples, organizator jednog od važnijih i većih plesnih festivala u regiji

Kao jedna od najvećih atrakcija festivala, između 25 predstava od čega i tri premijere, najavljeno je gostovanje belgijske Compagnie Thor s predstavom 'To The Ones I Love', koju kritičari nazivaju jednom od najvećih senzacija sezone.

Ljubavlju i žudnjom u svom nastupu bavit će se i jedna od najvećih zvijezda izraelske plesne scene, Yasmeen Godder, dobitnica niza svjetskih nagrada koja se nakon tri godine na Tjedan vraća s predstavama 'Singular Sensation' i 'Love Fire'.

Nastupit će još slovenski autor Matijaž Farič, španjolski ansambl Lanonima Imperial, kanadski koreograf Daniel Leveille, zagrebačka koreografkinja Nada Kokotović i drugi.

Premijerno će se prikazati predstave 'To Whom It May Concerne' Rosane Hribar i Gregora Lušteka, 'Lupus in fabula' Silvie Marchig i Darka Japelja i 'Kritika' Katarine Đurđević.

Tjedan će tradicionalno predstaviti Hrvatsku koreografsku platformu, te prirediti bogat popratni program, radionice, projekcije, razgovore s umjetnicima, koje će se održavati u Zagrebačkom plesnom centru.

U dosadašnjih 27 godina Tjedan suvremenog plesa predstavio je više 700 renomiranih svjetskih umjetnika i producirao pedesetak premijernih izvedbi domaćih autora.