TJEDAN SUVREMENOG PLESA

Plesna priča o boksu i borbi za bolji život

05.06.2013 u 10:05

  • +10

Rocco

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

Pogledajte kako je izgledala hit predstava 'Rocco' koreografa Emija Greca, koja je održana na 30. Tjednu suvremenog plesa

Plesna predstava 'Rocco' inspirirana je filmom 'Rocco e i suoi Fratelli' redatelja Luchina Viscontija. Priča je to o potrazi za identitetom onih koji su se iz nekog razloga morali odreći svojih korijena.

Potencijalni fizički i psihički ekstrem koji Visconti u svom filmu istražuje sloj po sloj, u ovoj plesnoj interpretaciji predstavili su plesači ICKamsterdama. Intenzivna predanost koja je očita u filmskim scenama boksanja, vidljiva je i u fizičkoj predanosti plesača.

Međunarodni koreografski umjetnički centar (The International Choreographic Arts Centre), ICKamsterdam platforma je za razvoj suvremenog plesa pod ravnanjem Emija Greca i Pietera C. Scholtena. Centar djeluje u Amsterdamu, s jasnim umjetničkim potpisom i teži konstantnom razvoju i obogaćivanju plesa te svladavanju i pomicanju umjetničkih barijera. Od 1995., Emio Greco i Pieter C. Scholten zajedno rade na svom projektu potrage za novim plesnim formama.