FRANCUSKI LJEPOTAN

Peugeot 508 SW dokazuje da nisu samo SUV-ovi praktični

06.06.2018 u 16:08

Bionic
Reading

SUV vozila posljednjih godina kradu kupce iz svih segmenata, no jedna kategorija se još uvijek poprilično dobro drži - karavani

Karavani kod nas nikad nisu imali značajniji udio na tržištu, no situacija na razvijenim europskim tržištima drastično je drugačija. Štoviše, otkad su dizajneri zasukali rukave i latili se posla imamo prilike vidjeti sve više atraktivnih modela kojima oku ugodna estetika ne narušava praktičnost.

Jedan od primjera je i novi 508 SW. Nakon što su nam Francuzi 508-icu pokazali u fastback izdanju, došao je red i na karavan.

Dva automobila izgledaju praktički identično do B-nosača, a nakon toga 508 SW poprima linije koje ga čine uistinu seksi karavanom.

Interijer je isti kao kod fastbacka, a 508 SW napucan je tehnologijom - od dvostrukih digitalnih displeja i adaptivnog tempomata, do automatskog kočenja, pomoći pri parkiranju i infracrvene kamere za vožnju noću.

  • +3
Peugeot 508 SW Izvor: Promo fotografije / Autor: PEUGEOT

U ponudi će biti ista paleta motora - benzinac 1.6 sa 177 i 222 KS, te 1.5 i 2.0 dizel sa 128, 158 i 177 KS. Ručni mjenjač bit će dostupan isključivo na najslabijem dizelašu dok su svi ostali modeli opremljeni osmerobrzinskim automatikom.

Za sredinu iduće godine Peugeot je najavio plug-in hibridnu benzinsku izvedbu.

Automobil će svjetsku premijeru imati na nadolazećem autosalonu u Parizu.