VEĆI I OPREMLJENIJI

Ovo je novi BMW X5

06.06.2018 u 10:25

Bionic
Reading

Zahuktava se borba u premium segmentu SUV-ova, a BMW kao jedan od začetnika upravo nam je pokazao svoj najjači adut - novi X5

Bavarci su uspjeli postići da X5 izgleda prepoznatljivo, no pritom su ga temeljito unaprijedili u svakom segmentu. Automobil je porastao 36 mm u duljinu, 66 mm u širinu, te 19 mm u visinu. Također je dobio i 42 mm duži međuosovinski razmak.

Na prvi pogled u oči upada oveća bubrežasta rešetka hladnjaka, a tu su odsad i standardno adaptivna LED svjetla. Laserska svjetla bit će dostupna uz nadoplatu.

Interijer je također potpuno nov, a teško je ne primijetiti i novi dizajn digitalne instrument ploče, te naizgled kvalitetnije materijale.

X5 će biti dostupan i s trećim redom sjedala, dok prtljažnik standardno nudi zapreminu od 645 litara, odnosno 1.860 s preklopljenom klupom.

  • +14
BMW X5 Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Inicijalno će X5 biti dostupan s četiri benzinska i dva dizelska motora. Svi motori upareni su s osmerostupanjskim automatskim mjenjačima i integralnim pogonom. Automobil će također biti moguće opremiti upravljanjem na sva četiri kotača, te zračnim ovjesom.

BMW bi nam X5 trebao službeno predstaviti na autosalonu ove jeseni u Parizu, nakon čega bi automobil trebao krenuti u prodaju.