BEZ ŠTETNIH EMISIJA

Nissan otvorio svoj paviljon; parking možete platiti i električnom energijom

05.08.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Vlasnici električnih vozila mogu platiti parking otpuštanjem energije kad posjete novi Paviljon Nissana u Yokohami koji je za javnost otvoren 1. kolovoza

Nissan svojim kupcima daje još jedan razlog zbog kojeg će obožavati svoj električni automobil: mogućnost plaćanja parkinga električnom energijom. Kad posjete izložbeni prostor Nissana u Yokohami, vozači električnih vozila prvi će put ikada moći otpustiti dio električne energije iz baterije svojeg automobila kako bi platili parking. Prostor je otvoren za javnost 1. kolovoza.

Taj je sustav plaćanja tek jedna od brojnih inovacija koje kupci mogu doživjeti u Paviljonu, stvorenom da bi se pokazalo kako nas Nissan vodi u bolji svijet. Posjetitelji mogu kušati specijalitete u Nissanovu kafiću Chaya Cafe koji se napaja energijom iz električnih automobila Nissan LEAF i solarnom energijom. Mogu iskusiti i virtualne doživljaje koji će im omogućiti da osjete uzbuđenje uličnih utrka Formule E na električni pogon ili se odvesti na vožnju u novom električnom crossoveru Nissan Ariya.

Paviljon se proteže na 10.000 četvornih metara, ne stvara štetne emisije, opremljen je solarnim pločama i opskrbljuje se obnovljivom hidroelektričnom energijom.

'Kupci u Paviljonu mogu vidjeti, osjetiti i nadahnuti se našom vizijom društva i mobilnosti u bliskoj budućnosti,' izjavio je direktor Nissana Makoto Uchida. 'Kako cijeli svijet bude prelazio na električnu mobilnost, električna vozila postat će sve važniji dio društva, a ne samo prijevozno sredstvo.'

Nissan Energy

Nissan je svoj prvi serijski električni automobil bez emisija, Nissan LEAF, predstavio 2010. Društvo je otad sklopilo partnerstva s vladama i poduzećima diljem svijeta kako bi se raširila upotreba električnih vozila. Tehnologije Nissan Energy Share i Nissan Energy Storage omogućuju pohranjivanje, dijeljenje i prenamjenu električne energije iz baterija električnih vozila, na primjer za potrebe napajanja kućanstava ili poslovnih objekata, kao što je kafić u Nissanovu Paviljonu koji nije spojen na električnu mrežu.

Nissan je u Japanu sklopio ugovore s lokalnom vlasti radi upotrebe vozila LEAF kao mobilnih baterija koje mogu osiguravati energiju u slučaju prirodnih katastrofa. Među ostalim partnerstvima, valja istaknuti i ono u okviru kojeg Nissan iskorištava stare baterije iz električnih vozila za napajanje uličnih svjetiljki.

U okviru svojeg plana preobrazbe Nissan NEXT, društvo namjerava proširiti svoju globalnu ponudu električnih vozila i vozila s električnim motorom, uključujući e-POWER. Nissan namjerava prodati više od milijun vozila s električnim pogonom godišnje do kraja fiskalne godine 2023.

Inovacije u Nissanu

Posjetitelji Paviljona mogu doživjeti i druge inovacije uz tehnologije Nissan Energy. To uključuje napredni sustav za pomoć u vožnji ProPILOT i Nissanovu tehnologiju 'nevidljivo u vidljivo' (I2V) koja povezuje informacije iz stvarnog i virtualnog svijeta kako bi pomogla vozačima.

Djeci i odraslima omogućeno je da u dvorani Paviljona odigraju virtualni teniski meč s osvajačicom Grand Slama i ambasadoricom marke Nissan Naomi Osakom te tako nauče sve o tehnologiji I2V čija će ugradnja u bliskoj budućnosti omogućiti praktičniju, ugodniju i uzbudljiviju vožnju.

Ispred Paviljona smješten je Mobility Hub, točka na kojoj se nude brojne usluge, uključujući dijeljenje električnih vozila i najam bicikala. Riječ je o uslugama koje nude Nissan i lokalna zajednica u cilju osiguravanja veće slobode mobilnosti.

Nissanov paviljon nalazi se u blizini globalnog sjedišta društva u Yokohami, a bit će otvoren za posjetitelje od 1. kolovoza do 23. listopada. Evo i linka za sve one koji žele poći na virtualni obilazak Nissanovog paviljona.

  • +31
Nissanov paviljon u Yokohami otvoren je za javnost 1. kolovoza Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan