za 2023.

Mazda2 ima dva nova posebna izdanja: Osvježeni vanjski i unutarnji izgled

09.05.2023 u 14:35

Bionic
Reading

Maleni gradski automobil sada ima osvježeni vanjski i unutarnji dizajn, dvije nove boje karoserije, novu strukturu opreme i dva nova posebna izdanja modela. Japanski proizvođač sada nudi i 6-godišnje jamstvo

Proslavljajući 20 godina proizvodnje od predstavljanja prve generacije Mazde2 u travnju 2003. japanski je prouzvođač predstavio najnoviju inačicu ovog popularnog hatchbacka u B segmentu za 2023. Maleni gradski automobil sada ima osvježeni vanjski i unutarnji dizajn, dvije nove boje karoserije, novu strukturu opreme i dva nova posebna izdanja modela.

Sa svojim svježim dizajnom, Mazda2 je važan sastavni dio u tzv. Mazdinom pristupu višestrukih rješenja, koje donosi i učinkovitost potrošnje goriva i užitak u vožnji na tržište kompaktnih automobila. Osvježena Mazda2 za 2023. godinu već se može naručiti, a prva vozila stižu u salone već ovog mjeseca.

Interijer

U svom interijeru Mazda2 za 2023. nudi novu završnu obradu instrumentne ploče, ventilacijskih otvora i obloga vrata, osvježene presvlake i širok raspon standardne opreme za povećanje udobnosti i praktičnosti čak i u početnim paketima opreme. Sustav Mazda Connect sada podržava Android Auto™ i bežično povezivanje Apple CarPlay® marke Centre-Line.

Mazdino istraživanje oštrine buke i vibracija (Noise, Vibration, Harshness) rezultiralo je jedinstvenim pristupom kontroli zvuka koji ulazi u kabinu i koji omogućuje ugodnu tišinu za sve putnike. Dostupni su grijani upravljač i retrovizor s automatskim zatamnjivanjem.

Poboljšan osjećaj vožnje

Mazda2 je sa svakom generacijom godinama hvaljena zbog svojih voznih osobina i istinskog iskustva vožnje Jinba Ittai. Najnoviji razvoj Mazda Skyactiv-Arhitekture vozila čak je i povećao užitak vožnje. S MacPhersonovim prednjim i stražnjim ovjesom s torzijskom gredom ova Mazda nudi glatko kretanje vozila i udobnu vožnju. Karakteristike zasićenja prednjih i stražnjih amortizera, te dizajn ventila i prednjih i stražnjih amortizera su optimizirani, a stražnji amortizeri profitiraju zahvaljujući velikom radijusu.

Od 75 KS do 115 KS i izbora automatskog ili ručnog mjenjača, Mazda2 za 2023. nudi pravu kombinaciju za svakoga. Prednja sjedala su poboljšana kako bi ponudila još bolji položaj tijela putnicima i kako bi se smanjilo njihanje glave i smanjio umor jer time vožnja postaje lakša. G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) čini vozilo stabilnijim pri većim brzinama. Precizna kontrola i brza reakcija vozila na razne poteze tijekom vožnje već su postali tradicija kod Mazde2.

Mazda daje 6-godišnje jamstvo za novi automobil diljem Europe

Mazda je dovršila europsko uvođenje svog šestogodišnjeg jamstva za nova vozila 1. travnja 2023. Japanski proizvođač automobila sada nudi šestogodišnje jamstvo za nove automobile za maksimalno 150.000 kilometara – što god nastupi prije – na 28 europskih tržišta . Novi paket jamstava osmišljen je za usklađivanje jamstva za vozila i održavanje lojalnosti kupaca daljnjim poboljšanjem iskustva vlasništva tijekom životnog ciklusa diljem Europe.

Ovaj program produženog jamstva pokrenut je u prvoj polovici 2022. u Austriji i Njemačkoj. Nizozemska, Poljska, Španjolska i kompletna Mazda Selected Markets Group uključujući Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Cipar, Češku Republiku, Grčku, Mađarsku, Republiku Irsku, Kosovo, Maltu, Moldaviju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka i Slovenija uslijedile su u rujnu 2022.

Mazda u Belgiji uvela je šestogodišnje jamstvo u prosincu 2022., nakon čega su slijedile Francuska i Švicarska u siječnju 2023. Kada je Mazda Motor Italia lansirala šestogodišnje jamstvo 1. travnja, dovršeno je uvođenje na 28 tržišta diljem Europe.

Mazdino 6-godišnje jamstvo za novi automobil pokriva sve nedostatke u materijalu i proizvodnji te preuzima troškove popravka ili zamjene oštećenih komponenti. Isključeni su samo potrošni dijelovi. Kao i druga jamstva proizvođača, šestogodišnje jamstvo za novi automobil je besplatno. Prilikom preprodaje vozila unutar jamstvenog roka, zaštita se odnosi na sljedećeg vlasnika za preostalo jamstveno vrijeme ili kilometražu.

'Vozači Mazde diljem Europe sada imaju koristi od jednog od najopsežnijih paketa jamstva u industriji', objašnjava Martijn ten Brink, izvršni direktor Mazde Motor Europe. 'Kupcima daje mir do šest godina ili 150.000 kilometara, ali također povećava vrijednost vozila kada se unutar tog razdoblja proda kao rabljeni automobil.'

Mazdina jamstva za novi automobil i mobilnost dopunjena su dvanaestogodišnjim jamstvom protiv perforacije i trogodišnjim jamstvom protiv korozije na boju i površinu. Za baterijska električna vozila (BEV) i plug-in hibridna električna vozila (PHEV), tvrtka također nudi osmogodišnje jamstvo na visokonaponsku bateriju do 160.000 kilometara.

Početna cijena za Prime-Line Mazdu2 sa Skyactiv-G motorom od 75 KS i ručnim mjenjačem je 15.076,90 eura. Ova verzija uključuje središnji zaslon od 8 inča, Android Auto™ i Apple CarPlay®, LED prednja svjetla, električne prozore, DSC, TCS i druge sigurnosne sustave; samo još pridodajte nadzor tlaka u gumama i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici za pravi osjećaj i imate savršen gradski kompaktni automobil.

Početna cijena za vozilo s automatskim mjenjačem uparenim s motorom Skyactiv G 90 je 18.854,51 eura. I e-Skyactiv G 90 i e-Skyactiv G 115 s ručnim mjenjačem opremljeni su Mazdinim blagim hibridnim sustavom.

Postoji mogućnost dodavanja pogodnosti, odnosno paketa Drivers Assistant za neke linije opreme. To uključuje, primjerice, prilagodljiva LED prednja svjetla, nadzor mrtvog kuta, grijana sjedala, aktivni vozački zaslon ili monitor s prikazom odozgo od 360°.

Dva nova izdanja, Homura i Homura Aka, također nude i nove boje Aero Grey sivu i Air Stream Blue plavu i različita poboljšanja eksterijera, a počinju od 19.476,90 eura, odnosno 20.864,90 eura.