uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Renault pokazuje koncept budućnosti: Jedinstveno vozilo s pogonom na vodik

Renault pokazuje koncept budućnosti: Jedinstveno vozilo s pogonom na vodik

Renault pokazuje koncept budućnosti: Jedinstveno vozilo s pogonom na vodik

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault Design

ChangeNOW, na kojem će ovaj konceptni automobil biti predstavljen globalnoj javnosti, je najveći svjetski događaj za planet, posvećen održivim i pozitivnim rješenjima, održat će se od 19. do 21. svibnja 2022. u Parizu

Renault je objavio kako će 19. svibnja točno u 10:00 sati svijetu predstaviti konceptni automobil, koji utjelovljuje opredjeljenje Renaultove strategije prema održivom razvoju. Jedinstveno vozilo na vodik predstavlja put Renault Grupe i marke Renault prema dekarbonizaciji, kao i njihov napredak u kružnom gospodarstvu i korištenju recikliranih materijala koji se mogu reciklirati.

Renault pokazuje koncept budućnosti: Jedinstveno vozilo s pogonom na vodik

Izvor: Promo fotografije / Autor: WB PRODUCTIONS

S novim konceptnim automobilom napravljenim od 70 posto recikliranih materijala i 95 posto materijala koji se mogu reciklirati, francuski proizvođač utrie put prema održivoj mobilnosti, prema motu 'promijenimo automobile'.

Luca de Meo, izvršni direktor Grupe Renault i marke Renault održat će konferenciju za medije zajedno s Gillesom Vidallom, potpredsjednikom marke Renault, dizajnerom i posebnim gostom Jean-Michelom Jarreom, skladateljem, izvođačem, producentom i kulturnim ambasadorom. Objavljeno je i kako će moderiranje press konferencije obavit će Nora Gherbi, osnivačica WHO CAREs!? kronike.

ChangeNOW 2022 - službena video najava

Izvor: Promo fotografije / Autor: ChangeNOW

Kako smo pisali u veljači ove godine, jedinstveno električno vozilo s pogonom na vodik implementira obveze Grupe prema održivom razvoju i tumači ih u službi održive, sigurne i uključive mobilnosti. Osim lokalne vožnje bez emisija, novo konceptno vozilo ima niz tehnoloških inovacija koje služe za sigurnost vozača i putnika. Osim toga, studija također utjelovljuje temu inkluzije, u kojoj je pristupačnost vozila središnji element.

Renault Mégane E-TECH Electric

Renault Mégane E-TECH Electric

Izvor: Promo fotografije / Autor: Greg JONGERLYNCK/DPPI

Da podsjetimo, Renault je ove godine održao i svjetsku premijeru potpuno električnog automobila Renault Mégane E-TECH Electric.

Renault Austral: kompaktni SUV C segmenta

Renault Austral: kompaktni SUV C segmenta

Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Nadalje, bili smo i na svjetskoj premijeri potpuno novog modela Renault Austral. Ovaj model, koji će zamijeniti SUV Kadjar, koristi niz inovativnih pogonskih sklopova s najnovijom generacijom E-TECH Hybrid motora na naponu od 400 V snage 169 KS i 200 KS i dva benzinska motora: 130 KS 48V Mild Hybrid Advanced te 140 KS i 160 KS 12V Mild Hybrid.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!