ekskluzivno IZ PARIZA

[FOTO/VIDEO] Bili smo na premijeri novog Renaultovog SUV-a: Kadjar je prošlost, Austral - budućnost

08.03.2022 u 09:31

Bionic
Reading

Austral koristi niz inovativnih pogonskih sklopova s najnovijom generacijom E-TECH Hybrid motora na naponu od 400 V snage 169 KS i 200 KS i dva benzinska motora: 130 KS 48V Mild Hybrid Advanced te 140 KS i 160 KS 12V Mild Hybrid

Renault je predstavio svoj potpuno novi model pod nazivom Austral, kompaktni SUV iz C segmenta, a mi smo bili na svjetskoj premijeri u Parizu ovog atraktivnog automobila. Tri mjeseca su trajale najave modela koji bi trebao zamijeniti njihov trenutni model Kadjar iz C-SUV segmenta. Možda ćete se pitati zašto onda nije zadržano ime Kadjar, koje je već dobro prihvaćeno otkako se pojavio na tržištu 2015. godine, no ovim potpuno novim imenom Renault okreće jednu posve novu stranicu, a u tome će im svakako pomoći i ovo potpuno novo ime modela.

Što se samog imena tiče, prema riječima Sylvije Dos Santos, voditeljice strategije imenovanja modela pri Renaultovu odjelu za globalni marketing, naziv Austral spaja živost i toplinu južne polutke i poziva na istraživanje, zbog čega je savršen za jedan SUV. Savršena ravnoteža glasova čini ga jednostavnim za izgovor i daje mu istinski međunarodni prizvuk. Narudžbe za potpuno novi Renault Austral počet će sredinom 2022., a prodaja počinje na jesen.

Renault Austral - svjetska premijera Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Prema francuskom proizvođaču, vanjski dizajn potpuno novog Australa nije samo vjeran kodovima SUV kategorije, već je i atletski, senzualan, pa čak i tehnološki. Po prvi put ikad na vozilu Renault, također dolazi u ekskluzivnoj verziji Esprit Alpine za sportskiji izgled, s dinamičnim i zadivljujućim značajkama dizajna.

Elegantan, visokotehnološki interijer na potpuno novom Australu može se pohvaliti razinom udobnosti dostojnom obiteljskih modela koji su obilježili Renaultovu povijest. Vrhunski dragulj izdašne i ljubazne unutrašnjosti, OpenR zaslon prikazuje i ploču s instrumentima i navigacijske i multimedijske sustave, dok uključuje najbolje Googleove usluge i aplikacije. Dva velika zaslona od 12 inča plus head-up zaslon od 9,3 inča čine ukupni prostor zaslona od gotovo 1000 cm² za intuitivno, impresivno i povezano iskustvo vožnje.

Potpuno novi Austral vrhunac je modernosti s 32 pomagala u vožnji (ADAS), postavkama MULTI-SENSE i najnovijim Renaultovim sustavom upravljanja na četiri kotača, 4CONTROL Advanced. Svaka korisna, proaktivna i inteligentna tehnološka značajka je tu da poboljša udobnost, zadovoljstvo i sigurnost putnika.

Prvo vozilo Renault dizajnirano na 3. generaciji CMF-CD platforme koja je zajednički razvijena unutar Saveza, potpuno novi Austral sadrži najnoviju snažniju i učinkovitiju verziju 'Full Hybrid' E-TECH sustava, i dva benzinska 48V ili 12V 'Mild Hybrid' motora. Asortiman s izborom elektrificiranih motora tako da privatni vlasnici i flote imaju čime pokriti svoju specifičnu upotrebu. I da, treba reći da potpuno novi Austral neće dobiti svoju 100-postotnu električnu verziju, kao niti pogon na sva četiri kotača.

Proizveden u ultramodernoj tvornici Palencia u Španjolskoj, potpuno novi Austral prolazi kroz rigorozne provjere tijekom svake faze proizvodnje. Od odabira materijala do provjere svake funkcionalnosti, od montaže do bojanja, ništa nije prepušteno slučaju. Kako su kvaliteta i izdržljivost vodeći principi projektnog sažetka, gotovo tisuću kriterija ocjenjuju se tijekom faze projektiranja kako domaći stručnjaci tako i vanjski panel potrošača.

Ponovno osvajanje C segmenta

Da neki novi vjetrovi počinju puhati pod krovom ovog slavnog francuskog proizvođača dalo se naslutiti prije godinu dana kada je glavni direktor Renault Grupe Luca de Meo najavio veliku revoluciju; strateški plan za uspješnu prilagodu promjenama na automobilskom tržištu pod imenom Renulution. Ovaj novi val ili 'Nouvelle Vague' ima za cilj pretvoriti marku Renault u mjerilo industrije za tehnologiju, čistu energiju i usluge. 'Austral je savršeno utjelovljenje onoga što SUV C segmenta mora biti i onoga što Renault može isporučiti.', izjavio je Luca de Meo.

Renault Austral - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Nakon što je predstavio Mégane Conquest i novi Mégane E-TECH Electric, Renault modelom Austral odlučno nastavlja osvajati C segment koji čini jezgru globalnog tržišta automobila. Da spomenemo, dva prethodno navedena modela smo već imali priliku isprobati, a svakako pravi dragulj u njihovoj novoj gami vozila je potpuno električni model Mégane E-TECH Electric, kojeg smo isprobali na medjunarodnoj prezentaciji u španjolskoj Marbelli prije dva tjedna.

'Sensual Tech' dizajn

Potpuno novi Renault Austral kombinira obilježja SUV-a s Renaultovim dizajnerskim jezikom 'senzualne tehnologije'. Njegov elegantan, sportski dizajn pun je karaktera. Vanjski dizajn karakterizira jedan atletski SUV, sa svojim izbočenim mišićima, snažnim linija, isklesanim oblicima, ponosnim prednjim dijelom, strukturiranim tehničkim značajkama, naznakama sofisticiranosti. Pa stoga nije pretenciozno reći da je potpuno novi Austral sljedeća faza ponovnog rođenja marke.

Platforma CMF-CD: snaga, karakter te obilježja SUV-a

Austral je prvo Renaultovo vozilo koje koristi najnoviju Alijansinu CMF-CD platformu, koju su razvili Renaut i Nissan, a koriste ju od najnovijih modela, spomenimo samo one najpoznatije: Nissan X-Trail, Nissan Qashqai, Mitsubishi, Renault Kangoo III, Kangoo E-Tech Electric, Mercedes-Benz Citan/T-klasa, Mercedes-Benz eCitan/EQT.

Potpuno novi Austral ima jasno moderan stil. Njegovi veliki kotači (do 20 cola i 720 mm u promjeru, odnosno dimenzije guma 235/45R20) podupiru mišićavu siluetu linije poklopca motora koja se nalazi blizu lukova kotača. Tehnički podvig koji vozilu daje dodatnu snagu i karakter.

Potpuno novi Austral također ima tradicionalna obilježja SUV-a: prednje i stražnje zaštitne ploče, kontrastne bokove i pragove, visoki razmak od tla (170 mm) i visoku pojasnu liniju za zaštitu putnika.

Vanjski dizajn potpuno novog Australa, rekli smo već, temelji se na Renaultovoj filozofiji dizajna 'senzualne tehnologije'. Njegovi velikodušni, senzualni oblici stapaju se s napetim linijama i preciznim, strukturnim detaljima. Isklesana kapa daje mu atletski karakter koji odražava mišićave linije siluete. Njegova zaobljena ramena odjekuju istaknutim bokovima i jasnim linijama krila koja se kreću oko svjetiljki.

Kombinacija senzualnih oblina i naučenih linija poboljšana je tehničkim značajkama kao što su stražnja LED svjetla s mikrooptičkom tehnologijom i sve do dijamantnih uzoraka integriranih u prednju optiku. 'Senzualna tehnologija' u cjelini prožima pojačan osjećaj percipirane kvalitete koji je dodatno poboljšan lako vidljivim ovladavanjem geometrijskim oblicima uključenim u dizajn.

Prednji dio

Prednji dio potpuno novog Australa kombinira energiju i sofisticiranost. Horizontalna kromirana obrada koja se proteže kroz prednja svjetla prelazi preko vrha široke prednje rešetke s pravokutnim uzorcima u Ice Black crnoj boji. Element dizajna koji čini prednji dio puno širim, a istovremeno mu daje dodatni osjećaj elegancije i sofisticiranosti. U sredini, Renaultov novi 'Nouvel'R' logo od brušenog Chrome satena svjedoči o modernoj osobnosti potpuno novog Australa. Na modelima s visokim razmakom od tla, prepoznatljiv dizajn prednjeg kraja je poboljšan donjim rubom s ekspresivnom sportskom oštricom u istoj boji kao i karoserija i aerodinamičnim zahvatima u Diamond Black crnoj boji. Općenito, kvaliteta montaže je odmah uočljiva. To je omogućeno pojačanim automatiziranim i ručnim postupcima kontrole kvalitete tijekom proizvodnje.

Dinamičan profil i stražnji kraj

Izbočene linije koje se protežu duž vrha lukova kotača daju novi oblik vozilu. Izdvajajući se od glatke, senzualne, tekuće površine, unose energiju i preciznost u profil automobila. Pregib okrenut prema naprijed na donjim bokovima dodatno poboljšava dinamičnu siluetu modela. Svi ovi strukturni elementi potkrijepljeni su niskim štitnicima i kućištima kotača u Diamond Black crnoj boji koja odražavaju boju korištenu na anteni s perajom morskog psa i bočnim retrovizorima.

Obrubi od poliranog nehrđajućeg čelika protežu se duž gornjeg dijela bočnih prozora kako bi se istaknula uronjena linija krova i dinamična krivulja stakla dok se proteže do stražnjih vrata. U stražnjem dijelu, ime vozila ponosno je prikazano elegantno oblikovanim i jednako dinamičnim kromiranim slovima.

Potpuno nove proporcije i uglađena aerodinamika

Za potpuno novi Austral, Renaultovi dizajneri su iskoristili temeljne omjere koji SUV-ove čine tako poželjnima, kao što su prevjes (925 mm sprijeda i 917 mm straga) i dimenzije kotača (do 20 cola i 720 mm u promjeru ), za dodatni mišićav izgled i sofisticiranost.

Visina mu je 1618 mm, širina 1825 mm i dužina 4510 mm s međuosovinskim razmakom od 2667 mm, čime njegove proporcije daju trenutni osjećaj prostranosti, robusnosti i sportskog duha. Potraga za poboljšanjem aerodinamike kroz učinkovit dizajn također je imala veliki utjecaj na konačni stil. Središnji i bočni otvori za zrak smješteni na prednjem braniku, niska linija krova produžena zakrivljenim stražnjim spojlerom i linearni dijelovi integrirani u skulpturalne bokove ne samo da služe za poboljšanje aerodinamičke učinkovitosti, već su i vizualni markeri aerodinamičnih performansi automobila.

Osvjetljenje s potpisom

Potpuna LED prednja i stražnja svjetla na potpuno novom Australu fino su izrezana u izrazito modernom dizajnu. Sprijeda se nalaze Renaultova prepoznatljiva svjetla u obliku slova C. Ovdje u svom ažuriranom obliku svjetla s potpisom daju vozilu tehnološki izgled koji dodaje karakter i prestiž. Kompaktna svjetla uključuju do 7 visokotehnoloških modula snopa koji se mogu prilagoditi načinu na koji se svjetlost distribuira. Višenamjenska rasvjeta dostupna je u tri verzije: Pure LED Vision, Adaptive LED Vision i Matrix LED Vision s dinamičkim pokazivačima smjera.

Stražnja svjetla također imaju C-Shape potpis i povezuju se s Renaultovim logotipom prelazeći s jedne strane prtljažnika na drugu, dodatno podupirući prestižni stas vozila. Karakteristično za mikrooptičku tehnologiju prvi put viđenu na potpuno novom Megane E-TECH Electric, moiré efekt i osjećaj dubine koji se vidi na visokim verzijama omogućeni su zahvaljujući mnoštvu laserski izrezanih gravura. Formirajući dvije jasno izrezane trake, stvaraju živopisan efekt 3D holograma koji oživljava stražnji dio automobila danju i noću. Elegantni, dinamični indikatori zaokružuju set završnim dodirom.

Animirana sekvenca dobrodošlice

Potpuno novi Austral automatski detektira karticu ključ kad god osoba koja je drži priđe automobilu. Vozilo tada započinje svoj niz svjetala. Koristeći Matrix LED Vision svjetla, slijed počinje s unutarnjim prednjim svjetlima, a zatim napreduje do dnevnih svjetala prije nego što dođe do indikatora. Na stražnjoj strani svijetle svjetlosna traka i stražnja svjetla, dok se stražnji indikatori pale dinamičkim pulsom.

Prepoznatljive boje i felge

Potpuno novi Austral dolazi u sedam elegantnih boja karoserije: Glacier White bijela, Pearl White bijela, Flame Red crvena, Iron Blue plava, Diamond Black crna i najnoviji dodatak, Shale Grey siva. Verzija Esprit Alpine također ima ekskluzivni Satin Shale Grey sivu koji pomaže naglasiti njegov atletski izgled. Ova posljednja generacija mat boja karoserije robusna je i jednostavna za održavanje. Ovo je prvi put da ju Renault predstavlja ponudu na modelu za masovno tržište.

Za više osobnosti i uglađeniju siluetu, proizvodni modeli visokih verzija imaju dvobojnu završnu obradu (također dostupna kao dodatna oprema uz Techno obloge), pri čemu se ista Diamond Black crna koristi za krov, antenu s perajom morskog psa, ogledalo kućišta, otvore za zrak na prednjem braniku i prag.

Vozilo se ponosno nalazi na vrhu svojih impozantnih kotača s istaknutim aluminijskim naplatcima od 17 do 20 cola, od kojih je većina dijamantno izrezana. Svi imaju novi Renault logo od brušenog aluminija u sredini.

  • +140
Renault Austral - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Dizajn interijera: tehnološka čahura

Potpuno novi Renault Austral ima potpuno novi dizajn interijera. Vozačevo sjedalo visoke tehnologije i putnički prostor dobrodošlice u potpunosti utjelovljuju pojmove kvalitete, praktičnosti i prostranosti. Cijela obitelj sigurno će se osjećati dobrodošlo i ugodno u okruženju visoke tehnologije.

Kada se vozač popne u Austral, sjeda u kultni, tehnološki i intuitivni kokpit. Veliki OpenR zaslon se uključuje sa zaslonom dobrodošlice. Ambijentalno osvjetljenje naglašava vozačevu instrumentnu ploču, dok unutarnji zvučnici reproduciraju prepoznatljivi Renaultov zvuk dobrodošlice. Tehnološko i osjetilno iskustvo od trenutka kada se popnete na brod.

OpenR zaslon: gdje počinje impresivna tehnologija

Prvi put viđen na potpuno novom Meganeu E-TECH Electric, OpenR zaslon jedan je od najvećih zaslona na automobilskom tržištu. Vrhunski dragulj interijera na potpuno novom Australu, naopako okrenuti 'L' zaslon prikazuje i digitalnu instrument ploču i multimedijsko sučelje središnje konzole. Ova dva elementa spojena su u jednu veliku ploču, obilježje impresivnog iskustva života u vozilima koja pripadaju Renaultovom 'Nouvelle Vague-u'. Sve vam je na dohvat ruke za optimizirano, intuitivno i povezano iskustvo.

Završna obrada OpenR zaslona napravljena je prema istim standardima kao i high-end tableti i pametni telefoni. Zaslon je prekriven Gorilla-Glass aluminosilikatnim staklom – kaljenim staklom koje je ultra-otporno na ogrebotine, svakodnevne udarce i ponovljeno čišćenje. On je također dobio dodatne premaze protiv otisaka prstiju i odsjaja kako bi ga bio užitak dodirivati ​​kao i vidjeti.

Svjetlina zaslona prilagođava se okolnom svjetlu (do 900 cd/m²), dok su njegove reflektirajuće kvalitete također optimizirane, posebice zahvaljujući korištenju napredne tehnologije mikroslijepa. Oni osiguravaju da se zaslon lako čita čak i na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Ove tehnike su značile da više nema potrebe za vizirom na ploči s instrumentima, čime se oslobađa prostor i daje vrlo moderan lebdeći efekt ansamblu.

Dizajneri i inženjeri radili su zajedno kako bi poboljšali impresivno iskustvo koje nudi OpenR zaslon. Kako ne bi ometali pogled neuglednim otvorima za zrak, ploča elegantno uključuje diskretne središnje otvore. Bez kompromisa u pogledu kvalitete ventilacije, oni rade kroz unutarnji sustav za vođenje protoka. Još jedna minimalistička značajka je ultra tanak obris zaslona koji je ojačan kako bi sjedio u ravnini tako da se svi oblici, boje i obavijesti kreću do ruba područja zaslona.

Zaslon OpenR ima jednu od najvećih površina prikaza: 321 cm² za 12,3-inčnu ploču s instrumentima (1920 x 720 piksela, pejzaž) i 453 cm² za središnji 12-inčni multimedijski zaslon (1250 x 1562 piksela, portret). To ukupno čini 774 cm². S dodatnom slikom visoke razlučivosti projiciranom na 9,3” veliki i 210 cm² Head-Up zaslon, potpuno novi Austral ima jedno od najvećih područja prikaza na tržištu od gotovo 1000 cm².

Na početnim modelima, multimedijski zaslon je veličine 9'' (1250 x 834 piksela, pejzaž). Oba zaslona imaju iste tehničke specifikacije: TFT LCD IPS tehnologiju, HD rezoluciju sa 167 piksela po inču, stopu osvježavanja od 60 Hz, 8-bitnu boju za 16 milijuna boja, 80-postotni NTSC raspon i kapacitivni zaslon kompatibilan s rukavicama.

Odjeljak OpenR zaslona posvećen instrument ploči nudi vozaču četiri opcije prikaza, ovisno o tome što mu je potrebno u bilo kojem trenutku: Classic (brzina, broj okretaja, itd.), Navigacija (karte), Zen (minimalistički) i Road ( vizualizacija okolne ceste i prometa). Široko prilagodljiv zaslon nadzorne ploče također ima pet widgeta (štednja goriva, tlak u gumama, udaljenost, eko-monitor, glazba) i osam boja osvjetljenja.

Integrirani kompaktni volan

OpenR zaslon i volan spajaju se u jednu cjelinu kroz fino podešene detalje. Blago četvrtasti oblik upravljača olakšava ulazak i izlazak iz vozila te omogućuje optimalan pogled na ploču s instrumentima. Njegova kompaktna veličina savršeno odgovara izgledu kokpita OpenR zaslona.

Konzola za krstarenje

Dizajn interijera potpuno novog Australa znak je velikoj tradiciji dugolinijskih vozila sa svojom jedinstvenom visoko postavljenom širokom središnjom konzolom poznatom kao konzola za krstarenje. Elegantan i moderan, stvara suptilnu podjelu između vozača i suvozača, dajući svakoj osobi vlastitu ultramodernu zaštitnu čahuru, ali još uvijek dovoljno otvoren da i dalje mogu uživati ​​u međusobnom društvu.

Konzola se može pohvaliti fino izrađenom završnom obradom. Podstava koja pristaje obliku ima dvostruke šavove od Techno obruba prema gore. Elegantan dizajn je očišćen od svih tipki i prekidača, koji se sada nalaze oko upravljača i OpenR zaslona, ​​kao što je automatski E-shifter s električnim upravljanjem t prijenos.

Elegantan naslon za ruke

Dodatni slobodni prostor na središnjoj konzoli sada je dom za naslon za ruke prekriven finom završnom obradom koja je ugodna na dodir i izgrađena na čvrstom Satin Chrome nosaču. Ergonomski dizajniran, može kliziti naprijed-natrag, jamčeći jednostavno korištenje multimedijskog zaslona i tipki poput klavirskih tipki smještenih odmah ispod. Također ima praktičan okomiti držač za pametni telefon.

Inspiracija za naslon za ruke dolazi iz svijeta aeronautike i fine izrade satova, aerodinamički oblik ostatka olakšava manipulaciju. Kada se pomiče naprijed-natrag, emitira ugodan zvuk škljocanja poput onog koji nastaje okretanjem brojčanika na sigurnosnom sefu. Takva pozornost posvećena detaljima pokazuje Renaultovu stručnost kada je riječ o minutnoj mehanici.

Induktivni punjač za pametne telefone

U naslon za ruke ugrađen je držač za pametni telefon za vozača. Opremljen induktivnim punjačem, mali prostor nalik na izbočinu presvučen je mekim materijalom koji ne klizi s dijamantnim uzorkom izrađenim pomoću laserski rezanog kalupa. Pametni induktivni punjač automatski prestaje puniti telefon nakon što se potpuno napuni kako bi se izbjeglo prekomjerno punjenje baterije. Kada je telefon povezan putem Bluetootha, razina njegove baterije prikazuje se na multimedijskom zaslonu kako bi ga vozač cijelo vrijeme mogao držati na oku.

Povezivanje i pohrana za sve

U verziji Asutrala s ručnim mjenjačem, priključci i izlazi nalaze se s obje strane ručice mjenjača. Još dva USB-C priključka smještena su na stražnjoj strani središnje konzole kako bi putnici na stražnjim sjedalima mogli puniti svoje prijenosne uređaje.

Konzola za krstarenje All-New Austral također uključuje dva korisna pretinca za pohranu svih vrsta svakodnevnih predmeta. Ispod naslona za ruke nalazi se pretinac s poklopcem koji se može otvoriti jednostavnim pritiskom, a dublji pretinac skriven ispod naslona za ruke.

Živa svjetla

Službeno poznat kao LIVING LIGHTS, potpuno novi Austral svojim putnicima stvara jedinstveno iskustvo osvjetljenja raspoloženja. Potpuno izvedena u LED tehnologiji, širi se kroz pretinac putem svjetlosnih traka smještenih u instrumentnoj ploči i vratima za pojačan osjećaj dobrobiti za vozača i putnike.

Na temelju 24-satnog ciklusa ljudskog tijela, prilagođava se vanjskom svjetlu i automatski mijenja boju svakih 30 minuta. Glatki prijelazi između boja pojačani su dinamičnim i prirodnim naletima, dajući dojam da je rasvjeta zapravo živa. Danju, hladne nijanse ističu dizajn interijera automobila i naglašavaju tehnološke aspekte. Noću je ambijent drugačiji jer topla aureola svjetlosti obavija vozača i putnike utješnim sjajem za dodatnu udobnost.

Naravno, osvjetljenje raspoloženja može se prilagoditi i putem MULTI-SENSE postavki, kojima se može pristupiti izravno s tipke na kolu upravljača. Vozač također može podesiti boju i intenzitet svjetala u vozilu ovisno o svom raspoloženju i preferencijama putem OpenR zaslona gdje klizač pomaže birati između 48 različitih boja. Osvjetljenje armature, panela vrata i ploče s instrumentima također mijenja boju prema odabranom načinu vožnje.

Pažljivo odabrani materijali za vrhunsku završnu obradu

Glavna značajka kokpita na potpuno novom Australu je uporaba sofisticiranih i senzualnih materijala koji odjekuju 'senzualno-tehnološki' dizajn eksterijera. Ovisno o ukrasima i odabranim dodacima, unutrašnjost potpuno novog Australa uključuje pravo drvo, kožu, alcantaru, podstavljene tekstile i druge materijale koji su mekani na dodir i upareni s lakiranim detaljima u dubokoj sjajnoj crnoj i Satin Chrome boji. Vrhunski materijali koji u unutrašnjost automobila unose osjećaj topline i prestiža.

Nadzorna ploča postavljena je u više slojeva za dinamičniji, laganiji i moderniji završetak. Isklesana struktura elegantna je koliko i tehnološka, ​​slično kao i eksterijer automobila. Sve verzije imaju Satin Chrome traku koja uokviruje unutarnji prostor. Također odražava osvjetljenje raspoloženja LIVING LIGHTS jer prirodno privlači poglede na OpenR zaslon.

Počevši od Techno razine opreme, traka se proteže do panela vrata s krivuljom u obliku slova C koja čini unutarnji prostor većim. To se ogleda u naslonu za ruke na konzoli za krstarenje i Satin Chrome detaljima na Nappa kožnom upravljaču, dajući unutrašnjosti dašak 'tech' naglasaka. Taj je osjećaj pojačan elegantnom sofisticiranom završnom obradom na površinama u dubokoj sjajnoj crnoj boji koja je povezana sa sjajnom završnom obradom OpenR zaslona. To je posebno slučaj za kvake na vratima, nadzemnu konzolu i konzolu za krstarenje.

Počevši od obloge Equilibre, gornji dio nadzorne ploče također je prekriven podstavljenim poklopcem koji je mekan na dodir. Ispred suvozača, obloga odgovara presvlakama sjedala i ima elegantno postavljen otvor za zrak. Iconic obrub uključuje umetak od pravog drveta koji zamjenjuje tekstilni pokrov. Ljepota jasenovog furnira s otvorenim porama je podignuta zahvaljujući korištenju japanske tehnike izrade ormara poznate kao 'maki-e'. Tehnika uključuje korištenje tkanine za nanošenje više slojeva metalnog pigmenta na drvo kako bi se istaknulo prirodno zrno drveta. Također pomaže u očuvanju prirodnog osjećaja zrna i kontura drveta.

Posebna pažnja posvećena je presvlakama automobila. Početna sjedala opremljena su recikliranom sivom tkaninom koja se također nalazi na pločama vrata, umetcima na instrument tabli i konzoli za krstarenje.

Presvlake na Techno razini opreme uključuju prošiveni materijal s Titan Black premazom koji nježno blijedi od crne na podlozi sjedala do svijetlosive na naslonu za glavu. Pomak iz crne u sivu posvjetljuje interijer. Srebrni šavovi i cijevasti ušivi poboljšavaju cjelokupni izgled.

Iconic ukrasi sadrže tekstil premazani Titan Black i tkaninu isprane sive boje. Topli titan koji se koristi za cijevaste prošive i šavove na prošivenim sjedalima također se koristi na panelima vrata i konzoli za krstarenje. Obloga također uključuje mikro perforiranu podstavljenu kožu u Titan crnoj boji s cijevima i šavovima od toplog titana kao na dodatnoj opciji.

Interijer s udobnošću poput čahure

Na svim verzijama, prednja i stražnja sjedala dizajnirana su za optimalnu udobnost. Iconic oprema ima vozačevo sjedalo s električnim podešavanjem (prednje-straga, visina, b kut naslona i odmora), lumbalnom masažom i grijanje u sjedalu. Slično, isti završni i dekorativni elementi nalaze se u gornjem dijelu i na prednjim i na stražnjim vratima za vrhunski osjećaj na svakom sjedalu.

Isprano-siva tkanina korištena za krovnu oblogu koja obavija stupove prednjeg vjetrobranskog stakla nalazi se na svakoj oblogi i dodaje završni dodir dojmu interijera poput čahure. Sprijeda i u sredini, nadglavna konzola Deep Glossy Black istaknuta je svjetlima za čitanje na dodir i elektrokromnim retrovizorom bez okvira za dodatnu eleganciju. Još dva svjetla za čitanje koja se aktiviraju na dodir ugrađena su u stražnji dio krova za udobnost putnika u zadnjem redu.

Kako bi se dodatno potvrdili izbori za svaku presvlaku, provedena je serija polisenzornih procjena s internim panelom ispitanika koji su predstavljali potencijalne klijente potpuno novog Australa. Procijenjeno je gotovo tisuću kriterija, bilo da se radi o vizualnom aspektu, osjećaju, pa čak i zvukovima pokretnih dijelova.

Maksimalan prostor za sve

Poput mnogih ‘automobila za život’ koji su ostavili trag u Renaultovim povijesnim knjigama, potpuno novi Austral dizajniran je tako da udobno stane cijeloj obitelji. Nova Alliansina CMF-CD platforma pomogla je maksimizirati prostor i praktičnost.

Ergonomski dizajnirana prednja sjedala su izuzetno udobna (150 cm širine laktova i 137 cm širine kukova) s više prostora oko središnje konzole i ispod instrument ploče. Povišen položaj za vožnju i odsutnost komandi obično ugrađenih u središnju konzolu čine prostraniju i udobniju vožnju.

Putnici straga nisu zaboravljeni. Zahvaljujući novoj platformi, razina udobnosti i ergonomska izvedba položaja sjedala poboljšani su u odnosu na standardne SUV modele, s prostranošću u drugom redu među najboljima u kategoriji. S prostorom za koljena veličine 27,4 cm i više od 90 cm visine glave. Inteligentni kut stražnje klupe omogućuje putnicima da drže pete ravne na podu bez podizanja koljena, zajamčena udobnost na dugim putovanjima.

Automobil se također može pohvaliti optimalnom dostupnošću s nekim od najširih prednjih i stražnjih bočnih otvora za ovu kategoriju (67,6 cm sprijeda i 57,7 cm straga). Konačno, panoramska staklena krovna ploča – dostupna kao dodatna oprema u sklopu Techno opreme – povećava osjećaj prostranosti u vozilu. Zatamnjeni krov opremljen je električnim štitnikom od sunca za bolju kontrolu temperature ljeti.

Dosta pogodnog prostora za pohranu

Potpuno novi Austral ima dovoljno prostora za pohranu za cijelu obitelj. Premještanjem mjenjača i drugih komandi na kolo upravljača i Open R zaslon, ostavio je veliko područje između dva prednja sjedala koje se može koristiti za nove pretince za odlaganje. To uključuje pladanj za 'rezervni kusur' s dva držača za čaše, držač za pametni telefon s ugrađenim induktivnim punjenjem, 2-litreni prostor za pohranu skriven ispod kliznog naslona za ruke i 3,6-litreni zatvoreni pretinac za pohranu iza središnje konzole. Zatvoreni pretinac se lako otvara jednostavnim pritiskom na preklop krilnog poklopca. Radi praktičnosti, u gornju konzolu ugrađen je pretinac za sunčane naočale. Pretinac za rukavice ima kapacitet od 6,4 litre, a u džepove na vratima stane 4,3 litre sprijeda i 2,1 litara straga.

Putnici u drugom redu imaju koristi od velikog, uklonjivog središnjeg naslona za ruke s ugrađenim držačima za čaše. Imaju i dva velika džepa od 2,2 litre na naslonima sjedala ispred sebe. Sveukupno, potpuno novi Austral ima 35 litara odnosno 31 litru prostora za pohranu na automatskim i ručnim modelima.

Klizna stražnja klupa

Modularna i svestrana, određene verzije potpuno novog Australa imaju stražnje sjedalo koje se može preklopiti u omjeru 2/3–1/3. Svaki dio može kliziti naprijed-natrag preko 16 cm odvojeno jedan od drugog. Sjedala za klupe klize duž tračnica kada se aktiviraju jednostavnim povlačenjem ručke koja se nalazi ispod sjedala. Jednostavan i brz manevar za promjenu unutrašnjeg volumena automobila kako bi se povećao kapacitet prtljažnika ili dalo više prostora za noge putnicima na stražnjim sjedalima. Kut naslona stražnjih sjedala također se može podesiti (25°, 27° i 29°) za dodatnu udobnost i bolje pristajanje svakom putniku. Ručke sa svake strane prtljažnika služe za ravno polaganje naslona.

Velikodušan prtljažni prostor

Zahvaljujući produženom međuosovinskom razmaku na novoj platformi CMF-CD i kliznoj stražnjoj klupi, unutrašnjost potpuno novog Australa optimizirana je bez kompromisa u pogledu kapaciteta prtljažnika. U verzijama Mild Hybrid ili Mild Hybrid Advanced, s fiksnom stražnjom klupom, stražnji prtljažni prostor može stati 500 dm³ VDA (430 dm³ VDA na E-TECH Hybrid). Uz kliznu klupu, kapacitet prtljažnika može doseći do 575 dm³ VDA (555 dm³ VDA na E-TECH Hybrid). S preklopljenim stražnjim sjedalom, raspoloživi kapacitet doseže 525 dm³ VDA.

Motorizirana vrata prtljažnika bez upotrebe ruku

Potpuno novi Austral opremljen je motoriziranim prtljažnim vratima kao dodatnom opremom na Techno izvedbi i kao standardnim dijelom kod Iconic razine opreme. Pritiskom na gumb, vozač može jednostavno otvoriti i zatvoriti prtljažnik s prednjeg sjedala. Izvana, prtljažnik se može otvoriti ili zatvoriti pomoću električnog gumba koji se nalazi na stražnjim vratima, hands-free ključ karticom ili jednostavnim pomicanjem noge ispod senzora postavljenog na stražnjem braniku. Senzori pokreta nove generacije pomogli su poboljšati način rada sustava.

Otvaranje se može zaustaviti u bilo kojem trenutku ako postoji ograničena dostupna visina. Maksimalna visina otvaranja također se može programirati kako bi ručka uvijek bila na dohvat ruke ili kako bi se izbjeglo udaranje vrata o strop na često korištenom parkirnom mjestu.

Mnogo je posla uloženo u osiguravanje da motorizirana stražnja vrata budu najbolje kvalitete. Renaultovi inženjeri radili su na brzini otvaranja i zatvaranja te su smanjili zvuk koji proizvodi mehanizam kako bi bio što tiši.

Potpuno novi Renault Austral Esprit Alpine: potpuno nova vrhunska oprema

Oprema Esprit Alpine debitirala je u Renaultovoj liniji. Ovaj ekskluzivni, potpuno novi skup značajki pomiče granice sportskog stila, elegancije i tehnologije na potpuno novom Australu.

Vanjski dizajn: Ponosno atletski stil

Emblematični dizajn razine Esprit Alpine svoj jedinstveni stil crpi iz sportske DNK vodeće marke Renault Grupe, Alpine. Ova verzija prikazuje potpuno novi Austral s još snažnijim dizajnom potkrijepljenim novom, posebno dizajniranom, Satin Shale Grey sivom bojom karoserije. Ekskluzivni lak sa posebno proučenom formulom daje mu satenski finiš koji je dio puta između sjaja i mat, a istovremeno ga čini otpornijim nego ikad. Završna obrada je prilično senzualna i ne postoji ni na jednom drugom modelu za masovno tržište, meka je na dodir i naglašava mišićavu i dinamičnu siluetu vozila. Odvažan stil koji je dodatno naglašen dvobojnom završnom obradom s Diamond Black, Deep Glossy Black koja se koristi za dekor iznad bočnih prozora i Satin Black crnim krovnim šinama.

Esprit Alpine također ima 20-colne aluminijske naplatke ‘Daytona’ s oznakama ‘Alpine’. Uz crni dijamant i dimno sivi lak, dinamičan izgled također se ogleda u nizu isprekidanih linija.

Na prednjem dijelu, Satin Grey horizontalna traka na rešetki je poduprta aerodinamičnom sportskom oštricom u istoj boji, dok je Renault logo (prednji, stražnji, središnji kotači) u elegantnoj i sofisticiranoj brušenoj Ice Black crnoj boji.

Elegantna i sportska silueta naglašena je dubokim sjajnim crnim svjetlima oko prozora i duž dinamične krivulje krova. Bočni blatobrani su opremljena s dvije bočne oznake 'Esprit Alpine'. Ime vozila prikazano je na stražnjoj strani s natpisom Ice Black koji odgovara Renaultovom logotipu koji je prikazan s dva high-tech svjetla s 3D moiré uzorcima i dinamičkim indikatorima.

Renault Austral - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Dizajn interijera: Elegancija u svakom detalju

Iznutra Esprit Alpine uključuje presvlake od alcantare s karbonskim vlaknima poput kepera i dvostrukim šavovima Alpine Blue. Izvezeni alpski logo na naslonima za glavu i diskretna francuska zastava umetnuta u unutarnje bočne šavove daju završni dodir elegancije. Tu su i odgovarajući umetci od alcantare s plavim šavovima korišteni su na pločama vrata i suvozačevoj instrument ploči; Jastučići na konzoli za krstarenje također imaju Alpine Blue dvostruke šavove; Međutim, Nappa kožni upravljač s umetcima od alcantare ima šavove u crvenoj, bijeloj i plavoj boji (boja francuske zastave); Plavo obrubljeni sigurnosni pojasevi, aluminijske pedale i oznake 'Alpine' na pragovima vrata završavaju izgled. Na kraju, kada se vozač popne u automobil, OpenR zaslon prikazuje slijed dobrodošlice dizajniran u Alpine bojama.

Oprema specifična za ovu razinu opreme

Što se tiče opreme, potpuno novi Austral u izvedbi Iconic Esprit Alpine ima grijani upravljač, grijana prednja sjedala s električnim postavkama (prednji/straga, visina i kut naslona) i lumbalnu masažu za vozača. Standardni model također uključuje tehnološke prednosti Active Driver Assist, inteligentnog i proaktivnog prilagodljivog sustava tempomata.

Platforma i motori: manje CO2, više uživanja

Potpuno novi Renault Austral prvi je Renaultov model koji ima koristi od onoga što nudi nova CMF-CD platforma Alijanse. Napravljena za smještaj različitih hibridnih motora, to znači da se potpuno novi Austral može opremiti inovativnim elektrificiranim pogonskim sklopovima, kao što su novi E-TECH Hybrid motor, novi Mild Hybrid Advanced motor s 48 V baterijom i Mild Hybrid motor s baterijom od 12 V.

Potpuno nova CMF-CD platforma najavljuje potpunu reviziju Alliansine linije brandova za kompaktne i high-end segmente. Potpuno novi Austral je prvi Renaultov model koji ga koristi i ima potpuno novu arhitekturu, redizajniranu šasiju i najnoviju ugrađenu tehnologiju za model koji će ostale na tržištu natjerati na dodatni trud. Sa posebno dizajniranom šasijom i sustavom upravljanja, potpuno novi Austral, je prema Renaultu, pravi užitak za vožnju.

Potpuno novi Australov podvozje ovjes dolazi u dvije verzije: fleksibilna torzijska greda za modele s upravljanjem s dva kotača i stražnja multi-link osovina s 4CONTROL Advanced za upravljanje na četiri kotača.

Model s upravljanjem na dva kotača ima krug okretanja od rubnika do rubnika od 11,5 metara. To pada na samo 10,1 metar na modelu upravljanja na četiri kotača, što ga čini lakim za manevriranje kao gradski automobil na gradskim cestama. Ovo je za razliku od bilo kojeg drugog vozila u segmentu. Sadašnja iteracija treće generacije, sustav 4CONTROL neprestano se poboljšavao i nikad nije bio isti otkako je stvoren prije 15 godina.

Dinamičnost i učinkovitost

Što se tiče ponašanja u vožnji, fino projektirana, kruta šasija na potpuno novom Australu postiže savršenu ravnotežu između ponašanja, udobnosti i upravljanja za istinski užitak u vožnji. Kruto tijelo i optimizirani amortizeri i ovjes pomogli su uvelike smanjenju vibracija i buke za vrhunsku udobnost.

Čvrstoća torzijskog okvira postignuta je bez dodavanja prevelike težine vozilu zahvaljujući korištenju materijala kao što je aluminij (vrata, osovine). Održavajući težinu pod kontrolom (manje od 1400 kg u osnovnoj verziji s Mild Hybrid 12V motorom), također je pomogao u smanjenju inercije vozila u vožnji, čime je poboljšao agilnost i upravljivost u zavojima.

Rad obavljen na svakom aspektu CMF-CD platforme znači da potpuno novi Austral može integrirati inovativnu hibridnu tehnologiju kako bi kontinuirano tražio najbolje razine performansi i učinkovitosti. To također znači da su ekonomija goriva i emisija CO2 najbolji u segmentu.

Najbolji motori u smislu ekonomičnosti goriva i emisija

Potpuno novi Renault Austral koristi niz inovativnih pogonskih sklopova s ​​najnovijom generacijom E-TECH Hybrid motora na mreži od 400 V za do 200 KS i dva benzinska motora: 130 KS 48 V Mild Hybrid Advanced i 140 KS i Blagi hibridni motori od 160 KS 12 V koji su svi Renaultov veliki poticaj da postane električni.

Potpuno novi hibridni motor E-TECH od 160 i 200 KS: snaga i učinkovitost

Potpuno novi Austral predstavlja potpuno novi E-TECH 'potpuni hibrid' motor s samopunjenjem koji je usavršen za pokretanje vozila superiornog segmenta s boljim performansama i većim užitkom u vožnji, uz smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. Ima kombiniranu snagu do 146 kW, odnosno 200 KS.

Ova najnovija iteracija hibridne E-TECH tehnologije, koju je razvio i patentirao Renaultov inženjering, zadržava genijalni sustav. Kombinira motor s unutarnjim izgaranjem, dva električna motora (vučni motor 'e-motor' i visokonaponski starter generator HSG koji se koristi za pokretanje motora s unutarnjim izgaranjem, brzine prebacivanja i punjenje baterije), središnju bateriju i pametni multi -mode multi-mode pas mjenjač.

Potpuno novi Austral E-TECH Hybrid motor opremljen je novim 1,2 litrenim 96 kW 3-cilindričnim turbo benzinskim motorom s 205 Nm okretnog momenta. Uparen je s električnim motorom s većom snagom i većim okretnim momentom (50 kW i 205 Nm), litij-ionskom baterijom većeg kapaciteta (1,7 kWh / 400 V) i 7-stupanjskim mjenjačem (dvije za električni način rada i pet za hibridni način rada). Zupčanici su optimizirani u smislu kapaciteta zakretnog momenta (s 350 Nm na 410 Nm), snage, izlazne snage i odziva.

Rezultat je snažniji, linearni početak; glatko ubrzanje kroz mijenjanje brzina; čisti prijelazi bez pada zakretnog momenta, a motor s izgaranjem stalno radi unutar svog optimalnog raspona izlaza.

Dostupan sa 160 KS ili 200 KS, potpuno novi Austral E-TECH Hybrid nudi maksimalnu učinkovitost vožnje s vodećim odzivom na tržištu što je potvrđeno ubrzanjem od 80 do 120 km/h za samo 5,9 sekundi (6,8 sekundi kod modela 160). HP motor). Regenerativno kočenje, koje se automatski aktivira tijekom usporavanja i kočenja (vidi stranicu XX), u kombinaciji s velikim kapacitetom litij-ionskih baterija za samopunjenje i učinkovitošću E-TECH sustava, čini optimalnu ekonomičnost goriva. To znači da može provesti 80% vremena na gradskim cestama u potpuno električnom načinu rada, što je jednako 40% uštede goriva u usporedbi s benzinskim motorom u gradskom ciklusu, sve bez promjene načina vožnje.

Kao i kod prethodne generacije E-TECH Hybrid motora, automobil iskorištava momentalno dostupan okretni moment i uvijek starta u potpuno električnom načinu rada za doživljaj vožnje koji je jedinstven za električne automobile, kombinirajući tišinu s odzivom.

Pametni mjenjač automatski se prebacuje između električnih motora i motora s izgaranjem kako bi jamčio vožnju s vrlo brzim odzivom i istovremeno održavajući učinkovitost goriva pod kontrolom.

Opremljen najnovijim hibridnim motorom E-TECH, potpuno novi Austral ima optimalnu razinu učinkovitosti goriva i emisije CO2 (počevši od 4,6 L/100 km i 105 g CO2/km) što ga čini jednim od najisplativijih hibrida SUV vozila za vožnju.

Kao gesta prema svom električnom DNK i malom utjecaju na okoliš, potpuno novi Austral E-TECH Hybrid nosi značku "E-TECH Hybrid" na području prtljažnika i zlatno "E" za ime vozila. Na Esprit Alpine modelima, 'E' je plava.

Potpuno novi Mild Hybrid Advanced motor od 130 KS: najbolja alternativa dizelu

Mild Hybrid Advanced motor debitira u Renaultu s potpuno novim Australom i služi kao prava alternativa dizelu. Kombinira najnoviji 1,2-litreni 3-cilindrični benzinski motor s turbopunjačem s 48V litij-ionskom baterijom i starter motorom. Potonji pomaže motoru s unutarnjim izgaranjem kada koristi najviše energije – pri pokretanju i ubrzavanju – za dodatnu snagu kada je to najpotrebnije i pritom ograničavajući potrošnju goriva.

S motorom od 130 KS i ručnim mjenjačem, potpuno novi Austral nudi besprijekorno iskustvo vožnje, s puno okretnog momenta iz hibridnog motora pri vožnji u niskom stupnju prijenosa i turbo punjača u ostalom vremenu. Uz ukupne performanse, prisutnost osovine za balansiranje čini akustiku usporedivom s onom kod 4-cilindričnog motora.

Motor Mild Hybrid Advanced koristi četiri osnovne značajke koje pomažu potpuno novom Australu da postigne najbolju razinu učinkovitosti goriva i emisije CO2 za segment (od 5,3 l/100 km i 123 g/km). Prvo, poboljšani su kubični kapacitet i omjer hoda. Drugo, poboljšana učinkovitost izgaranja kroz implementaciju ciklusa izgaranja ('Miller') koji se koristi u Formuli 1 i dodavanjem niskotlačnog hlađenog ventila za recirkulaciju ispušnih plinova (EGR). Konačno, optimizacija trenja omogućena je zahvaljujući električnoj pumpi za vodu i ulju niske viskoznosti. Kombinirani učinak ovih promjena stavlja učinkovitost goriva u rang s najnovijim dizelskim motorima i do 20 posto manje potrošnje goriva od sličnog nehibridnog motora.

zahvaljujući tlaku ubrizgavanja koji je povećan na 350 bara i učinkovitijem sustavu za filtriranje onečišćenja, Mild Hybrid Advanced motor već preuzima promjene koje su donijeli nadolazeći propisi Euro 7.

Blagi hibrid od 140 i 160 KS: isprobani motor

Mild Hybrid motor je hibridni motor prve razine koji se nudi na potpuno novom Australu i koristi 1,3-litreni 4-cilindrični benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem koji je već dostupan na odabranim vozilima Renault. Razvijen u suradnji s Daimlerom, motoru pomažu starter i 12V litij-ionska baterija. Dostupan je sa 140 KS ili 160 KS s automatskim mjenjačem X-TRONIC ili sa 140 KS na modelu s ručnim mjenjačem

Tehnologija 12V Mild Hybrid koja se koristi na potpuno novom Australu ima poboljšanu funkciju Stop & Start i ima funkciju 'Sailing Stop' na modelima X-TRONIC. To posebno pomaže u regeneraciji energije pri kočenju i isključuje motor – na automatskom mjenjaču – pri usporavanju. Sve ove značajke pomažu u smanjenju potrošnje goriva i emisija štetnih plinova, a istovremeno osiguravaju nesmetan start svaki put i udobniju vožnju tijekom svakodnevne uporabe.

160 KS 12V Mild Hybrid motor na potpuno novom Australu može se pohvaliti maksimalnim okretnim momentom od 270 Nm dostupnim od 1600 do 3250 okr./min. i mješovitim ciklusom uštede goriva od samo 6,2 l/100 km, s emisijom CO2 od 136 g/km.

Tehnologija elektrifikacije i eko-funkcije

Potpuno novi Austral uključuje tehnologiju elektrifikacije za nenadmašnu učinkovitost. Kao što je nova generacija E-TECH Hybrid tehnologije, ali i mnoge značajke koje su dizajnirane za maksimalnu energetsku učinkovitost.

Sljedeća generacija E-TECH tehnologije

Inovativni E-TECH Hybrid motor korišten na potpuno novom Australu doveo je do više od 200 patenata. Nove značajke uključuju bazu motora, kao i poboljšani automatski mjenjač i bateriju od 1,7 kWh od 400V. Sustav klima uređaja opremljen je inovativnim mehanizmom za hlađenje tako da može raditi optimalno bez obzira na uvjete vožnje.

Slično kao i prethodna generacija, Australov E-TECH Hybrid motor izgrađen je na takozvanoj 'serijsko-paralelnoj' hibridnoj arhitekturi koja nudi najširi raspon tipova performansi između motora i najbolje dobitke CO2 na cesti. Broj mogućih kombinacija različitih izvora energije kreće se od 14 do 15 za bolje korištenje hibridnog sustava. Ostala poboljšanja uključuju poboljšani užitak u vožnji i učinkovitost goriva za omjer cijene i učinka kakvog nema na tržištu.

Regenerativno kočenje 'Pick-and-chose'

Svaki od tri električna motora na potpuno novom Australu ima regenerativno kočenje. Za E-TECH Hybrid, vozač može odabrati jedan od četiri različita načina rada pomoću prekidača koji se nalazi iza upravljača. Regenerativno kočenje pretvara kinetičku energiju proizvedenu pri usporavanju ili kočenju u električnu energiju koja se zatim pohranjuje u bateriji. Time se poboljšava učinkovitost goriva, proširuje domet u električnom načinu rada, uz očuvanje kočnica i smanjenje onečišćenja česticama.

S E-TECH Hybrid motorom, vozaču se odmah daje povratna informacija na zaslonu ploče s instrumentima o tome koliko se energije regenerira kada se otpusti papučica gasa ili kada se koristi pauza.

Specifične animacije

Na verzijama E-TECH Hybrid i Mild Hybrid Advanced modela Austral, potpuno nova digitalna nadzorna ploča sadrži animacije koje su specifične za hibridne modele. 'Power-o-meter' prikazuje količinu trenutne snage potrebne pri ubrzavanju, kao i regenerativnu snagu pri usporavanju ili kočenju. Njegova se boja mijenja ovisno o tome kako se energija koristi.

Mjerač baterije u stvarnom vremenu pokazuje količinu dostupne električne energije, kao i profil potrošnje energije u odnosu na potražnju za energijom i/ili nagib ceste.

Uz E-TECH Hybrid motor, uz procjenu ponašanja u vožnji u stvarnom vremenu putem instrument ploče, multimedijski sustav OpenR Link pokazuje gdje teče energija i koja energija se koristi za pogon automobila (električna, mehanička, u kombinaciji).

Uz odabranu razinu regenerativnog kočenja, ove obavijesti osiguravaju da vozač dobro razumije trenutnu učinkovitost goriva u automobilu.

Savjeti za prediktivnu eko vožnju i prediktivnu hibridnu vožnju

Dostupan standardno ili kao dodatna oprema na potpuno novom Australu (ovisno o odabranoj izvedbi i motoru), prediktivni savjeti za ekološku vožnju potpuno su nova funkcija. Pomaže vozaču da usvoji stil s ekonomičnijim potrošnjom goriva korištenjem ploče s instrumentima ili 9,3-inčnog Head Up zaslona za označavanje najboljeg vremena za otpuštanje papučice gasa dok se automobil približava određenom događaju (oštar skretanje, kružni tok, upadanje ograničenje brzine, područje za naplatu cestarine, raskrižje sa znakom 'STOP' ili 'PUSTITE PUT').

Temeljene uglavnom na informacijama preuzetim s elektroničkih karata visoke razlučivosti, ove upute – ako ih slijedi vozač – pomažu u uštedi goriva, a također smanjuju trošenje kočnica i guma.

Na motoru E-TECH Hybrid, prediktivni savjeti za ekološku vožnju poboljšani su funkcijom prediktivne hibridne vožnje koja pomaže optimizirati planiranje rute tijekom vožnje na električni motor. Na temelju podataka s elektroničkih karata uzima u obzir topografiju (uzbrdo, nizbrdo itd.), vrijeme putovanja i promet.

Bez unaprijed postavljenog odredišta, sustav koristi uobičajene vozačeve navike vožnje kako bi planirao najvjerojatnije rute kako bi optimizirao potrošnju energije.

Inovativna tehnologija za veću udobnost i sigurnost

Opremljen najnovijom generacijom tehnologije MULTI-SENSE i 4CONTROL, potpuno novi Austral je vrata u potpuno novi svijet senzacija. Na čelu modernosti, nudi 32 ADAS-a (Napredni sustavi pomoći vozaču) s dodatnim značajkama pasivne sigurnosti. Svaki je sustav proaktivan i inteligentan, stavljajući automobil u vrh svoje klase u smislu udobnosti i sigurnosti.

MULTI-SENSE i 4CONTROL Advanced sustavi su ikona Renaultove stručnosti u inženjeringu i tu su da prilagode potpuno novo iskustvo u vozilu Australa za ugodnije i poboljšano iskustvo vožnje.

Zahvaljujući najnovijoj generaciji MULTI-SENSE tehnologije na potpuno novom Australu, vozači mogu prilagoditi svoj način vožnje svom raspoloženju i željama. Brojne mogućnosti prilagodbe znače da svako putovanje može biti potpuno novo iskustvo.

Pristupani putem OpenR zaslona i potpuno novog gumba koji se nalazi na upravljaču, postavke pokrivaju sve, od osjećaja u vožnji (napor upravljanja, odziv motora i ovjesa itd.) do unutarnjeg raspoloženja (unutarnje osvjetljenje, temperatura, zaslon na instrument ploči i boja ). Tri unaprijed programirana načina rada (Eco, Comfort i Sport) pronalaze najbolju razinu za svaku postavku za postizanje veće učinkovitosti goriva, visoko prilagođen režim vožnje za uobičajene događaje ili osjećaje visoke energije ovisno o odabranom načinu rada. Četvrti način rada (Perso) daje vozaču slobodu pri svakom postavljanju. Extended Grip Pack uključuje dva dodatna načina rada: 'Snijeg' i 'Sve ceste'. Vozači se mogu prebacivati ​​između načina rada u bilo kojem trenutku, bilo ručno ili putem glasovne naredbe Google Assistant.

Potpuno novi Austral također ima potpuno novu proaktivnu funkciju za smanjenje potrošnje goriva jer automatski predlaže prelazak na Eco način rada. Na temelju korisničkih navika i analize uvjeta vožnje u stvarnom vremenu, ugrađena umjetna inteligencija predlaže prelazak na Eco način rada putem preporuke prikazane na središnjem zaslonu.

Pametna i proaktivna pomagala u vožnji

32 ADAS-a na potpuno novom Australu podijeljena su u tri kategorije: vožnja, parkiranje i sigurnost. Dizajnirani kako bi vozaču pružili vrhunsku razinu udobnosti vožnje, oni također pomažu vozaču da zadrži kontrolu u svakom trenutku, čime se osigurava sigurnost svih u automobilu i drugih ljudi na cesti.

Sljedeća generacija Head Up Display

Potpuno novi Renault Austral služi za predstavljanje potpuno novog 9,3” Head Up Display. Brzina vozila, aktivni ADAS, upozorenje o prekoračenju brzine i navigacijski pokazatelji sada se projiciraju izravno na vjetrobransko staklo. Prikazuju se u stvarnom vremenu unutar vidnog polja vozača za optimalnu udobnost vožnje.

Active Driver Assist za autonomno upravljanje temeljeno na kontekstu

Ovaj sustav dodaje kontekstualne informacije Renaultovom dobro poznatom Autoway and Traffic Companionu kako bi proširio svoj opseg izvan upotrebe isključivo u brzim trakama. Vozač stoga može upravljati svim vrstama događaja na cesti s kojima se može susresti najbolje što može. Razina 2 autonomije vozila, kombinira prilagodljivi tempomat sa 'Stop & Go', centriranjem trake, kao i GPS podatke i kartu kako bi vozilo moglo promijeniti svoju rutu.

Prilagodljivi tempomat (ACC) kombinira prepoznavanje znakova brzine prednje kamere s podacima iz navigacijskog sustava kako bi u bilo kojem trenutku odabrao najsigurnije moguće ograničenje brzine. Potpuno novi Austral se zatim automatski prilagođava detektiranoj brzini uz održavanje minimalne sigurnosne udaljenosti iza vozila ispred.

Ako se promet potpuno zaustavi, funkcija ‘Stop & Go’ će pokrenuti automobil nakon čekanja od 30 sekundi (umjesto prethodne 3 sekunde).

Active Driver Assist koristi geo-lokalizacijske podatke i specifičnu kartu koja integrira kružne tokove i oštra skretanja. Osim što prikazuje takve događaje na nadzornoj ploči, potpuno novi Austral također može automatski usporiti kada se približi kružnom toku, a zatim ponovno ubrzati do maksimalne brzine nakon što prođe. Sve to, a da vozač ne mora ništa učiniti.

Centriranje trake (LC) aktivno pomiče upravljač i sada može čak i voziti kada nema bilo koje od dvije bočne oznake na cesti (npr. na rubu regionalne ceste).

Automatsko prilagođavanje brzine

Integrirano u Active Driver Assist, prepoznavanje prometnih znakova s ​​upozorenjem na brzinu (OSP) također se može koristiti samostalno. Ova funkcija prikazuje ograničenje maksimalne brzine na ploči s instrumentima i na navigacijskom zaslonu. Ako je stvarna brzina veća, pojavljuje se vizualno upozorenje koje vozač može vidjeti. Gumb na kolu upravljača može se koristiti za aktiviranje ograničavača brzine, tempomata ili prilagodljivog tempomata radi prilagođavanja ograničenju brzine.

Pomoćnik u ekološkoj vožnji

Još jedna novost na potpuno novom Australu je prediktivni savjet za ekološku vožnju. Ova značajka govori vozaču kada treba smanjiti papučicu gasa kako bi uštedio gorivo (i stoga ispustio manje CO2) kada se približava određenom događaju na cesti (oštar skretanje, kružni tok, promjena ograničenja brzine, cestarina, raskrižje sa 'STOP' ili ' DUSTITE PUT' znak).

Vodeća pomoć pri parkiranju na tržištu

Što se tiče Parking ADAS-a, uz uobičajene radare i stražnje kamere, dva nova ADAS-a stavljaju potpuno novi Austral na čelo svoje kategorije.

3D kamera od 360° koristi četiri za prikaz 3D prikaza potpuno novog Australa s 360° svega u njegovoj neposrednoj blizini. Vozač tada može vidjeti vanjski dio vozila putem zaslona osjetljivog na dodir, dok okreće sliku ili zumira određeno područje. Također može prikazati panoramski pogled iznad glave koji pokriva sve ispred i iza vozila. Ove značajke olakšavaju parkiranje.

Automatizirana pomoć pri parkiranju (FAPK) je poboljšanje poluautomatskog Easy Park Assist-a tako što samostalno izvodi cijeli manevar pri parkiranju. Nakon aktiviranja automatizirane pomoći pri parkiranju, vozač mora samo nadzirati područje oko vozila dok pritiska na papučicu gasa kako bi kontrolirao brzinu vozila. Auto će se tada parkirati pod kutom, okomito ili paralelno bez korištenja pauze, mijenjanja brzina ili čak dodirivanja upravljača.

Povećana aktivna sigurnost

Što se tiče aktivne sigurnosti, potpuno novi Austral opremljen je s tri dobro poznata ADAS-a koja pomažu u smanjenju rizika od sudara: upozorenje na napuštanje trake (LDW), upozorenje na mrtvi kut (BSW) i pomoć pri održavanju trake (LKA).

Najnovija iteracija Emergency-LKA (Upozorenje o mrtvom kutu i prevencija napuštanja trake pri pretjecanju) čini sustav učinkovitijim nego ikad. Koristeći tehnologiju koja kombinira podatke s prednje kamere i bočnih radara, vozilo se automatski vraća u svoju traku kada sustav otkrije potencijalno napuštanje trake ili sudar s prednje ili bočne strane tijekom pokušaja pretjecanja.

Ovaj najnoviji ADAS može se dodatno poboljšati prikazivanjem na ploči s instrumentima 'Prikaz ceste', prikazom odabrane trake s potpuno novim Australom i svim obližnjim vozilima u stvarnom vremenu.

Vozilo također ima još tri ADAS-a koji su dizajnirani za zaštitu drugih sudionika u prometu, posebice pješaka i biciklista.

Stražnje autonomno kočenje u nuždi (Rear AEB) je, kao što ime sugerira, isto kao i Autonomno kočenje u nuždi (AEBS), iako je ovaj put za vrijeme vožnje unatrag. Ako ultrazvučni senzori otkriju potencijalnu prepreku (pješaka, biciklista, stup ...), sustav upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalima prije aktiviranja kočnice u nuždi od dvije sekunde kako bi se izbjegao sudar. Sustav je aktivan pri vožnji unatrag između 3 km/h i 10 km/h.

Upozorenje o stražnjem križnom prometu (Rear CTA) otkriva vozila koja se kreću brzinom većom od 4 km/h kada t Vozač kreće unatrag s parkirnog mjesta gdje je vidljivost ograničena (okomito ili kutno parkiranje). Ako stražnji ultrazvučni senzori prepoznaju vozilo, audio i vizualni signal vozaču govori da se zaustavi i provjeri u svim smjerovima prije nego što nastavi.

Osim toga, siguran izlaz za putnike (OSE) upozorava vozača kada otvara svoja vrata da izađe iz vozila, ako mu se približava drugo vozilo, motocikl ili bicikl. Vizualna i audio upozorenja osobito su korisna u izbjegavanju nesreća s biciklistima koji su skloni takvim nesrećama na gradskim cestama.

Pametna svjetla visoke tehnologije

Potpuno novi Austral sadrži prednja svjetla visoke tehnologije koja ne samo da su neophodna za sigurnost na cesti, već i uvelike poboljšavaju udobnost vožnje.

Uz LED Adaptive Vision tehnologiju i ugrađeni način rada za maglu (AFS), inteligentno osvjetljenje prilagođava se nagibu upravljača, brzini automobila, prometu i vremenskim uvjetima kako bi optimiziralo prednja i bočna svjetla, posebno u zavojima, kao npr. da ne zasljepljuje druge koji koriste cestu.

Matrix LED Vision (Matrix Beam / ADB) znači da vozači mogu nastaviti koristiti duga svjetla za najveću pokrivenost bez obzira kakav je promet u okruženju. To je omogućeno zahvaljujući LED tehnologiji protiv odsjaja koja prilagođava smjer snopa svjetlosti kako bi osigurala udobnost i sigurnost svima u obližnjim vozilima.

Najbolji u pasivnoj sigurnosti

Potpuno novi Austral jamči najbolju razinu zaštite za putnike i druge sudionike u prometu zahvaljujući nizu poboljšane opreme za pasivnu sigurnost. Prije svega, u slučaju prednjeg, bočnog ili stražnjeg sudara, putnički prostor je sada bolje zaštićen. Materijali visoke čvrstoće korišteni su kako bi unutarnja struktura i tijelo bili čvršći.

Štoviše, sedam zračnih jastuka postavljeno je u putnički prostor, uključujući potpuno novi zračni jastuk između prednjih putnika, dizajniran da ih zaštiti od udaranja glavama u slučaju bočnog sudara. Osim toga, senzori tlaka u vratima omogućuju rano otkrivanje bočnih sudara i osiguravaju brže aktiviranje zračnih jastuka.

Sigurnosni pojasevi su također opremljeni zatezačima koji ograničavaju opterećenje kako bi se spriječile ozljede prsnog koša u slučaju jakog udarca, a njihove su točke učvršćenja također optimizirane za veću lumbalnu zaštitu. Svako sjedalo ima naslon za glavu protiv trzajne ozljede. Za dodatnu sigurnost djece dodane su tri Isofix sidrišta: dvije straga i jedna na suvozačevom sjedalu.

Sigurnost na cestama važna je za klijente Renaulta kao i za sve sudionike u prometu. Kao takva, prednja struktura potpuno novog Australa je poboljšana kako bi se smanjila ozbiljnost oštećenja drugih vozila ili pješaka u slučaju sudara.

Konačno, u slučaju nesreće, sustav e-poziva automatski poziva hitnu pomoć i pruža im potrebne informacije za identifikaciju i lociranje vozila te za pomoć pri određivanju koje su usluge potrebne prema broju putnika i težini sudar.

Sigurna baterija, jasne informacije

Potpuno novi Austral E-TECH Hybrid ima otvor za pristup bateriji kako bi spasilačke ekipe brzo pristupile bateriji u slučaju nesreće. Također sadrži QR kod pričvršćen na prozor vozila. Spasilački timovi mogu ga skenirati kako bi brzo utvrdili s kojom vrstom električnog vozila imaju posla, zajedno s važnim strukturnim informacijama (kao što je lokacija baterije i zračnog jastuka, područja koja se mogu rezati na siguran brz način...). Ova dragocjena pomoć može uštedjeti do 15 minuta u izvlačenju nekoga iz olupine.

Baterija s brzim pristupom i QR kod samo su neke od značajki koje osiguravaju optimalnu sigurnost za korisnike Renaulta. Na globalnoj razini, sigurnost korisnika na cesti – kao i zaposlenika na radnom mjestu – jedan je od tri glavna stupa (zajedno s uključivanjem i zelenom tranzicijom) politike održivog razvoja Grupe Renault koja je uvedena kao dio Renaulution strategije.

Kvaliteta, sigurnost, održivost: tri stupa u srcu potpuno novog Austral dizajna

Dizajnerski sažetak za potpuno novi Austral ovisio je o posebnoj pažnji koja se poklanja njegovoj kvaliteti i trajnosti. Konkretno, provedena su opsežna ispitivanja kako bi se osiguralo da su svi različiti ADAS-i besprijekorni za maksimalnu razinu sigurnosti. Tijekom probnih vožnji prijeđeno je ne manje od 700.000 km kako bi se pokrile sve moguće uporabe. Cilj: potvrditi izdržljivost, sigurnost i pouzdanost automobila.

Tijekom proizvodnje, uz punu paletu provjera i testova provedenih pomoću lasera, robotske inspekcije, 3D skenera i slično, potpuno novi Austral prošao je kroz svoje korake na posebno dizajniranim stazama u tvornici u Palenciji u Španjolskoj. Cilj: potvrditi da je svako vozilo bilo u skladu sa standardima.

Štoviše, 100 vozila testirano je na zatvorenoj stazi i otvorenoj cesti u dužini od preko 2 milijuna kilometara kako bi se pokrilo cijeli niz uvjeta na cesti. Ukupno je korišteno 170 prototipova kako bi se osigurala kvaliteta i trajnost potpuno novog Australa i sve njegove ugrađene tehnologije.

Program vozačko iskustvo i povezivost

Zahvaljujući jednostavnom OpenR zaslonu i OpenR Link multimedijskom sustavu s integriranim Googleom, potpuno novi Austral je vrata u nove horizonte. Sjedenje za volanom samo je početak poboljšanog iskustva vožnje kojeg pokreće impresivna, povezana tehnologija. Uz pametnu povezivost i vrhunski zvuk Harman Kardona, pozornica je spremna krenuti na cestu i uživati ​​u trenutku.

Pametna tehnologija za najintuitivnije iskustvo

Potpuno novi Austral dio je ekosustava u kojem vozilo djeluje kao hardver koji sadrži najsuvremeniji softver i optimiziranu povezanost. Zaslon OpenR prepun je tehnologije za glatko, bogato i prilagodljivo iskustvo. Koristeći Qualcommovu treću generaciju Snapdragon Automotive Cockpit platforme i osmojezgreni procesor, može podržati više zaslona, ​​najsuvremeniju povezivost i svu tehnologiju potrebnu za sigurnosne sustave i ADAS (pogledajte stranicu XX za detalje). Ova platforma je dizajnirana da traje dugo u budućnosti s mogućnošću prilagođavanja budućih ažuriranja sustava. Što se tiče softvera, OpenR zaslon radi na novom OpenR Link sustavu s ugrađenim Googleom, za intuitivno i optimizirano iskustvo povezivanja.

Sustav OpenR Link radi na Android Automotive OS-u, koji je jednostavno automobilska verzija istog operativnog sustava koji se koristi na više od 75 posto pametnih telefona diljem svijeta. Softver koji je razvio Google, dizajniran je da se razvija i mijenja s dolaskom tehnologije budućnosti. Kompatibilan s Android Auto (za Android pametne telefone) i Apple CarPlay (za iPhone), kao plug-in ili bežični, to znači da se potpuno novi Austral može neprimjetno spojiti s vlastitim digitalnim ekosustavom vozača. Navigacija s Google kartama, pomoć bez ruku s Google Assistantom, katalog aplikacija na Google Playu (pogledajte dolje) i druge značajke aplikacije My Renault posljednji su detalji koji pomažu da multimedijski sustav vozila postane potpuno prilagodljiv prostor.

OpenR Link je intuitivan za korištenje kao i pametni telefon, bilo jednim prstom (kratki dodir, dugi dodir, pomicanje), više prstiju (štipanje, zumiranje, itd.) ili korištenjem softvera za prepoznavanje glasa. Prima i prikazuje obavijesti, a traka izbornika koja se nalazi na vrhu zaslona pomaže pri prebacivanju između različitih primarnih funkcija – Početna, Navigacija, Glazba, Telefon, Aplikacije, Vozilo.

Sučelje multimedijskog sustava OpenR Link može se personalizirati baš kao pametni telefon. Svaki korisnik može izraditi vlastiti profil i koristiti widgete kako bi prilagodio izgled zaslona OpenR prema vlastitim preferencijama tako da svatko može izravno pristupiti svojim omiljenim funkcijama. Svaki korisnički račun može se koristiti za postavljanje opsežnog korisničkog profila za daljnju personalizaciju postavki vozila, automatsko povezivanje pametnog telefona putem Bluetootha, brzi pristup omiljenim radio postajama i još mnogo toga. Svaki korisnički profil također se može povezati s osobnim Google računom za još bogatije iskustvo.

Konačno, slično kao operativni sustav pametnog telefona ili tableta, OpenR Link je povezan s oblakom i dizajniran da se razvija tijekom vremena. Automatska se ažuriranja šalju putem tehnologije Firmware Over-The-Air (FOTA). Za Googleove aplikacije nije potreban korisnički unos za primanje najnovijih karata i zanimljivih mjesta. Za ažuriranja temeljnog sustava, sve što korisnici moraju učiniti je jednostavno prihvatiti poruku koja se pojavi na zaslonu. Zahvaljujući mikročipovima velikih performansi, nadogradnje se mogu nastaviti godinama koje dolaze s puno prostora za pametna, povezana rješenja budućnosti.

Sve Googleove usluge i više

Sustav OpenR Link nudi korisno, personalizirano i besprijekorno iskustvo vožnje s ugrađenim Google-om. Iskustvo na vozilu izvodi se u okruženju koje je poznato i lako za navigaciju većini korisnika, a izgrađeno je na tri stupa:

  • Google karte za navigaciju, s prometnim informacijama u stvarnom vremenu, zanimljivim mjestima, omiljenim restoranima, pojednostavljenom Google pretraživanjem, glasovnom kontrolom, ažuriranjima karte uživo, itd. Vidljivo na 12,3-inčnom zaslonu s nadzornom pločom, navigacija se također može vidjeti u bilo kojem trenutku jednim klikom preko okomitog 12'' zaslona.
  • Google asistent za hands-free virtualnog osobnog asistenta (vrijeme, telefon, glazba, pomoć, razni zahtjevi) i glasovno aktivirane multimedijske funkcije i funkcije vozila kao što su klima uređaj i način rada MULTI-SENSE. Sustav automatski odgovara na "Hej Google!" naredbu, ali se također može aktivirati putem gumba koji se nalazi na kolu upravljača, vlastitog widgeta na početnoj stranici OpenR Linka ili ikone na navigacijskom zaslonu. Nakon što se vozač identificira, Google Assistant može pogledati uobičajene navike kako bi predložio određeno odredište ili uključio određenu glazbu.
  • Google Play za aplikacije: glazba, mediji, podcastovi, navigacija itd. Katalog se stalno dodaje i ažurira s bezbroj aplikacija trećih strana koje je odobrio Google. Katalog je lako dostupan s nekoliko jednostavnih klikova putem pojednostavljenog sučelja koje je dizajnirano posebno za upotrebu u automobilu.

Harman Kardon, vrhunski zvuk nove generacije

Uz Arkamys zvučni sustav, potpuno novi Austral može se pohvaliti vrhunskim zvučnim iskustvom koje je nastalo iz partnerstva sa stručnjakom za zvuk Harmanom Kardonom, vodećim u automobilskim zvučnim rješenjima više od 60 godina.

Preciznost Harman Kardona high-tech audio sustava nudi još upečatljivije iskustvo na potpuno novom Australu. Akustični inženjeri u Renaultu i Harman Kardonu radili su ruku pod ruku kako bi zajamčili savršeno integriran hi-fidelity zvuk u cijelom automobilu.

Dostupan kao dodatna oprema, ovaj vrhunski audio sustav ima ukupnu snagu od 485 W s ne manje od 12 zvučnika: središnja jedinica srednjeg tona sprijeda, dva visokotonca smještena s obje strane instrument ploče, dva zvučnika na stražnjim pločama vrata . dva woofera na prednjim i stražnjim vratima, dvije srednjetonske jedinice s obje strane stražnje police i subwoofer smješten u prtljažniku.

Cijeli vrhunski audio sustav Harman Kardon elegantno se uklapa u unutrašnjost potpuno novog Australa. Zvučnici na pločama prednjih vrata imaju minimalistički, elegantan dizajn. Roštilji od nehrđajućeg čelika prekriveni su mat crnim premazom visoke čvrstoće i križanjem laserski izrezanih uzoraka. Prednja jedinica srednjeg tona također je neprimjetno ugrađena u nadzornu ploču. Ima istu mat crnu rešetku od nehrđajućeg čelika s karakterističnim crtama od 60° marke Harman Kardon, a ukrašena je trakom od brušenog nehrđajućeg čelika s ikoničnim potpisom.

Potpuno novi Renault Austral: više od automobila, to je prava usluga

Renaultov tehnološki SUV 'Nouvelle Vague', potpuno novi Austral utjelovljuje generaciju pametnih, prilagodljivih, fleksibilnih vozila. Ovo povezano vozilo koristi tehnologiju kako bi bolje služilo vozaču i putnicima i označava početak nove usluge za proaktivno održavanje, kao i niz daljinskih usluga kako bi se ispunila nova očekivanja potrošača i operatera voznog parka.

Povezano vozačko iskustvo

Koristeći podatke karte temeljene na oblaku i umjetnu inteligenciju, povezani ADAS potpuno novog Australa sada su prediktivni. Oni uključuju Active Driver Assist, Over Speed ​​Prevencija, prilagodljivi tempomat, prediktivni pomoćnik za ekološku vožnju i prediktivna hibridna vožnja.

Ova tehnologija nije samo korisna, proaktivna i pametna, već također pomaže poboljšati razinu sigurnosti, učinkovitosti i udobnosti za sve.

Proaktivno održavanje

U nastojanju da olakša život svojim korisnicima, potpuno novi Austral nudi potpuno novu povezanu uslugu održavanja. Prikupljaju se podaci o korištenju vozila (broj prijeđenih kilometara, stil vožnje, informacije prikazane na ploči s instrumentima, itd.), a zatim ih analiziraju Renaultovi timovi kako bi otkrili eventualno nadolazeće održavanje koje bi moglo biti potrebno. Korisnik tada dobiva pravovremeni podsjetnik da je automobilu potreban potpuni servis, ili da je potrebno promijeniti pokušaje, ili nešto tako jednostavno kao što je hands-free kartica kojoj je potrebna nova baterija. Znajući da je Renault uz njih, vozači mogu mirno krenuti na cestu i ne moraju brinuti o održavanju.

Moji Renault servisi

Potpuno novi Austral također dolazi s praktičnim rješenjima za daljinske preglede i usmjeravanje. Zahvaljujući platformi My Renault i povezanosti vozila, privatni i korporativni vlasnici mogu imati koristi od niza usluga za svakodnevnu upotrebu.

Dostupan putem mobilne aplikacije, My Renault može se koristiti za pomoć pri pronalaženju vašeg vozila na parkiralištu zahvaljujući funkciji 'lociranje mog vozila' ili za bljeskanje farova i sirene iz daljine.

Aplikacija se također može koristiti za pregledavanje elektroničkog priručnika potpuno novog Australa ili za pronalaženje punog popisa opreme ili za daljinsku provjeru očitavanja na instrument ploči (kilometraža itd.). Također se može koristiti za pristup ugovorima o uslugama, za kontaktiranje Renault mehaničara ili za rezerviranje termina.

Većini funkcija u aplikaciji My Renault može se pristupiti i pokrenuti putem OpenR zaslona.

Daljinsko upravljanje za potpuno novi Austral nudi se operaterima flote s punopravnim rasponom rješenja za bolju optimizaciju upravljanja flotom i praćenje operativnih troškova. Takve značajke uključuju: otvaranje, zatvaranje i pokretanje automobila putem pametnog telefona za dijeljenje automobila; provjera razine goriva i ulja; upozorenja o održavanju itd.

U konačnici, u određenim zemljama, podaci koji se dijele između Renaulta i potpuno novih Austral poslužitelja također će pomoći u pružanju prilagođenih rješenja osiguranja za profesionalce i privatne vlasnike.

Tijekom životnog vijeka automobila, usluge My Renault nastavit će rasti i razvijati se tijekom vremena, za besprijekorno putovanje između života u vozilu i života izvan njega.