NOVI IMIDŽ

[FOTO /VIDEO] Opel ima novi logo; cilj im je biti još moderniji i hrabrijeg izgleda

01.12.2020 u 14:49

Bionic
Reading

Novi Opelov dizajn usredotočen je na najvažnije, ispuštajući detalje i ometajuće elemente. Uz fokus na munji, prsten na novom logotipu marke umjereno je tanak, a oznaka marke označava snažnu osnovu za logotip

Opel, njemačka marka u sklopu PSA Grupe, predstavio je svoj novi izgled. Sada finije nacrtani logotip marke, novi font Opel Next i svjetleća opelovski žuta signaliziraju inovativnu snagu marke. Cilj je biti još moderniji i hrabrijeg izgleda jer se Opel uvijek zalagao za demokratizaciju inovacija i mobilnosti. 'Novi Opel' sada izražava taj duh svojim svježim korporativnim identitetom.

Putovanje u budućnost započelo je Opelom GT X Experimental. Studija je već pokazala novu Opel Blitz munju kao amblem na vozilu. Prepoznatljiva linija potpisa obojana je u svijetlo neonsko žutu boju - ovo je sada postala Opel žuta boja obnovljenog korporativnog identiteta. S Opelom Mokka, proizvođač sa sjedištem u Rüsselsheimu predstavio je tada prvi serijski automobil s novim Opelovim licem pod nazivom Vizor te novim dizajnom kokpita - Pure Panelom.

Opel sada detaljno predstavlja daljnje elemente svog novog izgleda: novi logotip, novi font, novu boju. Ili ukratko: 'Novi Opel'. U prvoj polovici 2021. godine to će se moći vidjeti na novom Opel Crosslandu i potpuno novorazvijenoj Opel Mokki. Oni će biti prvi serijski automobili u novom dizajnu i, prema Opelu, svojom modernošću savršeno se uklapaju u svijet danas i sutra.

Opel ima novi logo Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

'Samopouzdani smo, otvoreni i integrativni. Naš moto za ovo novo doba je 'from cold to cool' (od hadnog prema svježem). Progresivnu njemačku kulturu prenosimo u naš novi, moderni identitet marke u Opelu. Nova slika predstavlja našu uzbudljivu i potpuno obnovljenu paletu proizvoda,' kaže Xavier Duchemin, generalni direktor marketinga, prodaje i postprodaje Opela.

Novi Opelov dizajn usredotočen je na najvažnije, ispuštajući detalje i ometajuće elemente. Uz fokus na munji, prsten na novom logotipu marke je umjereno tanak, dok oznaka marke označava snažnu osnovu za logotip. Novi font s imenom 'Opel Next' također je lagan, moćan, moderan i pregledan. Sadrži tri različite verzije: light' (lagana), 'regular' (redovita) i 'bold' (podebljana). Ovi se fontovi savršeno usklađuju i osiguravaju dosljednu poruku. Nova Opel žuta simbolizira električnu energiju, novo gorivo u električnom dobu. Boja se elektrificira, impresionira i tako stvara nepogrešiv identitet.

  • +3
Opel ima novi logo Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

'Novo doba treba moderne marke. A moderne marke trebaju jasan dizajn. S novim elementima marke izražavamo svoju tvrdnju da smo prepoznatljivi, progresivni, otvoreni prema novom i otvoreni za budućnost', objašnjava Patrick Fourniol, globalni voditelj marketinga u Opelu.

Novi izgled odrazit će se na svim područjima; od proizvoda preko marketinga do prodaje. Bit će postavljen na svim komunikacijskim kanalima i područjima. Novi imidž marke je razvijen zajedno s agencijom VELOCITY McCANN, a novi font 'Opel Next' zajedno s Monotypeom.