Tokyo Auto Salon i Tokyo Outdoor Show 2023

[FOTO/VIDEO] Lexus izložio pet konceptnih modela koji prikazuju različite stilove života

16.01.2023 u 14:57

Bionic
Reading

Dva konceptna automobila - RZ Sport Concept i LX 600 'Offroad' Team JAOS 2022 ver. - utjelovljuju Lexusovu viziju postizanja ugljično neutralnog društva i ponude niza različitih životnih stilova. Ostala tri koncepta su: RX Outdoor Concept, 'ROV Concept 2 i GX Outdoor Concept

Lexus je izložio 'RZ Sport Concept' i 'LX 600 'Offroad' Team JAOS 2022 ver.' na Tokyo Auto Salonu 2023, koji se održao u Makuhari Messe, Chiba City, od petka 13. do nedjelje 15. siječnja. Marka je također imala premijeru tri koncepta 'RX Outdoor Concept', 'ROV Concept 2' i 'GX Outdoor Concept' po prvi put na istodobno održanom Tokyo Outdoor Showu 2023.

Salon automobila u Tokiju

Dva konceptna automobila koja će biti izložena na Auto Salonu utjelovljuju Lexusovu viziju postizanja ugljično neutralnog društva i ponude niza različitih životnih stilova, pridržavajući se korporativnog koncepta 'Različiti životni stilovi za uživanje uz voljene automobile' i 'Učiniti sve boljim automobili uzgojeni u motorsportu'.

RZ Sport Concept (Produced by Masahiro Sasaki)

Ovaj koncept je bio izložen nudeći jedinstveno iskustvo vožnje baterijskog EV-a u kombinaciji s užitkom prilagođavanja, dok će i dalje pridonositi ostvarenju ugljično neutralnog društva. Temeljen na prvom namjenskom Lexusovom modelu s baterijskim električnim pogonom 'RZ', ovaj je model opremljen motorima visoke snage od 150 kw (204 KS) sprijeda i straga kako bi se postigle još snažnije vozne performanse. Vozilo je spušteno za 35 mm i ima prilagođene aerodijelove, gume većeg promjera (295/35R21) i školjkasta sjedala sprijeda i straga.

Pod nadzorom vozača utrka Masahira Sasakija, koji je bio uključen u razvoj RZ-a, ovaj model nudi poboljšane vozne performanse i dodatnu radost prilagodbe. Vanjska boja 'Hakugin' temelji se na čistoj, bistroj bijeloj bazi koja proizvodi nježnu sjajnu teksturu kada je osvijetljena svjetlom, dok plava akcentna boja evocira čistu i dinamičnu izvedbu električnih vozila na baterije, naglašavajući sportski imidž.

LX 600 'Offroad' Team JAOS 2022 ver.

Trkaće vozilo, kojim upravlja JAOS Co., Ltd., je sudjelovalo na utrci BAJA1000 2022., također će biti izložen. BAJA1000 jedna je od najtežih terenskih utrka na svijetu, s manje od polovice natjecatelja koji završe svake godine—za sve one koji završe kaže se da su pobjednici zbog naporne utrke bez zaustavljanja na otprilike 1600 km (1000 milja) off-roada od starta do cilja.

Vozilo prijavljeno na natječaj modificirano je u skladu s propisima 'Stock Full Class' (nemodificirana proizvodna klasa vozila) s primarnim fokusom na poboljšanja sigurnosti. Projekt BAJA1000 s Team-om JAOS još uvijek je u tijeku u sklopu trogodišnjeg projekta.

LX 600 'Offroad' Team JAOS 2022 ver. Izvor: Promo fotografije / Autor: JAOS

Natjecateljsko vozilo nastavlja se razvijati dok skuplja trkaće iskustvo. Vozilo je bilo izloženo na štandu Toyota Gazoo Racinga tijekom eventa.

  • +27
Lexus izložio pet konceptnih modela Izvor: Promo fotografije / Autor: Lexus

Tokyo Outdoor Show

U smjeru postizanja ugljično neutralnog društva i na temelju želje za pružanjem iskustava na otvorenom koja pomažu ljudima da razumiju, uživaju i zaštite prirodu, Lexus pokreće 'Overtrail Project', koji nudi zabavu automobila i koji pruža različita iskustva.

Naziv 'Overtrail' izražava Lexusovu želju da usko odgovori na širok raspon stilova života na otvorenom, od ležernih aktivnosti na otvorenom poput piknika i kampiranja u parkovima u susjedstvu u kojima se lako može uživati do off-road aktivnosti poput onih na planinskim stazama , snijegom prekrivenim cestama iu pustinjama, kao i do potpunog kopnenja koje uključuje slobodno kretanje u teško dostupnim područjima.

Na Outdoor Showu u Tokiju, Lexus izlaže svoj 'RX Outdoor Concept', koji se temelji na novom Lexusu RX 450h+ koji je lansiran u studenom 2022. i koji sadrži ekskluzivnu opremu i opremu za udobnije uživanje u načinu života na otvorenom, i njegov 'ROV Concept 2', koji je opremljen ROV upravljivošću za neravne ceste i motorom na vodik, kombinirajući ekološki prihvatljivost i zabavu u vožnji u kojoj se osjeća puls pravog motora.

Inače, ROV je skraćenica od Recreational Off-highway Vehicle. Prema Lexusu, ROV je konceptno vozilo s izvrsnim odzivom i uzbudljivim zvukom motora koji stimulira osjetila. Odvažajući se na mjesta gdje čak ni terenska vozila ne mogu proći, želi ponuditi ugodan način života u vožnji kroz interakciju i suživot s prirodom.

Oba konceptna modela stilski su usklađena bojama u ekskluzivnoj vanjskoj boji 'Regolith', koja kombinira mat teksturu, sjaj i čvrstoću. Ova boja je razvijen nadahnuta mikroskopskim česticama koje se nakupljaju na površini nebeskih tijela. Iako se temelji na zemljanim tonovima koji izražavaju poštovanje prema prirodi, boja emitira oštar sjaj kada je obasjana svjetlom, simbolizirajući jedinstveno Lexusovo iskustvo koje seže daleko u svemir.

Također je izložen 'GX Outdoor Concept', koji se temelji na Lexusu GX 460 koji se prodaje u Sjevernoj Americi i na Bliskom istoku, a ima posebnu opremu koja omogućuje autentično iskustvo na otvorenom čak i u teškim uvjetima.