MONDIAL DE L'AUTO 2022 paris

[FOTO/VIDEO] Dacia predstavlja novi vizualni identitet, konceptni Manifesto, Duster 'Mat Edition' i Hybrid 140 motor

10.10.2022 u 09:44

Bionic
Reading

Kako bi ostavila istinski snažan dojam na posjetitelje, Dacia će u svom izložbenom prostoru, namijenjenom istraživanju novog smjera marke, predstaviti i vlastite ekološki dizajnirane proizvode

Dacia je objavila kako će od 17. do 23. listopada sudjelovati na Pariškom salonu automobila u Izložbenom centru u Porte de Versaillesu u Parizu. Marka će u dvorani br. 6 izložiti svoje modele i uzbudljive proizvode koje tek razvija.

Uz novi vizualni identitet svih svojih vozila, o čemu smo nedavno podrobno pisali nakon 'dana marke' u Parizu, će izložiti i nedavno predstavljeni konceptni automobil Manfiesto. Po prvi će put biti predstavljena i kolekcionarska izvedba Dustera te Dacijin prvi hibridni motor snage 140 KS, nazvan. Kako bi ostavila istinski snažan dojam na posjetitelje, Dacia će u svom izložbenom prostoru, namijenjenom istraživanju novog smjera marke, predstaviti i vlastite ekološki dizajnirane proizvode.

Novi vizualni identitet za cijelu gamu Dacia vozila

Dacia je nedavno okrenula novu stranicu u svojoj priči i usvojila novi vizualni identitet. To je podrazumijevalo istovremenu implementaciju novog logotipa na svim modelima u ponudi (Spring, Sandero, Sandero Stepway, Logan, Duster i Jogger), redizajn koncesija, usvajanje novih dizajnerskih načela i primjenu novih boja. Pariški salon automobila odabran je da bude mjesto na kojem će Dacia široj javnosti po prvi put predstaviti uzbudljive nove proizvode koje razvija.

Tom će prilikom izložiti sva vozila s novim amblemom Dacia Link, u kojem slova 'D' i 'C', isprepletena poput karika lanca, simboliziraju robusnost i jednostavnost. Dacia svojim logotipom ističe vrijednosti na kojima počiva, pozicionirajući se kao esencijalna, cool, robusna, pustolovna te financijski i ekološki osviještena marka.

Manfiesto koncept

Konceptni automobil Manfiesto će, nakon specijaliziranih autonovinara, biti predstavljen svijetu u Dacijinu izložbenom prostoru. Manfiesto nije prototip nekog budućeg modela, već utjelovljenje Dacijine vizije esencijalnog, cool, robusnog, pristupačnog i ekološki prihvatljivog automobila. Novi koncept sredstvo je za testiranje najnovijih inovativnih rješenja od kojih će neka zaživjeti u budućim proizvodnim modelima. Manfiesto je veoma kompaktan i lagan automobil, više okretan nego dinamičan, dizajniran za istraživanje divljine i boravak u prostranstvima prirode. Slobodan je izraz Dacijine vizije i opipljiv odraz njezinih vrijednosti i područja interesa.

Manfiesto je esencijalan i neusporedivo cool zahvaljujući jednostrukom prednjem svjetlu koje se može odvojiti, multimedijskom sustavu Media Control te pričvrsnom sustavu YouClip koji će se ugrađivati u nadolazeću generaciju Dustera.

Nadalje, Manfiesto i sposoban svladati sve vrste terena svojim bezračnim gumama. Vodootporan je i jednostavno se čisti mlazom vode, iznutra i izvana.

Starkle®: ekološki prihvatljiva, robusna, elegantna i reciklirana plastična masa Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Osim toga, Manfiesto je ekološki napredan jer je izrađen od jedinstvenog materijala Starkle®, proizvedenog od 20 posto reciklirane plastike sa svjetlucavim efektom. I taj će materijal doživjeti premijeru u sljedećoj generaciji Dustera.

Kolekcionarska izvedba Dustera 'Mat Edition'

Sada već legendarni model marke, Dacia Duster, prodan je u više od 2 milijuna primjeraka otkako je predstavljen 2010. godine. Kako bi se udovoljilo zahtjevima zaljubljenika u automobile, na salonu će biti izložen i poseban kolekcionarski model 'Mat Edition' koji odražava karakter Dacije Duster.

To ekskluzivno izdanje izdvajat će se jedinstvenim sklopom, snažnim i učinkovitim motorom TCe 150 s automatskim EDC mjenjačem, najboljom opremom koju Dacia trenutačno nudi i ekskluzivnom bojom karoserije. Upečatljiv dizajn inačice 'Mat Edition', koja će se moći naručiti od kraja godine, još je jedan pokušaj marke da poveća svoju privlačnost.

Motor Hybrid 140 uskoro dostupan za Jogger

140 KS snažan hibridni motor bit će predstavljen na Dacijinu izložbenom prostoru u obliku demonstracijskog modela. Jogger bi sljedeće godine trebao postati prvo hibridno vozilo marke Dacia. Rastuća ponuda ekološki naprednih rješenja sada po prvi put uključuje i 140 KS snažan hibridni motor. Tehnologija usavršena u okviru Renault Grupe omogućila je Daciji da još jednom iskoristi provjerene i dokazane dijelove i tehnologije.

Narudžbe će započeti početkom 2023., a službena prodaja kreće u proljeće 2023.

Ekološki dizajnirana linija proizvoda

Dacijina linija proizvoda uključuje ruksake, boce za vodu, kape i kabanice, odnosno samo ono što je doista potrebno da bi ste se ponovno povezali s prirodom i pritom promicali vrijednosti marke: jednostavnost, robusnost i autentičnost. U skladu s novim identitetom marke, svi proizvodi iz ove linije izrađeni su od recikliranih (kabanice i ruksaci izrađeni su od recikliranog poliestera, a kape od reciklirane mješavine pamuka) i održivih materijala (aluminijske boce za vodu).

Čitava linija proizvoda ujedno je i ekološki odgovorna, počevši od proizvodnje pa sve do distribucije. Štoviše, ova ekološka kolekcija bit će izložena u njihovoj trgovačkoj mreži, na stalcima izrađenima od recikliranog kartona i kartona koji se može reciklirati, a koji se već upotrebljavaju za izlaganje ostalih promotivnih proizvoda. Nastojanje da se riješi svega suvišnog Dacia je još jednom u cijelosti primijenila na vlastiti lanac vrijednosti.

Narudžbe se mogu podnijeti putem posebne stranice za internetsku kupovinu počevši od 17. listopada, odnosno od dana otvaranja Pariškog salona automobila. Nadalje, Dacia je još jednom demonstrirala posvećenost ekološki odgovornom pristupu, budući da internetsku platformu udomljuje Infomaniak, pružatelj usluga sa sveobuhvatnim pristupom za postizanje ugljične neutralnosti tijekom životnog ciklusa alata. Na ovom linku možete pristupiti platformi za praćenje Dacijinih događanja na Pariškom salonu automobila.