MONDIAL DE L'AUTO 2022

[FOTO] Šest svjetskih premijera Renault Grupe na Pariškom salonu automobila

Renault Grupa na Pariškom salonu automobila 2022.

Renault Grupa na Pariškom salonu automobila 2022.

Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Renault, Dacia, Alpine i Mobilize će izložiti će svoje nove modele, ali i pokazati najnovije inovacije, obznaniti nove suradnje te izložiti nekoliko kultnih vozila

Renault, Dacia, Alpine i Mobilize su potvrdili svoje sudjelovanje na nadolazećem Pariškom salonu automobila koji će se, pod sloganom 'Revolution is on', održati u izložbenom centru Porte de Versaillesu (dvorana 6) od 17. do 23. listopada 2022. Na tom događaju koji se nipošto ne propušta svaka će marka dobiti priliku predstaviti najmanje jedan novi model u ponudi, ali i pokazati najnovije inovacije, obznaniti nove suradnje te izložiti nekoliko kultnih vozila iz svoje ponude.

Renault Austral E-Tech hibrid

Renault Austral E-Tech hibrid

Izvor: Promo fotografije / Autor: GREG

Tri svjetske premijere marke Renault

Renault će svijetu predstaviti reizdanje kultnog Renaulta 4, kao i novi Kangoo E-Tech electric, posebno dizajniran za obitelji. Za kraj cjelogodišnje proslave 50. godišnjice Renaulta 5, javnost će imati priliku otkriti jedan sportski i nekonvencionalan prototip. Povrh toga, Renault će po prvi put izložiti modele s kojima kreće u ponovno osvajanje C-segmenta: Megane E-Tech electric i novi Austral E-Tech hibrid.

Dacia ima novi vizualni identitet: paleta modela

Dacia ima novi vizualni identitet: paleta modela

Izvor: Promo fotografije / Autor: Anthony BERNIER

Dacia: novi vizualni identitet

Dacia će na Pariškom salonu automobila predstaviti završnu fazu transformacije svojeg vizualnog identiteta započete sredinom 2021., najprije u područjima komunikacije i marketinga, da bi se početkom 2022. proširila i na distribucijsku mrežu. Kako izgleda novi vizualni identitet na svim modelima marke, doznat ćete u Parizu.

Riječ je o strateškom potezu marke i povijesnom izazovu u automobilskoj industriji: posjetite Dacijin izložbeni prostor i otkrijte novi dizajn te nova područja djelovanja marke koja sežu mnogo dalje nego što to izloženi modeli daju naslutiti.

  • +12
  • +9

Renault Grupa na Pariškom salonu automobila 2022.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Anthony BERNIER

Ekskluzivni konceptni automobil marke Alpine

Marka Alpine također će sudjelovati na Pariškom salonu automobila kako bi predstavila sportske automobile današnjice i sutrašnjice. Uz najnovije inovacije i tehnologije iz Formule 1, marka će predstaviti novu fazu vlastite transformacije: najnoviji konceptni automobil koji spaja budućnost i sportsku strategiju marke. Iako nije decidirano rečeno, ali pretpostavlja se da je riječ o konceptnom Alpine A4810.

Alpine A4810 koncept

Alpine A4810 koncept

Izvor: Promo fotografije / Autor: IED

Francuska marka sportskih automobila predstavila je konceptni automobil, Alpine A4810, koji su razvili studenti s Instituta Europeo di Design (IED) u Italiji. Pod nadzorom Alpine morali su zamisliti super berlinettu čije bi lansiranje bilo zakazano za 2035. godinu.

Alpine A4810 koncept

Alpine A4810 koncept

Izvor: Promo fotografije / Autor: IED

Alpine A4810 je hiperautomobil s dvoja sjedala na vodikov pogon. Studenti su radili pod nadzorom šefa dizajna Alpinea, Antonyja Villaina. Stoga su prije nekoliko mjeseci dobili potpune specifikacije od proizvođača i morali su pronaći nova inovativna rješenja, poput motora na vodik. Potom su bili inspirirani bogatom poviješću Alpine kako bi stvorili izgled ovog budućeg superautomobila.

Alpine A4810 koncept

Alpine A4810 koncept

Izvor: Promo fotografije / Autor: IED

Ime Alpine A4810 nije odabrano slučajno, jer brojka '4810” predstavlja nadmorsku visinu Mont-Blanca, koja kulminira na 4810 m. Najviši vrh Alpa nalazi se na granici Italije i Francuske.

Mobilize EZ-1 Prototype

Mobilize EZ-1 Prototype

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mobilize

Mobilnost za 1, 2 ili više osoba... I pregršt usluga koje nudi Mobilize

Posvećen novim rješenjima mobilnosti, Mobilize će predstaviti vozila budućnosti i koncepte koji utjelovljuju njegovu viziju mobilnosti u gradovima. Tim povodom izložit će i konceptni automobil Mobilize Duo prilagođen za usluge dijeljenja vozila i na čiju se je uporabo moguće pretplatiti. Prilagođena za usluge dijeljenja i opremljena različitim drugim uslugama, ta će vozila olakšati mobilnost ljudi i robe u složenim gradskim okruženjima. Mobilize će također predstaviti svoja energetska rješenja i vizije u području energije.

Renault Master Van H2-TECH

Renault Master Van H2-TECH

Izvor: Promo fotografije / Autor: Frédéric Le Floc’h

Vozila s H2 pogonom i Master Van H2-TECH

U okviru zajedničkog pothvata HYVIA, posvećenog mobilnosti temeljenoj na vodiku, Renault Grupa i tvrtka Plug izložit će vozila s pogonom na vodik (furgon, minibus, šasija s kabinom) i prikazati ilustracije svojeg jedinstvenog ekosustava H2 u dvorani 3.

Renault Master Van H2-TECH

Renault Master Van H2-TECH

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Renault Master Van H2-TECH je dosad izlagan kao prototip, a sada će prvi put biti predstavljen i u serijskom izdanju, potpuno spremnom za cestu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!