60.obljetnica

[FOTO/VIDEO] Brembo kočnice za motocikle koje svijetle; koncept 'New G Sessanta' oblikuje budućnost mobilnosti

07.05.2021 u 14:55

Bionic
Reading

Srž koncepta leži u revolucionarnoj primjeni LED tehnologije izravno na tijelo čeljusti, a ovo je rješenje prilagodljivo svakoj aplikaciji i tipu čeljusti te poboljšava njegov oblik i funkciju

Za svoju šezdesetu obljetnicu, Brembo, talijanski gigant kočionih sustava, predstavlja 'New G Sessanta', novi koncept nadahnut prvom u svijetu kočionom čeljusti za motore koju je proizvela tvrtka, utjelovljujući njihovu novu viziju budućnosti mobilnosti. Inače, mnogi će se sjetiti tvrtke Brembo povezujući ju već mnogo desetljeća sa najsofisticiranijim kočionim sustavima u najprestižnijem automobilstičkom natjecanju - Formuli 1.

Srž koncepta leži u revolucionarnoj primjeni LED tehnologije izravno na tijelo čeljusti. Ovo je rješenje prilagodljivo svakoj aplikaciji i tipu čeljusti te poboljšava njegov oblik i funkciju: može biti i sučelje, izravno komuniciranje s korisnikom, i estetski izbor, prilagođavajući se ukusu i preferencijama korisnika. Svjetlo podiže Brembovo iskustvo u korištenju boja na višu razinu, dajući mu nove vrijednosti.

Brembo 'New G Sessanta' koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Brembo

Brembo 'New G Sessanta' je koncept osmišljen da bude prilagodljiv, upravljajući putem bežične tehnologije, sa zaustavljenim motociklom, željenom nijansom svjetlosti koja izražava raspoloženje, obogaćuje stil motocikla ili ga prilagođava mjestu na kojem se nalazi. Korištenje svjetla i boja također bi omogućilo primanje podataka i informacija o statusu vozila i na samoj čeljusti, ili čak pronalazak parkiranog vozila također emisijom svjetla dobrodošlice.

Brembo kupuje J.Juan Grupu

Prije samo koji dan je Brembo potpisao ugovor o stjecanju 100-postotnog udjela u J.Juan Grupi, španjolskoj tvrtki specijaliziranoj za razvoj i proizvodnju kočionih sustava za motocikle. Tvrtka osnovana 1965. godine, J.Juan ima sjedište u Gavi (Barcelona), a ima tri pogona u Španjolskoj i jedan u Kini, proizvodeći posebno kočiona crijeva, stratešku sigurnosnu komponentu za kočione sustave koja će nadopuniti trenutnu paletu proizvoda Brembo za motore, inače u posljednje vrijeme rastući sektor.

Prema sporazumu, naknada za transakciju trenutno se procjenjuje na 70 milijuna eura, a plaća se raspoloživim novcem. Konačna cijena bit će podložna uobičajenim mehanizmima prilagodbe predviđenim za slične transakcije. Trenutna vrijednost poduzeća iznosi 73 milijuna eura, a sama akvizicija podliježe odobrenju antitrustovskih tijela, nakon čega se očekuje zaključivanje dogovora u drugoj polovici 2021. godine.

Brembo, rođeni predvodnik inovacija koje su oblikovale povijest kočionih sustava visokih performansi, predstavio je novi koncept kočionih čeljusti koji nadilazi tradicionalne kanone dizajna i tehnologije, uvodeći suvremenu dimenziju koja govori jezikom novih generacija.

  • +4
Brembo 'New G Sessanta' Izvor: Promo fotografije / Autor: Brembo

Koncept Brembo 'New G Sessanta' slavi dizajn prve kočione čeljusti marke za motore, proizvedene 1972., i ime njezinog dizajnera. Inače, sam naziv Sessanta dolazi iz talijanskog jezika za brojku 60. Ostajući vjeran ikoničnim linijama koje su bile obilježje tog prvog modela koji je ušao u povijest, koncept reinterpretira tijelo čeljusti s evoluiranim elementima, koji se sastoje od dinamičnih punih i praznih prostora, koji su međutim neophodni u njihovoj neposrednosti i formalnoj dosljednosti.

Baš kao što je prva Brembo čeljust iz 1972. godine postavila standard za sve modele koji su slijedili, koncept 'New G Sessanta' predstavlja Brembovu viziju novih značajki i rješenja za kočione čeljusti, nadovezujući se na njihovu strategiju da postane pouzdani dobavljač rješenja i nastavi postavljati standard za buduće generacije.