drama u japanu

Otkazale mu kočnice pri brzini 305km/h: Ovakvom reakcijom si je spasio život...

28.03.2019 u 16:35

Bionic
Reading

Španjolski vozač Alex Palou preživio je trenutak straha testirajući japansku Super Formulu na stazi Fuji, kada su mu otkazale kočnice pri brzini od 305 km/h...

Mladi 21-godišnji talent odlučio se krenuti putem Japana kako bi se približio ostvarenju svog sna, vožnji jednog dana u Formuli 1, što nije uspio osigurati u europskim natjecanjima.

Pierre Gasly koji je uoči ove sezone potpisao za Red Bull upravo je u japanskoj Super Formuli napravio posljednji korak pred ulazak u elitu, a prije njega i Stoffel Vandoorne.

No, Alex Palou uoči svoje prve sezone u Japanu odmah je spoznao kako neće biti jednostavno voziti tamošnje bolide, pogotovo ako otkažu kočnice i to pri brzini od 305km/h.

Upravo to mu se dogodilo tijekom testiranja ovog četvrtka na stazi Fuji, no sjajnom reakcijom okrenuo je bolid kojeg je zatim usporila pješčana klopka i zaustavila.

Takav potez vjerojatno mu je spasio život, a svakako je pomoglo što nije bilo ni ograda ni zidova u samoj blizini.

'Mislim da mi treba novo donje rublje,' komentirao je ovu situaciju na Twitteru, sretan što je ostao u jednom komadu uoči prve utrke 20. travnja u Suzuki...