'Black is beautiful'

[FOTO] Opel predstavio Corsu 'Individual'; poseban model za omiljeni gradski automobil

22.01.2021 u 15:39

Bionic
Reading

Uz crnu boju karoserije tu su i brojni ukrasni crveni detalji, za pogon modela 'Individual' se brine snažni 1,2-litreni turbobenzinski motor s izravnim ubrizgavanjem od 100 KS s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa

Opel Corsa jedan je od najpopularnijih malih automobila B-segmenta u povijesti autoindustrije, a njezina šesta generacija prvi puta je bila javnosti predstavljena u svibnju 2019. godine. Mi smo ju u Hrvatskoj imali priliku prvi puta isprobati u prosincu iste godine, a u međuvremenu smo na testu imali modele GS Line 1.2 Turbo 100 AT8 i Elegance D1.5 DT MT6 sa 102 KS. Isto tako smo isprobali i potpuno električni model Corsa-e.

Sada je njemačka podružnica Opela objavila kako će Corsa biti još atraktivnija, jer na tržište stiže posebno sportski i elegantan specijalni model Corse 'Individual'. Ponos njemačke autoindutrije je u svojoj domovini i najprodavaniji mali automobil u 2020. godini i nagrađen je za model Corsa-e 'Zlatnim volanom 2020.' ('Goldenen Lenkrad 2020'), kao i mnogim drugim nagradama. Mali Opel je svestrano praktičan, prostran i nudi najsuvremenije tehnologije, od kojih su neke prethodno bile rezervirane za više klase vozila.

Ekskluzivna posebna serija oduševit će i sportske i udobnošću razmažene vozače svojim dizajnom i unutarnjim vrijednostima. Corsa 'Individual' u potpunosti se pojavljuje u dijamantnoj crnoj boji, u skladu s motom 'Black is beautiful' ('Crno je lijepo'). Isticanje crvenog dizajna, kao i 17-colni aluminijski naplatci, privlače pažnju. Uz već opsežnu standardnu ​​opremu GS Line, tu su i druge značajke udobnosti i sigurnosti kao što je kamera za vožnju unatrag od 180 stupnjeva s parkirnim pilotom straga, kao i grijanje sjedala i upravljača. Cijeli paket već je dostupan u Njemačkoj po posebnoj cijeni od 23.890 eura (s PDV-om). Ipak, zasad nemamo informacija hoće li i kada ovo posebno izdanje stići i na naše tržište.

'Corsa je pravi pobjednik - najprodavaniji mali automobil u Njemačkoj i osvajač Zlatnog volana. S ekskluzivnim posebnim modelom 'Individual', za ljubitelje Corse sada donosimo vrlo posebnu ponudu: vrhunska oprema s posebno oštrim i sportskim paketom po posebnoj cijeni. Biti brz, se isplati', kaže šef Opela iz Njemačke Andreas Marx.

Ekskluzivno, individualno, udobno: Corsa upada u oči s vrhunskim tehnologijama

Opel Corsa 'Individual' privlači pažnju u nekoliko aspekata: Dijamantno crna boja daje joj elegantan i oštar izgled. Tu su i 17-colni aluminijski naplaci sportskog dizajna - i to u dvije verzije: kao kompletan set zimskih i ljetnih guma. Daljnji naglasci postavljaju crvene detalje u dizajnu. Dekorativni segmenti felgi, kao i crvena letvica hladnjaka i poklopci ogledala privlače pažnju. U unutrašnjosti, pored sportskih sjedala, aluminijskih sportskih pedala i crne krovne obloge, crvena ručica mjenjača i bijela unutrašnja kapa zrcala donose sportski ambijent.

Za pogon modela 'Individual' se brine snažni 1,2-litreni turbobenzinski motor s izravnim ubrizgavanjem od 100 KS (74 kW) zajedno sa ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa (potrošnja goriva prema NEDC: kombinirano 4,3-4,2 l/ 00 km, 99-96 g/km CO₂; potrošnja goriva prema WLTP: kombinirano 5,9-5,4 l/100 km, 134-122 g/km CO₂). Corsa 'Individual' ubrzava do maksimalne brzine od 194 km/h i od nule do 100 km/h za manje od deset sekundi.

  • +70
Opel Corsa Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Brojni sustavi pomoći standardno osiguravaju najvišu razinu sigurnosti, od prednjeg sustava upozorenja na sudar s automatskim kočenjem u nuždi i otkrivanjem pješaka do inteligentnog tempomata i limitatora brzine do upozorenja na napuštanje trake, prometnih znakova i otkrivanja pospanosti. Corsa 'Individual' ima dodatne sustave poput kamere za vožnju unatrag od 180 stupnjeva i parkirnog pilota na stražnjoj strani. To čini manevriranje u gradskom prometu još ugodnijim i sigurnijim, a vozač uvijek ima najbolji pogled iza vozila. Grijanje sjedala i upravljača povećava udobnost, posebno u hladnoj sezoni. Mali svakodnevni predmeti mogu se udobno spremiti u središnji naslon za ruke s pretincem. A za najbolju zabavu u kabini se nalazi multimedijski radio kompatibilan s Apple CarPlay i Android Auto sa 7-inčnim dodirnim zaslonom u boji.