3 jednostavna koraka

[FOTO] Online prodaja automobila sve popularnija: Pogledajte koja je rješenja odabrao FIAT

11.10.2022 u 12:50

Bionic
Reading

Model, boja i paketi, to je sve što trebate odabrati kad kupujete novi automobil bez odlaska u prodajni salon. Novi trend uzeo je maha, pa se gotovo svi proizvođači trude maksimalno olakšati potencijalnim kupcima konfiguraciju pojedinih modela pojednostavljujući pakete opreme

Danas je posve jednostavno kupiti novi automobil i preko interneta, čime gotovo u potpunosti nestaje potreba potencijalnih kupaca da obilaze prodajne salone pojedine marke koja ih zanima. Vidjeli smo ovu novu online strategiju posebno u periodu pandemije Covida-19, kada su se mnogi proizvođači trudili što više približiti kupcima jer su saloni novih automobila u pravilu bili zatvoreni za fizičke posjete.

Čini se da je ovaj novi trend uzeo maha, pa se gotovo svi proizvođači trude maksimalno olakšati potencijalnim kupcima konfiguraciju pojedinih modela pojednostavljujući pakete opreme.

Tako su taijanski proizvođači FIAT i FIAT Professional pojednostavili svoje linije kako bi ponudili još jednostavnije i intuitivnije korisničko iskustvo. Po prvi put, dvije marke omogućit će klijentima da konfiguriraju novi automobil ili lako gospodarsko vozilo u samo 3 jednostavna koraka, online putem komercijalne web stranice marke i izvan mreže u prodajnim salonima.

Kako odabrati model prema vašim potrebama i željama?

Počevši od 5. listopada, sve što kupci trebaju učiniti je odabrati svoje omiljene karakteristike automobila odabirom modela, boje i paketa za konfiguraciju svog novog vozila. Dostupna su tri nova paketa - Style, Tech i Comfort - koji odražavaju ukuse i zadovoljavaju potrebe kupaca FIAT-a. Paketi su dizajnirani tako da ne dupliraju sadržaj. Na taj način se mogu međusobno kombinirati bez ikakvih ograničenja ili komplikacija za kupca. Osim toga, kako bi ponudili još veću jednostavnost, svi paketi imaju istu mjesečnu cijenu.

Konačno, kako bi dodatno zadovoljio potrebe najzahtjevnijih kupaca, FIAT nudi jednostavno, ali cjelovito rješenje: vrhunsku verziju s potpunom opremom, dostupnu na svim modelima.

  • +14
Online prodaja automobila sve popularnija Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Ova sveobuhvatna verzija uključuje sav sadržaj triju paketa plus više značajki. Vrhunska verzija koja se nudi na novom 500 je 'La Prima by Bocelli' o kojoj smo nedavno pisali u Autozoni.

I laka gospodarska vozila je danas lako konfigurirati

FIAT Professional također provodi strategiju nove linije, slijedeći FIAT-ov koncept pojednostavljenja. Stoga sva laka gospodarska vozila dolaze u jednoj razini opreme, ali, s obzirom na složenost i jedinstvenost svake, dostupna su u različitim tipovima karoserije i dodatnim specifičnim paketima 'prikladnim za misiju' kako bi se proizvod prilagodio različitim kupcima. profesionalne potrebe.

Dizajnirani da zadovolje najvažnije kategorije ('Mogućnosti i pretvorba', 'Udobnost i funkcionalnosti', 'Sigurnost i potpora vožnji' i 'Stil'), različiti paketi mogu se poboljšati pojedinačnim dodacima kako bi se stvorio 'po mjeri' rješenje temeljeno na vlastitim profesionalnim potrebama.

Naravno, vrijeme će pokazati koliko je koji proizvođač uspio olakšati ovaj način prodaje, a prodajni rezultati i eventualne naknadne reklamacije kupaca na odabir će vjerojatno biti glavni kriterij uspješnosti pojedinog proizvođača automobila. No nemojte se bojati, uvijek će biti moguće, barem u dogledno vrijeme, otići u prodajni salon i pogledati uživo model automobila koji ćete kupiti.