BAVARCI U NALETU

BMW priprema električni automobil sa 700 km dometa

10.11.2017 u 15:10

Bionic
Reading

Strategija ‘Number one > Next’ trebala bi u idućim godinama iznjedriti čak 25 električnih ili plug-in hibridnih modela kroz paletu marki proizvođača iz Münchena - BMW, Mini i Rolls Royce

U BMW-u su svjesni da je kamen spoticanja šire implementacije električnih automobila - baterija, odnosno njen nedostatni kapacitet. Bavarci stoga značajna sredstva ulažu u tehnologije koje bi povećale energetsku gustoću baterija, te automobilima u konačnici osigurali duži domet s jednim punjenjem.

Navodno su u tome i uspjeli, budući da je BMW najavio proizvodnju pete generacije električnog pogonskog sklopa koji bi trebao osigurati njihovim automobilima autonomiju od 700 km s punom baterijom.

Novi sustav trebao bi poboljšati i osobine plug-in hibrida kojima bi autonomija isključivo na električni pogon trebala porasti na 100 km. Usporedbe radi, trenutni doseg aktualne tehnologije u modelu 530e iPerformance je 50 km.

BMW nije ulazio u tehničke detalje, no električni automobil sa 700 km autonomije na tržištu bismo trebali dočekati već 2019.

Nijemci su također potvrdili da će do kraja iduće godine lansirati četrdeset novih ili unaprijeđenih modela, uključujući seriju 8 i SUV X7.