ZLATAREVO ZLATO

Pronađen auto ukraden na dan pljačke u Poreču

Poreč_ zlatarnica Veritas 002

Poreč_ zlatarnica Veritas 002

Izvor: tportal.hr / Autor: Kostanca Mitrović

U blizini mjesta Dračevca, udaljenog desetak kilometara od Poreča, policija je pronašla napušteno sanitetsko vozilo. Vozilo pripada privatnoj ustanovi za zdravstvenu njegu i skrb o teško bolesnim pacijentima Eleonora, a kako doznajemo, bilo je ukradeno u srijedu ujutro, isti dan kada je izvršena spektakularna pljačka draguljarnice Veritas u starogradskoj jezgri

'Mogu vam samo potvrditi da nam je službeno vozilo marke Fiat Uno bilo ukradeno, no je li to doista vozilo kojim je izvedena pljačka, ne znamo. U petak poslijepodne, vozilo nam je vraćeno, no policija nam o počiniteljima nije ništa rekla', kaže Eleonora Pilar, vlasnica privatne porečke zdravstvene ustanove Eleonora, koja između ostalih medicinskih djelatnosti obavlja i usluge sanitetskog prijevoza nepokretnih pacijenata.

Vozilo, koje je bilo u srijedu ujutro otuđeno sa parkirališta ispred porečkog Doma zdravlja, prema riječima vlasnice, vraćeno je neoštećeno. Jesu li se drski pljačkaši prvo 'zabavili' krađom Eleonorinog sanitetskog vozila pa se njime uputili po nakit u zlatarnicu ili su ova dva događaja koincidencija, policija ne govori.

Moguće da je riječ o dobro organiziranoj skupini kradljivaca koji su pomno razradili sve detalje velike pljačke, pa tako i zamjenu sanitetskog vozila drugim. Kolika je ukupna vrijednost nestale zlatnine, još se utvrđuje, a zlato nije bilo osigurano.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi