FARAGE OPET NAPADA

Plenković je prodao Hrvatsku u zamjenu za dobro plaćen posao

06.07.2013 u 18:34

Bionic
Reading

Prvi verbalni okršaj u kojem je sudjelovao neki hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu dobio je u petak svoj nastavak kada je Nigel Farage, najglasniji euroskeptik u EP-u, optužio HDZ-ova europarlamentarca Andreja Plenkovića da je služio Sanaderu jer je čeznuo za visoko plaćenim poslom u EU, koji je sada i dobio,piše Večernji list

'Čestitam gospodinu Andreju Plenkoviću što si je osigurao visoko plaćen posao za kojim je uvijek čeznuo. Nažalost, građani Hrvatske neće osobno steći takvo bogatstvo kakvo će on steći od ulaska Hrvatske u EU. Ja sam, da bih postao političar i član EP-a, pristao na veliko smanjenje plaće. Upravo suprotno dogodilo se s gospodinom Plenkovićem koji je prodao hrvatsku demokraciju i nezavisnost te iz toga izvukao dobro plaćen posao', izjavio je Nigel Farage za Večernji list. Britanski zastupnik dodao je kako zna da je Plenković služio 'kao desna ruka' bivšem premijeru Ivi Sanaderu 'koji je pregovarao o članstvu u EU i zatim je osuđen na 10 godina zatvora zbog rasprodaje nacionalnog blaga'.

'Je li gospodin Plenković znao za Sanaderove postupke', pita se Farage. Farage je, podsjetimo, u utorak na plenarnoj sjednici EP-a kritizirao EU što je 'zabio svoju zastavu na hrvatsko tlo' te optužio hrvatske političare da su 'prodali svoju zemlju zbog osobnih interesa, da bi bili na većoj pozornici'. Plenković nije ostao dužan Farageu pa mu je poručio da se 'drži svog Isle od Man', što je ime otoka na kojemu je Farage imao račun koji upućuje na pokušaj izbjegavanja plaćanja poreza.