'bivši' gradonačelnik

Obersnel o Filipoviću: Rijeka preferira lijevu opciju, a ne populističke tlapnje

30.05.2021 u 23:02

Bionic
Reading

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke na odlasku, nije krio zadovoljstvo izbornim rezultatom u Rijeci, odnosno pobjedom SDP-ovog Marka Filipovića, njegova dosadašnjeg zamjenika

'Rezultat je na tragu mojih očekivanja jer je Marko odradio izvrsnu kampanju i dobio je povjerenje građana Rijeke. Razuvjerio je sve koji su sumnjali u njega i u SDP s koalicijskim partnerima', rekao je Novom listu.

Pokazalo se da građani Rijeke preferiraju lijevu opciju i vjeruju u slobodnomisleći, otvoreni i tolerantni grad. Pokazalo se da ne nasjedaju na populističke tlapnje, poručio je Obersnel. Budući da je 2000. godina daleko, u Novom listu pitali su gradonačelnika na odlasku sjeća li se kako ide primopredaja vlasti.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

'Nema tu ništa spektakularno. Treba sačekati službene rezultate Državnog izbornog povjerenstva i sljedeći tjedan, dan nakon objave rezultata, Marko će preuzeti posao gradonačelnika. Budući da poznaje sustav gradske uprave i svega onoga što čini lokalnu samoupravu, neće mu biti potrebno uhodavanje', kaže Obersnel.

  • +11
Rijeka: Pobjednička zabava u stožeru Marka Filipovića i Zlatka Komadine Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić/PIXSELL

'Mi koji smo u ozbiljnoj politici svjesni smo da je odnos snaga u Gradskom vijeću jako bitan, ali vjerujem da će Marko, koji je vodio konstruktivnu, umjerenu i pozitivnu kampanju, naći zajednički jezik s potencijalnim partnerima jer je dokazao kompetentnost. Što se tiče same kampanje, nije bilo previše udaraca ispod pojasa, a što se tiče onog negativnog dijela, u tome je prednjačio Davor Štimac sa svojom ekipom. Poznajući njega kao staloženu osobu, koja nije opterećena sukobima, mislim da će to ići relativno lako', ocijenio je Obersnel.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic