DOSADAŠNJI ZAMJENIK GRADONAČELNIKA

Novosel zamijenio Zmajlovića na čelu Jatrebarskog

14.06.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Jastrebarsko, o kojem smo u posljednje vrijeme pisali kao o gradu koji je prestižni Financial Times prepoznao kao jedan od deset najperspektivnijih gradova jugoistočne Europe, dobilo je novoga gradonačelnika

Nakon odlaska Mihaela Zmajlovića, najmlađeg gradonačelnika u Hrvatskoj, kormilo jaskanske gradske vlasti preuzeo je 41-godišnji Zvonimir Novosel.

Novosel je na mjestu zamjenika gradonačelnika već gotovo 12 godina, a s Mihaelom Zmajlovićem tijesno surađuje od 2005. godine, kada je ovaj, iako iz SDP-a, s nezavisnom listom ušao u gradsku skupštinu. Zmajlović je na izborima 2009. postao gradonačelnik, a na mjestu zamjenika ostavio je Novosela kao provjereno iskusnog i vrijednog igrača u ekipi.

'Za mene se, u biti, ništa previše značajno ne mijenja. S Mihaelom Zmajlovićem radio sam na svim projektima važnima za razvoj Jastrebarskog i ne bojim se odgovornost koju nasljeđujem. Već sam 12 godina zamjenik gradonačelnika ovoga grada i znam što mi je činiti sada kada sam samo jednu stepenicu više u tom lancu', izjavio je novoimenovani gradonačelnik Jaske Zvonimir Novosel napomenuvši da su svi gospodarski projekti, kao što je, primjerice, izgradnja nove državne prometnice koja će u luku obići sjeverni dio Jaske i tako stvoriti veliki prostor za novi stambeni i gospodarski pojas i dalje prioritet gradskih vlasti te da odlazak Zmajlovića u tom smislu neće ništa zakočiti, kao i to da se ne boji da su Zmajlovićeve cipele možda prevelike da bi on u njima hodao jednako spretno.

Bivši je gradonačelnik Jastrebarskog, u vječno zaigranom hrvatskom političkom kolu, završio na mjestu Mirele Holy gdje se od njega očekuje da valjda brže (i) bolje donosi zakone nego je to činila njegova prethodnica, dok je započeti ekonomski procvat Jastrebarskog prepustio, kako je objasnio u svom priopćenju za medije, najboljem mogućem kandidatu, svom zamjeniku Zvonimiru Novoselu.