ISTRA UMJESTO DALMACIJE

Niče atraktivan aquapark od 25 milijuna eura

aquapark

aquapark

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Hrvatsko-češka tvrtka Asket d.o.o. za mjesec dana počinje gradnju aquaparka, koji će se prostirati na 11 hektara zemljišta u području zvanom Mornarica uz cestu Poreč – Vrsar. Projekt nove porečke turističke atrakcije, vrijednosti preko 25 milijuna eura, predstavljen je u četvrtak u gradskoj palači Poreča

'Izgradnja aquaparka stvara novi motiv dolaska i time poboljšava kvalitetu turističke ponude te doprinosi promidžbi grada, a za naše sugrađane je značajno i da će se time otvoriti oko sto novih radnih mjesta, pretežno za mlade ljude', naveo je gradonačelnik Edi Štifanić glavne dobrobiti, istaknuvši da će 'grad maksimalno stati iza ovog privatnog projekta'.

'Mada sam iz Dalmacije, odabrali smo Istru upravo zato što je perjanica hrvatskog turizma, ali i zato što nismo naišli na tako često spominjane birokratske teškoće', kazao je Silvano Bralić, direktor tvrtke Asket, zahvaljujući gradu Poreču na podršci. Naime, kako je pojasnio pročelnik gradskog Odjela za urbanizam Damir Hrvatin, Urbanistički plan uređenja donesen je još 2010. godine, a već tijekom njegove izrade bila su uključena sva javna i komunalna poduzeća.

Lokacijski najbliži vodeni park nalazi se u Veneciji, no iako je riječ o prvom samostalnom projektu tvrtke Asket, kako veli suvlasnik František Studenka, očekuju tri do pet tisuća posjetitelja dnevno, najviše upravo iz susjedne Italije i Slovenije. Novi kompleks aquaparka bit će udaljen od hotela Delfin oko 1,5 kilometara zračne linije te graniči s općinom Funtana, a prema postojećem Urbanističkom planu uređenja postoji mogućnost da se u nekoj od kasnijih faza projekt vodenih atrakcija proširi i izgradnjom hotela s 80 postelja.


Kroz vodene atrakcije, tematski bazirane na igri svjetlosti, zvukova i boja, posjetiteljima se nude vrlo različita iskustva: od atrakcija koje podižu adrenalin, trometarskih valova po kojima se može surfati, do lijene rijeke ili ležernog odmora na pješčanoj plaži i uživanja u ponudi mnogobrojnih restorana i barova. Najveća atrakcija bit će takozvani 'slobodni pad' s visine od oko 24 metra, no kako vele investitori, puno pažnje se posvetilo sigurnosti posjetitelja.

Porečki tematski park Acquacolors, koji će dovršetkom prve faze izgradnje obuhvaćati 7,1 hektar od ukupno 11 hektara površine, prema najavi investitora otvoriti će vrata za prve posjetitelje već iduće godine. 'Želja nam je da bude gotov do Dana grada Poreča, da s njim krenemo u novu sezonu', najavio je gradonačelnik Štifanić, otkrivši novinarima kako se u istom danu planira još jedno veliko otvorenje mega šoping centra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi