KOLUMBIJSKA ČUDESA

Narkoboss 'mrtav' dvije godine uhićen na vjenčanju

06.07.2012 u 13:36

Bionic
Reading

Biti živ ili mrtav, to se ponekad doima kao relativan pojam, pogotovo u mafijaškom svijetu. Recimo, Camilo Torres zvani Fritanga, utjecajni član narkokartela Urabenos sa sjevera Kolumbije, do nedjelje je službeno bio mrtvac, a onda se oženio. Na svadbu mu je upala policija te ga, ustanovivši da je živ, uhapsila i sada mu prijeti to da se u nekom kolumbijskom ili američkom zatvoru trajno pretvori u živog mrtvaca

Prema službenim dokumentima, Torres je preminuo u Bogoti 2. prosinca 2010. godine 'prirodnom smrću'. No zapravo je ovog vikenda organizirao veliku višednevnu svadbu za 150 ljudi na Karibima kojoj su, kako javlja BBC, nazočile mnoge lationameričke TV zvijezde – tko zna, možda poznate i našim konzumentima sapunica. Navodno je pir koštao 1,4 milijuna dolara.

No pokvarila ga je specijalna policija koja je upala usred noći i otela Fritangu od šokirane supruge, navodno manekenke.

Banda Urabenos sačinjena je od bivših paravojnih postrojbi koje su na sjeveru Kolumbije organizirale kontrabandu vezanu uz oružje i narkotike (ta je zemlja već desetljećima vodeći izvoznik kokaina). Urabenos su toliko drski da su nakon smrti svog vođe Juana de Diosa Usuge raspisali nagrade za ubojstva policajaca.

Uhićenje Torresa